Днеска на стария ми СЛ еР107 сменихме със сегашния му собственик, най-накрая неоригиналния му поставен от мен още през 90-те

ауспух Ремус, който макар и в перф. здраве не пасваше много добре, че бе по-дълъг от норматива за СЛ, защото е предназначен за пура В126, която е с по-дълъг багажник от СЛ-а.
Новото гърне е американско на Валкер, правено по стандарта за СЛ с 8 цил. мотори от тази генерация, и в един сервиз за ауспуси го доставиха след 1 месец чакане.
Като цяло монтажа там мина добре, сервиза е Крафт, а цената на гърнето беше умерена.
Единствено според мен за толкова праволинеен и лесен монтаж на ориг. част, не отнел и половин час начислиха отн. повече пари от предварително обявеното само за монтажа.
Ето малко снимки от монтажа и актуалния вид на колата, която направи тази есен 30 години от месеца и на производство.
Бенца все още е с ориг. боя и ориг. кожен салон, както и оригинални скорости и неотварян мотор.
Като проблем седеше едно време позакъсания от експлоатация оригинален платнен гюрук.
Него преди 2-3 години сегашния собственик го смени с нов ориг. Мерцедес спецификация, пак от Соненланд тип плат правен такъв.