Защо ? Я, разкажете защо ? Люси - длъжен си да разкажеш. Пазят ли му оригиналния мотор някъде с кутията или са ги потурчили ? И този 200Д звучи толкова потресаващо, при това в двувратка....с автоматични скорости ли е? Не, че се заяждам, може и това да са имали - това да са му сложили за да го карат.
Хех,а ми тя историята е малко дълга с мотора.

По онова време, като го имах 1992-1997 година, имах и един Джаг ХЖ6 серия 1, както и една японка двувратка пак 280, дето по горе съм я снимал.
А джага ми с ега пооголен седи при хаджикостов, и той без мотор.
А и него го дадох с хубав мотор.

И тогава понеже по-редовно си карах първо Джага, а после японката, че бяха една идея по-бързи на ускорение, тоя Мерк го бях дал да го кара тогавашната ми приятелка по онова време.
Тя се вижда с мен дето позира, там зад вратата шофйорската, дето имам една поза, на най горните стари мой снимки дето съм постнал от табакерата ми.

Та мацката на дизайн много си го харесваше табакерата, и все ме врънкаше да го кара, докато му стана един дефект.
А иначе, по късно, някъде през 1994-95та, на тая същата мацка, щото тя нали голяма ретро фенка беше, а и завърши в МЕИ по късно ДВГ, по случая абитуриентския и бал, и че бяхме вече там, кръгло 3 години гаджета, и подарих Триумфа ми Спитфайър, МК 3, ама, това е друга тема, хахах.

Та, по принцип я бях предупредил че малко му тече водата, там от един рядък на форма маркуч, дето не успях да го намеря бързо да го сменя.
И тя уж си гледаше показанията на температуромера, и му доливаше вода.
Ама, успя да го прегрее, и да му нацепи главата на 2-3 места.

То аз съм си виновен де, пурво че постъпих мърляшки, после и имах прекалено доверие като водач на онази мацка.
Все пак беше жена.

А на тая ранна електро инжекция мотор главата се оказа много страна.
Дюзите за инжекциона бяха направо навити в нея, а не в смук колектор.
Съотв такава точно инжекция глава не успях да намеря на старо, а беше към май 2-3 хиляди марки пък нова от Мерцедес.
И така заебах тоя табакера Мерцедес да ми седи някоко години, не в движение.

Малко преди да го продам, някъде през 1996-97 година, му намерих карбураторна с 2 карба глава от 250 еС конска глава, дето ставаше на моя блок.
И реално колата я продадох с ориг мотор вътре, и резервната карб глава.
Ама какво са се мъчили да насаждат и преправят, не знам.
По Варна преди беше с присаден 200 карб бензин мотор.
И салона са го окепазили, дадох го с изцяло тъмносин с ориг естеств кожа салон, както се вижда на по горните мои от едно време снимки.
Вкл и таблото беше синйо с дърво.
А сега е претапициран с гаден бял винил, и таблото е сменено с черно без дърво.

Абе, уж реставрация, ама окепазиха колата.
И като сеи ма предвид, че на старо мотор от сом примерно е най много 1000 лв, а салона беше почти идеален.
Ами, аз го продадох на един собственик на сервиз в Шумен, и той е прави реставрацията. някуде преди 10 години.
И после той е продал колата във Варна.