И, ако пак се върнем в нашата любима епоха от 60-те, да се похваля малко така, косвено по роднински,
с придобиването преди 2 седмици време, на ей тази талижка.
Купиха я 1-та ми братовчедка, и мъжа и.
Те и двмата живеят в Германия, в Мюнхен, и съответно и там ще си я карат.
Разбира се, идеята за закупуването, и основните консултации при избора на модела, както и се полага, бяха мое дело.
Мъжа на братчедката, той е немец, искаше да си купи някое ранно 911, или някой не толкова скъп Станг хардтоп.
Но ранните 911-ки, особено тея с хром броните, взеха изведнъж да струват по много пари, а пък на мен хардтоп моделите на Станг, винаги са ми грознеели.
Та, братчедката, при обикаляне на ретроавтокъщи в район Мюнхен, като типична женка,
ги гледаше Стангите основно на цвят, и си беше харесала един кармаза червен 1966 хардтоп.
При това с гадни присадени джанти.
Беше с осмак, ама отвратно реставриран.
Но пък беше под 15000 Евро.
Как да е, убедих ги и нея и мъжа и, че по-добре да дадат някое тлъсто евро отгоре, хахах, и да потърсим нещо стойностно.
Като да е хубав фастбек, и то по възможност само от 1-та серия, правена 2 моделни години- 1965 и 66.
И воала, баш посред зима, изпадна този чудесен екземпляр от 1-та серия.
Точно 1965 год модел, с 289 мотор осмак, с 230 САЕ бодри кончета, и автомат.
И нещо много рядко за ранен Мустанг има тази кола- фабричен климатик, и то работещ.
На цвят е тъмносиня, със светлосин винилов салон.
Да и е честита на братчедката, и живот и здрае, да го разходят това лято семейно, и до БГ.