Ух, с тоя брояч на минутите за редакция, е много шибана работата.
Пак бих помолил настоятелно, някой от модераторите да промени времето за редакция, от 30 мин, на един час да речем.
Иначе при по-обстоен отговор, особено свързан с търсене на снимки от разни файлове и архиви, въобще човек не може да се вмести в тоя времеви прозорец.
Та, ето редактирания отговор.
Хах, ами тоя зеления с Ронал 16-ки джантите, всъщност беше на един мой приятел.
Абе, странна работа, София, и и БГ въобще, са много малки места.
В момента тази същата зелена кола, доста позагнила и окепазена, със налични само 2 броя от тези джанти 16ки, седи за продаване в друг мой приятел ретрофен.
Иска и 3 бона в лева, може да я даде и сигурно с отстъпка.
Ама извън добрия зелен в тон салон, и добрия мотор, наистина е крива и окепазена.
Ами зелената японка, с тия джанти 16-ки, не друсаше много с тях прекалено де.
Но пък вадеше напречна устойчивост в завои, драстично по-голяма от стадартните 175-14 гуми на моя в114 купе.
Или пък дори спрямо 195/70-14-ките на другия ми син Бенц, именно 123-ката 280 купе.
А тоя резедато в123, моя приятел тогава, в далената 1993 год, го купи от споменатия тука по други теми от мен, едно време виден колекционер от село Опицвет - Емил.
А пък моята японка купе 280, както се вижда на горните снимки, беше синята, със стандартните джанти с тасове.
Само че моята в123, беше карбураторна 280, със 156 коня.
Вървеше прилично, ама харчеше много, особено в градски цикъл.
Докато на моя приятел тази зелената дето се вижда, беше инжекция 280, със 177 коня мотора.
Пак харчеше, ама една идея по-малко от моята карбураторната.
Иначе, през 90-те, и мен не ме отмина кичозната мода на садените лети джанти.
Табакерата ми 114 купе, по принцип я карах със стандартни джанти с тасовете, както се вижда.
Ама бях си купил в добавка, чисто нови лети джанти за Бенц от ония Плевенските петолъчки.
И известно време я карах с тях, както се вижда на някои снимки.
Но, ядосваше ме как и седят, пък и тия Плевенските, уж марка АРС уийл, хахах, бяха грапави на структура, и много лесно се цапаха от праха от накладките на колата.
Та, махнах ги, и пак сис ложих тасчетата с ориг 14-ки джанти.
И като продадох колата, през 1998 мисля, на един сервиз в Шумен, им дадох гратис и НОВИТЕ БАКШИШАДЖЙскИ ДЖАНТИ.
И, КАкТО ВИЖДАТЕ, НА ПО-НОВИТЕ СНИМКИ, ДЕТО СЪМ И ПРАВИЛ НА ТАБАКЕРАТА, ВЕЧЕ ПРИ СЕГАШНИя И ВАРНЕНСКИ СОБсТВЕНИК, НЕ Е ПРОПуСНАЛ ДА Я ОКИЧИ С МОИТЕ СИ ПЛЕВЕНСКИ ДЖАНТИ.
А кабриото дето го имах, р107 500-рката, него го взех с тия 16-ки, дето е на снимките.
Години по късно след като го бях продал вече кабриото, се запознах със Желязков, и той ми каза, че тия Риалки 16 цолови, били нещо като дилоарово продавана опция, и му ги инсталирали в предствитеалтвото на Бенц в Холандия, откъдето купил нов Бенца.
Това е било, като е играл във Фейенорд.
Защото по онова време, ориг за модела били 195-15ки, и на Желязков му се виждали малки, сигурно от гъзарска гледна точка.
Ама то през 80-те, всеки баровец тогава си е кичил колите със спицовидни големи джанти, на ББС или на други фирми, все едно.
Та на р107цата тия големи 16ки джанти, бяха пък Риал марка.
Пак не возеше много лошо с тях, ама чак като му сложих 55 гуми напречен профил.
С оригиналните за Риала джанти, с размер 225/50-16 повече джасаше.