Айде малко да освежим темата, с една германка с осмак мотор,

на която тази пролет/лято може да чествам нещо като юбилей- 20 години точно от придобиването и.
Тогава някъде пролетта на 1993-та, вече имах от няколко месеца 1-я ми Бенц купе табакерата среден клас 250 ЦЕ, когато имах възможността почти случайно да придобия същия С126 красавец като на долните снимки, само че с най-слабия мотор в гамата- 420 СЕК.
Докато този тук на снимките не е моя бившия /просто референтно съм го постнал, че е сходен модел/, и принадлежи на един познат, и е с топ мотора- 560 СЕК.
То реално и придобиването на колата беше забавно де, защото не я взех за пари, ами срещу един ТИР обем товар с чорапи, залежало производство на тогава устремяващата се към фалит фабрика- Фазан в Русе.
Въпреки това, тия чорапки си бяха сериозна сума за времето, някъде към 10-12000 $ стойност, та мисля че сделката беше справедлива, срещу 5-6 годишен СЕК.
Та, това красиво купенце, който карах пак отн. малко, около година време, беше сребристо на цвят, с тъмносиня кожа салон, и беше на турски номера, 34 Истанбул регистрация.
Аз така и си го карах с чуждите номера, заради влезлия от началото на 1993 година голям акциз на кубици.
Интересно е, че колата беше стандартна, с някви стандртни Бенц 15-ки джанти, ама с присаден до 300 км/ч АМГ километраж.
Иначе вървеше средна хубост, не приличачше да е пипан този отн малък на обем осмак.
Интересно и къде ли е тя в момента?
Откакто я продадох през 1994 на едни в Младост в София, там седеше 1-2 години в квартала, после изчезна.
Ако някой случай е чувал за сребрист Бенц 420 СЕК на турски номера, да седи някъде скрит по някой хамбар, да свирка.
Ще съм благодарен за инфото, и ще черпя яко.
Подозирам, че колата вероянто не е била пререгистрирана на БГ номера,
Веднъж тогава заради акциза, а и защото и може да е била няква крадена, или екслизигова от Турция.
Как да е, беше красавица, макар и само с малко над 200 коня мотор, на това отн. тежко купе.
А тази конкретната, също от почти нова е в БГ, беше на един грък собственик луксозен магазин за дамска мода по Витошка.
Повечко снимки на този съм му постнал в темата с Янгтаймерите.
Топ мотора 550 СЕК, с 300 по Евронорм, или 270 коня, ако е с Кат, нещо такова.