Автор Тема: Немските автомобили на USfan  (Прочетена 87639 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ноември 14, 2022, 18:39:45
Отговор #210

Неактивен Bogi

 • Публикации: 699
 • Роден в Дупница, тираджия в Америка понастоящем.
  • Bogi Maramski's garage
Еми айде дайте го в отделна тема че тука на човека му нацапахме.
USfan моля те направи нова тема
немец мръсен, бандит магистрален ...

Ноември 14, 2022, 20:25:43
Отговор #211

Неактивен USfan

 • Публикации: 10471
Еми айде дайте го в отделна тема че тука на човека му нацапахме.
USfan моля те направи нова тема

Няма проблем,  :)  виртуалния разговор се отплесна в интересна посока.

Ами, нека някой от модераторите да прецени такава тема, кръстена примерно, Топ-30 Ретроавтомобила според читателите на Форума, в кой раздел да я сложат.

Аз примерно, като ми се изясни моята листа Топ 25000 лв /после може да направим и тема Топ 25000 евро, а и интересна може да е и темата- Топ 30 коли за по 2500 Евро/, ще я сложа като отделно заглавие някъде, ако вече няма подобна определена от администрацията тема.

Ноември 14, 2022, 20:31:16
Отговор #212

Неактивен Logrus

 • Публикации: 266
Люси, извинявай, но особено на база настоящите (и постоянно растящи) цени е по-добре да няма ценови лимит - все пак говорим за мечтани автомобили, което в повечето случи е обвързано с финансова непостижимост  :) А и, на първо четене, в моят лист (подозирам не само в моя) има една или най-много две коли, които биха могли да се намерят в диапазона на 25000 лева  :-[

Ноември 15, 2022, 13:17:31
Отговор #213

Неактивен Механджията

 • Публикации: 1502
 • RR P38 Autobiography
да, няма смисъл от ценови лимити, според мен целта би била да се определят нечи вкусове и предпочитания... то е ясно, че повечето автофенове имат непостижими мечти

Ноември 15, 2022, 13:58:18
Отговор #214

Неактивен USfan

 • Публикации: 10471
ето.

Bentley Continental R
Bentley Brooklands


Е, то ако няма ценови лимит, играта е доста трудна, понеже има прекалено много уникално интересни модели и версии, правени от зората на автомобилизма насам, които няма как да се ограничат до само 30 броя, поне не и според мен.

А листата горе е готина, макар и прекалено Бенц и АМГ-Бенц ориентирана, но встрани от Бенцовете бих казал, че изреждането на наименованията на горните два Бентли модела не е съвсем пълно.

Фирмата имат поне два Континентала Р модели с по 2 врати купета /и още разни Континентали без буквата еР като префикс/, които освен че са доста различни на цена /а единия стриктно погледнато като име е- Континентал еР-тайп/, са разделени и от 4 десетилетия време като производство.

Също така фирмата имат и два следвоенни Брукландс модели, които са правени в съседни десетилетия, но иначе са доста различни, като единия е седан /екземпляр от седана аз преди 10-20 години съм го покарал доста, понеже мой приятел имаше такъв/, а другия е купе.

Така че, които точно Контита еР и Брукландси визираш...  ))

Ноември 16, 2022, 00:11:07
Отговор #215

Неактивен Механджията

 • Публикации: 1502
 • RR P38 Autobiography
да, не се замислих, че са в мойта глава само хах :)  брукландс-а е от последния лифт, мисля до 2009г правен - върхова бентли каросерийна форма за мен... контито Р в любимата ми форма е моделът от 2000г - най-ми е хармоничен

иначе този ми лист е силно ограничен, но това са колите, които бих имал с най-голямо удоволствие.... иначе на прима виста мога да се напъна и да изредя още няколко пъти по толкова... но това са коли, които не бих се замислил и за миг да имам, в различни периоди от живота ми са ми се загнездили... афинитет имам към 80те и 90те, то мид-2000г модели като цяло, с изключения естествено... големи седани и купета със задно и надлъжен мотор винаги са с предимство  O0Ноември 16, 2022, 15:54:25
Отговор #216

Неактивен USfan

 • Публикации: 10471
Аха, ясно.
То всъщност 90-ския Конти Р купе /има и къса база- Конти Т/, е почти един и същ като кола, с наследника му Брукландс от след-Милениумните години, както и с Азур кабриото /от което в Бг има поне 2 броя/.
На една и съща платформа и мотори са, просто Брукландса е с по-модерно замазан дизайн, и с по големи джанти и гуми, и с там, 100 коня отгоре от стария Ролс-база 6.75 литра турбо-осмак мотор.

А ако става въпрос за коли мечти без лимит на цена, вероятно най-красивия Конти от Бентлитата въобще, който е и точно първия Конти, правен след войната на база на седана еР-тайп, ще е пък моя избор.
В моята теоретична листа от коли без ценово ограничение, сигурно поне ще трябва да пъхна този фастбек Конти еР-тайп в нея, или пък наследника му по-традиционния на вид ночбек-купе Конти еС1.
Ето ги, за който не ги знае.

&ab_channel=LouCostabile

&ab_channel=ShannonsInsurance

Декември 06, 2022, 13:27:23
Отговор #217

Неактивен USfan

 • Публикации: 10471
За да върнем съдържанието на темата да съответства на името и, ето малко вечерни снимки от изминалия уикедн, на Голфа 1-ца кабриолет.
След като през посл. години наред това ми кабрио беше карано само спорадично по София, и най-вече вадено за снимки горе в киноцентъра, в събота и неделя го разходих до провинцията, най-вече до Осоговската планина, селата около нея, и града му по месторегистрация- КН. ))
Не се сетих обаче въобще да правя снимки, и чак вечерта в неделя като се прибрах, го снимах пред нас, при това без светкавица, че ми беше вече слаба батерията на телефона.

Голфа, след смяна на всички флуиди в него, вкл. и на маслото в скоростите и трансаксъла, иначе работи идеално.
Даже и парното му работи повече от добре, без дори да съм сменял основния или на салона радиатори, което за кола над 31 години възраст си е постижение.

Но, дори и на тия лоши снимки се вижда нещо, което собственици на стари кабриолети тук биха забелязали.
А именно, повече от доброто състояние на ВАГ-оригиналния му над 3-десетилетен гюрук.
В това отношение тоя Голф-1 ми е рекордйор по държеливост на гюрука, и сред сегашните ми, и сред бившите ми кабриоколи с меки гюруци.
Това най-вече се дължи на факта, че поне откакто е в семейството ни от края на 2004 година, колата винаги е била гаражна, и в периода от 2005 до 2013 години е карана основно и само лятото, най-вече по морето. А от пролетта на 2014, та чак до сега, почти и не беше карана.

Вкл. и в периодите когато е била ползвана по разни курорти по нашето море, съм се старал да я паркирам само в хотели там с подземни гаражи, каквито най-вече има по Албена и Златните.
Друго важно нещо разбира се за пазенето на гюруците на всяка кабриокола, освен гаражирането на закрито, е че и съм се старал когато пък е паркирана през дена навън, да е винаги със свален гюрук, така че той да не се напича от слънцето и да не се уврежда най-вече от УВ-лъчите му, които на винила влияят зле.
В това отношение, гюруците от плат, слагани заводски на по-скъпите кабриолети, са по-държеливото решение, но и при тях стават с течение на годините увреждания от атм. условия, и най-вече от изпражнения на птици, така че и при такива коли си е необходимо гаражно пазене.

Та, излагането на кабриокола със свален гюрук на слънце помага на покрива да не се амортизира, но пък така и салона и седалките се напичат и увреждат от излагане на слънце.
Съответно, това пък поставя въпроса за пазенето на салоните в такива случаи.
Е, това пазене на салоните, съм го решил и при трите ми сегашни кабриолета- Миатата, Голфа 1, и Мустанга 3 Ген. ГТ /той, поне още докато го карах активно/, като ги карам лято с калъфки на седалките, или пък ако няма калъфки, им мятам чаршафи или кърпи върху тях, че да не ги напича директно слънцето.

Едно време, преди 30 и кусур години още като бях ученик, и нямах нито книжка нито кола, много се смеех, като гледах основно амер. филми, където разни водачи и собственици на тогава видимо нови или запазени Бенцове СЛ Р107 и Ягуари кабриолети Е-тайп и ХЖ-С, ги караха с тогава модерните калъфки от рунтави овчи кожи върху седалките.  O:-)
Макар че това са го правили в САЩ и другаде основно заради комфортни причини, не толкова да пазят салоните им в дългосрочен план.
Е такива са и моите овчи кожи, същите като на американците едно време.
Само че понеже вече много остаряха ,за догодина лятото ще мисля нови калъфки да намирам за тая 1-ца.
« Последна редакция: Декември 06, 2022, 14:32:31 от USfan »

Декември 24, 2022, 20:08:06
Отговор #218

Неактивен USfan

 • Публикации: 10471
Вчера и днес покрай празниците Голфа видя каране, но основно по София.
Ето малко снимки от днес.
Утре и другиден ще го разходя по разни пост-Коледни гостита и по провинцията.

Жалко, че ако ме правя още снимки, няма да е особено представителен, че го изцапах, понеже до вечерта в София валя стабилно.

Като цяло върви идеално, с традиционната му силна динамика от 112 коня нон-Кат ГТИ мотора. Даже парното му работи добре, в това студено време.

Като забележки към тази късна 1-ца, бих отправил 2 неща, ама те не свързани по-принцип с конструкцията му.
След няколко години некаране, спирачките му ми се виждат малко либаде, така леко мудно хващат.
Но това може да е от стоенето и от некарането, понеже в 2014 год. му сложих нови предни накладки АТЕ, а оттогава съм минал с него по малко от 500 км.
Друг проблем дето бих отбелязал, е че тия на него 195/60 размер летни  Йокохама гуми, дето ги взех нови през мин. есен, на спиране и на устойчивост в завои са добре, дават доста сцепление, но поне на мокро бързо губят сцепление-.
Поне го губят при агресивно каране и яко даване на газ, и превъртат не само на 1 и 2, ами и на 3-та скорост.
На сухо иначе са по стабилни де.
Извода дето си вадя, е че летни гуми на студено време, дори и да са дъждовни такива, не вадят ама най-добрия възможен грип.


« Последна редакция: Декември 24, 2022, 21:25:26 от USfan »

Декември 24, 2022, 20:12:00
Отговор #219

Неактивен USfan

 • Публикации: 10471