Автор Тема: Японските автомобили на USfan  (Прочетена 58690 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Октомври 17, 2024, 17:14:23
Отговор #100

Неактивен USfan

• Публикации: 11091
Помня, когато се появиха първите Lexus SC в София, някъде в периода 1992-93 г. Имаше едни далавераджийки - Мая Бебето, Краси и Гери Циганката - държаха бутиците и парфюмерията в отсечката на Патриарха между Белчев и Витошка, може би още да съществуват. Та те юркаха на смени един такъв.

Да, първия от двата на Мая Бебето бе един златен 400 СЦ Купе /по-късно излезнаха в САЩ и разни афтърмаркет кабрио версии на това първо СЦ/, и бе мисля, от първата моделна година- 1992.
Тя го докара чисто нов, още в късно лято или ранна есен в 1991 год. Бе много хубав, караше го на амер. номера. А тия другите две вървели дето споменаваш, те постоянно се возеха в нейния Лексус с нея, насам-натам по София, все бяха заедно.

Тоя златния СЦ на Мая и го откраднаха, май в средата до края на 90-те год, и после тя подкара един черен СЦ Купе, ама само с 6 цил мотор- 300 СЦ модел.
Втория и черния, тя поне допреди 3 години още го караше, вече доста скрофен и поохлузен.
Миеше го сама на една автомивка, през есента на 2021 год, като последно я видях с него, може още и да го кара де.
Иначе да, и двата Лексуса тя си ги паркираше по преките на Витошка през 90-те години, черния и по-късно, там някъде с мъжа и имаха апартамент.

Забавно, че през есента на 1991 год, аз като се бях запознал с нея, и си бях докарал първото от малката ми поредица от 3 броя Фиат Бертонета Х1/9 от Германия, с нея си трампихме на каране колите, там на Кимбо кафето на Патриарха, дето беше гогава модерно да се ходи, за по едно кръге по центъра.
Тя се оправи с Бертонето, въпреки че сигурно беше навикнала вече на автомат скорости, а то си е серийно само с ръчни, а на мен Лексуса много ми хареса.

Та харесвах си ги от малък тия премиум оризарки, с изключен е на пластмасите по салона на раннте Лексуси, тия първите ЛС и СЦ модели, имаха отн. твърд пластик по таблото, извън кожата на седалките, и дървените фурнири.
То и първиге Инфинитита, с изкл. на върховия Кю45 седан, и те бяха с такива Лада Самара пластмаси, после вдигнаха вида на таблата и двете фирми.

Е такъв и беше първия СЦ на Мая.

https://www.caranddriver.com/reviews/a32945118/tested-1992-lexus-sc400/
« Последна редакция: Октомври 17, 2024, 17:25:22 от USfan »

Октомври 17, 2024, 17:19:45
Отговор #101

Неактивен dido1903

• Глобален модератор
  • Публикации: 3552
......... - Мая Бебето, Краси и Гери Циганката - ............

Просто не се удържах...
Падам
  :D :D :D :D :D

Октомври 17, 2024, 17:56:34
Отговор #102

Неактивен USfan

Просто не се удържах...
Падам

Ехх, забавно. ))
Тези двете други споменати, с Мая редовно си пътуваха с нея в Лексуса, ама СЦ-то си беше нейно и на мъжа и, други не са имали общо като собственост с тая кола.
А тия двете често се возеха на аванта с Мая, може и да им е давала да го карат де. Те трите ми изглеждаха приятелки, ама може и общи далаверки да са имали.  :))
« Последна редакция: Октомври 17, 2024, 19:27:48 от USfan »

Октомври 17, 2024, 20:03:39
Отговор #103

Неактивен USfan

Ехх, забавно. ))
Тези двете други споменати, с Мая редовно си пътуваха с нея в Лексуса, ама СЦ-то си беше нейно и на мъжа и, други не са имали общо като собственост с тая кола.
А тия двете често се возеха на аванта с Мая, може и да им е давала да го карат де. Те трите ми изглеждаха приятелки, ама сигурно и общи далаверки са имали.  :))

Октомври 17, 2024, 20:37:59
Отговор #104

Активен Logrus

• Публикации: 326
Хахахах бях ги забравил тези дами  :D
Бебето беше една пухкавичка блондинка и редовно пешеходеше в района на Аптека - нямах идея, че златният Лексус е бил неин ама съм го зяпал бая из квартала. Пък Циганката можеше да я видиш често и в компанията на Маргините - имаха си отношения и братята й пазеха гърба в онея години. Момиче с протекции  ;)