Автор Тема: Американките на USfan  (Прочетена 42097 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Октомври 14, 2018, 12:27:53
Отговор #130

Неактивен USfan

  • Публикации: 6958
Здрасти Саше, ами единственото дето му липсва да се задвижи пак, след като съм сложил на него още 2014 година, нов маховик и зъбен венец,и даже уякчен Борг и Бек клъч комплект, е скоростната кутия.
Както съм писал, имам в момента налични и пак счупени, 2 кутии Борг Т-5, за него.
Едната му е оригиналната, ремонтирана у нас зле.
А другата е една готово ремонтирана отвъдокеанска, дето след допуснах грешката да купя за по евтино /след повторното счупване на оригиналната/ не рециклирана в САЩ от известен сервиз, а рециклирана в Мексико от някаква си местна фирма.
Вметвам обаче, че цялото сегашно производство на ръчни кутии на Борг-Уорнър, продавано под марката Тремек, е отдавна също изнесено в Мексико.

За да не купувам пак калпаво рециклирана кутия, със свързаните с това рискове /с моите 2 налични не ща да се занимавам, много са заминали, а и не са Уърлд клас Спек/, чакам вече сигурно 1 година, чичо Стенли да се накани да почнем да разглобяваме един негов Тъндърбърд, дето му го бях намерил за части да си има за Меркури-тата Кугар още преди години.
Тоя Бърд е много малко каран, и кутията му е точно Т-5.
Причината да чакам кутията от Стенли, а и преди това да търся някакви уж запазени кутии, е отн. високата цена на рециклирана не в Ред-Нек И-бей сервиз, а в някой сериозен такъв, като оторизирани директно от Форд сервизи.
А и трябва да е Уърлд клас спек, та да издържа с резерва въртящия момент, специално на 5.0 ГТ мотора, който тук е към 400 Нм.

Съответно, цената на такъв ъпгрейднат и качествен рециклаж, няма да е 500 долара, отива към 2 бона в долари, плюс доставката до БГ.
Ето например като тази кутия.

https://www.ebay.com/itm/Performance-Rebuilt-Ford-Borg-Warner-T5-GM-F-body-or-S-10-Tail-2-95-/163239640729

Разбира се, ако ще се дават толкова пари, по добре да се вземе нова Тремек Т-56, дето даже е 6 скоростна, и е слагана на 4 Ген. Кобра, и пост 2009 Мустангите серийно. Но тя ще е вече над 3 бона Доларес. Е такава.

https://www.ebay.com/bhp/tremec-t56

Така че новото си е ново.
А е с такава ребилдната по Е-бей, като по-долу описаната /уж моята бе и с нови валове, освен синхрони и лагери/, се прекарах пред 8 години.
Уж ребилд в УСА като тая, а се оказа нито в УСА, нито особено добър ребилда.
Скъса ми се първичен вал, дето е най-дебелия, и би трябвало и да е закален добре, а той се оказа, че въобще не е термично обработен след струговането му.

https://www.ebay.com/bhp/borg-warner-t5

Ето и резюме на различните версии на моята кутия Т-5.

http://www.moderndriveline.com/Technical_Bits/t5_history.htm


« Последна редакция: Октомври 14, 2018, 13:35:17 от USfan »

Януари 05, 2019, 23:32:25
Отговор #131

Неактивен USfan

  • Публикации: 6958
3имен упдеит от малко роднински коли.
А именно, с двата семеини Форда на братовчедката.
Мустанга фастбек се3онно почива, но биг Бронкото, след баданосване на пластик хардтопа, та да даржи на влага, вижда активно каране по Мунхенските булеварди, а и недалечни далечни горички.« Последна редакция: Януари 05, 2019, 23:46:57 от USfan »