Бат' Марто защо ти е да разваляш хубавия двигател с турбо? 2,8 литра на автоматична кутия са му достатъчни за удоволствие от шофирането, тези 2-3000 лева, които посочваш като разход за инсталация на турбина може спокойно да ги заделиш за други възстановителни дейности. Монтирането на компресор не е лесна закачка, трябва ти извод от маслената магистрала за мазане, охладител и куп преработки за съобразяване на параметрите на двигателя за ефективната работа на турбината. Мое мнение да се съсредоточиш към стягането на машината така както си е в момента, без драстични промени.
За смяна на буталните пръстени - преценка след разглабяне, оглед и дефектовка, ако има значими отклонения замяна. Добави и едно притриване на клапанчетата и мотора ще "стреля".
Ей такива хора като теб са нужни по форумите, че въздухари като мен да бъдат сваляни на земята. Иска ми се машината да бяга с 200 коня а не само 150 но си прав, парите мога да ги дам за други също не малко важни неща, не че ги имам де хаха, само ги нареждам от сега 
Хм, колкото и да звучи странно или екзотично, според мен, отн най-изгодно цял турбомотор оригинален 2,8 с 200 коня, може да се купи от Австралия или Нова Зеландия.
Допреди няколко години, си чатех по редовно със собственици на 280 Зетки от Даун Ъндър, и те ми пускаха много добри оферти за такива мотори.

Там има доста продадени Зетки 280 турбо 2,8 литрови оригинални, а не японските Феърлейди с 2 литрови турбоверсии.
Но покрай доскорошната тамошна мода в региона / Тарга Тасмания, и това онова

/ да слагат Скайлайн мотори в Зетки, доста такива са останали свободни бройки от стандартните турбомотори.
Може би по тамошни сайтове трябва да се разрови човек, и предполагам че в рамките ако не на 2, то на 3000 лв общо, ще може да се купи и шипне оттам, един такъв мотор, в не лошо състояние.
При условие, че се има доверие на продавача за състоянието, все пак.
Или пък от САЩ.

Там са продавани също турбо версии доста.
А иначе, по английски сайтове съм мяркал оферти на 2-3 фирми, дето да слагат турбо-китове на атмосферни 280 зетки.
Не ги помня конкретни цени де/
Ама колкото и да е умерен сега Паунда, пак не мисля, че в рамките на 2 или дори 3 бона в лева, ще може да се вземе хубав нов кит, с всички чарколяци.