Автор Тема: Немските автомобили на USfan  (Прочетена 115855 пъти)

0 Потребители и 16 Гости преглежда(т) тази тема.

Октомври 30, 2023, 15:04:57
Отговор #270

Неактивен USfan

 • Публикации: 10867
Ето 2 брошури с ценови листи на модела Голф Кабриолет, като по-старата е от 1985 година, и касае още първия лифт с по-тънките черни брони, а втората е от 1990 год, и касае моделите като моя, което са от пост-1987 год лифта с дебелите боядисани с цвета на колата брони.

Нормално за ценообразуванията и тогава и сега, те са са влияели от инфлацията и други фактори, и година за година Фолц, както и други производители, са си вдигали базовите цени, както и тези на екстрите, с по няколко процента на годишна база.
В този аспект на ценообразуването, моя Голф Кабриолет с фабричен ГТИ 112 коня нон-Кат мотор, който е видимо по цветовата гама, е от лимитираните серии за 1991 год- или Олблу КласикЛайн, или ОлБлу СпортЛайн, всъщност като нов е бил по-скъп, отколкото го мислех.

Ако за отправна точка може да вземе ценовата листа за 1990 год, базовата цена на моята лимитирана серия ог 1991 год, условно може да я приравним на Квартет серията от 1990 год, която е около 32900 Дойче Марки.
и се, към тази цена трябва да добавим при моя екземпляр и следните екстри-
- ел. джамове /само предните, при всички Единици кабрио задните джамове са ръчни/- 590 ДМ, Алтернатор 90А /задължително при ел. гюрук, който има моя/- 200 ДМ, ел. гюрук- 1550 ДМ, боя металик- 600 ДМ, Рекаро предни седалки с реглаж на височина- 1350 ДМ, 4 броя ковани лети двуцветни /полирани ръбове с боядисани вътрешности/ 14х6 цола джанти- 1690 ДМ, зелено тонирано остъкление- 450 ДМ.
В допълнение към тези изброени екстри, моя екземпляр има и централно заключване и Трип компютър, които обаче може да са било стандартни при КласикЛайн и СпортЛайн сериите.

Така общата цена на Голф 1 Кабриолет, с дори само горните изброени екстри като моите, е към 39350 ДМ, за цени в Германия в 1990 год, с начислен немски Мервертщоер.
За същия модел с тези екстри, вече купен в 1991 година, вероятно трябва да начислим с около 4-5 % по-висока заводска цена, за тази следваща моделна година.
Моя екземпляр Голф Кабриолет обаче е купуван от Италия нов, така че към цената за доставяне до там от завода /ЮбелфюрунгКостен/ , може да се добави итал. данък оборот тогава- ИВА, който е бил по онова време около 17%, ако не греша.

В допълнение, Фолц-дилъра в Италия по нова време е поставил в колата скъпа Сони аудиоситема, както и произведени от Момо кожени волан и калъфка и топка на скорости /които още седят на колата/ и което вероятно общо там са стрували като нови за поставяне, поне 1 милион лирата на цена, или еквивалент тогава от над 1000 долара или над 2000 ДМ.
Та така, с ценообразуванията при тези така нар- Кошнички за ягоди кабриолети, в епохата им през 80-те и нач. на 90-те години.


Ноември 14, 2023, 20:07:16
Отговор #271

Неактивен USfan

 • Публикации: 10867
Една голяма част от бившите ми интересни коли са били, очакваемо, с течение вече на десетилетията, при следващите им собственици, или унищожени, или силно преправени, или пък, всъщност по-голямата част от тях, сега са запазени още в макс. оригинален вид, или реставрирани добре.

На една от обаче най-запазените ми и автентични, и красиви и на цветова гама коли- Айсберг блау и с бежав кожен салон, от 1981 моделна год. предлифтова 633цси, след като я продадох в 1997 год- някъде, няколко години по-късно, се падна незавидната участ да стане донор за възстановяването на една друга, и издържана в същата цветова гама отвън и вътре- Евроспек м635цси.

Та, от моята 6-ца Купе /макар и тогава напълно в движение, в отличен вид, и даже и с работещ климатик/, бяха свалени, и вероятно по-късно използвани за тая реставрация, огромна част от външните, а и вътрешни детайли, като врати, калници, стъкла, огледала, задна седалка, гумени уплътнения, и прочее по-малки на размери части

На Фейсбук профила на сервиза поне едно време, в 2010 год, бяха качени снимки от реставрацията и, още сигурно седят, доста доста назад на стената.
Та, аз поне предположих, като е ставало и с други поекти на сервицз, че тая м635 вече е изнесена обратно навън, но се оказа, че е още в БГ.
Едни колеги по Фейса, тия дни са я снимали по София.

Как да е, ето малко снимки, за архива на Форума. Първите 5 снимки съм ги правил аз в Овърдрайв по време на реставрацията, а посл. 3 са от вечра, някъде по София са снимали колата.


Ноември 15, 2023, 10:06:07
Отговор #272

Неактивен Механджията

 • Публикации: 1608
 • 1995 X300 Sovereign
тази виси в мобилето от поне 3-4г на обява редовно :)  джантите изобщо не са за нея - мое мнение
"Jaaaag" - Jeremy Clarkson

Ноември 15, 2023, 20:48:57
Отговор #273

Неактивен USfan

 • Публикации: 10867
Бре, ама в нашенското Мобиле ли си я мяркал, или в немското...

Това са сега бройките м635, продавани в Мобиле.де.
На тия, дето са в хубави състояния, им искат между 50 и нещо и 90 и нещо хиляди Евро, в зависимост от пробег, цветове, и екстри.
Като цяло не бих ги определил като особено търсени, и съответно, продаваеми коли, М-ките на 6-ца купе.
Отн. нишови версии са, а и скъпото им обслужване на 6-те дросела мотора, плаши по-ординерните, ако ще и да са флуидни с нужните кинти да купят някое, БМВ-фенове.
В това отношение, много по-търсени и скъпи са от спрямо м635, едно време по-евтините, но сега определено по-ценни, М5 Е28, и М3 Е30.

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?c=SportsCar&con=USED&dam=0&fr=%3A1990&ft=PETROL&isSearchRequest=true&ms=3500%3B30%3B%3B%D0%BC635%3B&pw=185%3A&ref=dsp&s=Car&sb=rel&vc=Car

Иначе за джантите ти, да, седят и отвратително, а и са с леко безличен дизайн, особено спрямо оригиналните кръстосани спици.
По принцип Овърдрайв, в онези години поне, редовно реставрираха коли оциганено и в неоригинален Спек. А тук при реставрацията, специално за джантите са решили тънкажно това отношение.
Това, предполагаемо по акцентиране на собственика, та да може да се купуват по-евтино при слагането, стандартен спек 17 цола гуми, като тия сега на колата /приличат на 17-ки на диаметър/.

Оригиналните и с кръстосани спици джанти ББС с широк борд /виждат се на моите стари снимки от 1998 година/, специално слагани в 80-те години на м635, са с размер диаметър 415 мм /това са към 16 цола и половина/. Приложените към тях гуми /оригинално слагани само от Мишелин и Дънлоп, в този им милиметров размер/ са били и тогава и сега, доста скъпи.

Така че колата е променена при възстановяването, и с тия вече уж практични за купуване на следващи гуми, купешки 17-ки джанти.
Тия обаче джанти, освен дето с неоригинален дизайн на спиците /ако и те май да бяха ББС на производство/, нямат и външен борд.
Което и още повече се набива на очи, предвид, че на тая 6-ца са присадени някога и вежди на калниците /а-ла Мтехник м535и/, които по принцип м635 нямат серийно, и което карат стандартни джанти без външен борд, да седят визуално, по-навътре в калниците.

При леко повечко търсене, разбира се, можеха да се намерят нахбау-нахфертигунг спицовидни тип като оригиналния ТРХ-дизайн джанти, които обаче да са на лесен за купуване на гуми, 15 или 16 цолов размер, като например тия за продаване тук.

https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/bmw-trx-bbs-optik-felgen-240-45-zr415/2550802033-223-1176

Иначе, да цените на оригинални нови Мишелин ТРХ гуми за размера на ориг. джанти на м635, са и скъпи все още. Горе-долу 2 бона в Евро и сега си е комплекта за нови такива.

https://www.reifen-felgen.de/michelin-trx-gt-240/45vr415-94-w-1129892

Не е за учудване, че колата се е запънала за продажба, най-вече заради манга-тунинга, а и за това, че е БГ кола.
Сериозните клиенти за м635, които да биха дали над 50 бона в Евро за хубаво такова, освен добра кондиция, естествено и ще търсят и макс. оригинален вид.
Освен джантите, и престилките и веждите /които видимо не са оригинален М-техник дилърова опция/ трябва да се махнат, което ще повлече и ново сериозно поне странично пребоядисване.

Другото, което веднага също се набива в очите на всеки сериозен БМВ фен, а и още повече на някой колекционер на баварки от 80-те, е цветовото несъответствие на синия металик спрямо сегашния черен кожен салон.
БМВ тогава серийно не са поставяли изцяло черни салони с естествена кожа, при сини металици.
При сините металици, съответстващия избор на салон е бил, доколкото помня, поне при салоните с естествена кожа, между- магнолия /което е мръсно бяло/, бежаво, сиво, кафяво, и вишнево червено, като цветове на кожите.

Всъщност на моите стари снимки от Овърдрайв, на най-горните 2, се вижда още бежовата задна седалка на колата /предполагаемо от екс-моята 633-ка/, както и задната бежова кора под задното стъкло.
На тая задна кора има всъщност, серийно при всички 6-ци, поставени два отварящи се елипсовидно издути капака /пак виждащи се бежови на цвят тук/, под които да се слагат разни неща. На моята 6-ца, там под тях, бях пъхнал две по-големи тонколони, че да не дупча кората отделно за тях.

Черни кожени салони иначе са слагани на всякакви други външни отенъци, като черен металик, сребристо, бяло, червено, и прочее цветове.
Например, единствената друга м635 налична в БГ през средата до края на 90-те години, бе една черна бройка, карана тогава от разни от Аполо и Болкан, която бе с черен кожен салон.
Така ако се връща и салона в оригиналната му бежава цветова гама, това ще е още едни поне 10 бона в лева, поне за сериозно добро претапициране.

Разбира се, от БМВ Индивидуал е могло да се поръчват /ако към 1985 год. те вече са работели като поддивизия на марката/ почти всякакви комбинации на външни и вътрешни цветове.
Но по ВИН номера на тая бройка м635, естествено може сега да се провери, чрез инфо от архивите на завода, че е излязла с бежава кожа салон, не с черна.
Така че и тоя неоригинален салон, също сваля яко цената надолу, при някакъв сериозен интерес за плащане.

Друг интересен аспект на всички тия схеми, е че в периода 1994-1995 год, като тръгнах да си търся аз хубава 6-ца купе /на баща ми вече му бях намерил едно 630цс, и реших че е време и аз да взема нещо подобно/, имаше по Европа избор на доста редки версии 6-ти серии, като разни Шнитцери, или Хартге, за умерени пари.
Специално от едни налични в СН тогава 6-ци, които ми търсиха едни джамбази, вместо моята предлифтова 633цси, на която и искаха, ако добре помня, към 8000 СН-франка /някъде толкова ми я смятаха, при докарването/, можех да купя за към 50% отгоре цена, а именно, за 12 000 СН-франка, една оригинална следлифтова В7с Купе, с цели 330 коня, и с присадена чисто нова 6-скоростна кутия от Лотус-Омега.

Но тогава, някъде в средата до края на 1995 год, имах по едно и също време Бенца ми Табакера в114 250це /вече от 3 години/, един току що-придобит р107 СЛ-роадстер Евро-спек /екс-кола на Андрей Желязков, която пазарих, първоначално неуспешно, още от далечната 1991 год, като той се върна в БГ, след като бе играл във Фейенорд/, а и още и купените и двете в 1994 год- Нисана ми 280 ЗетХ, и един Триумф Спитфайър Марк 3, та не ми трябваше 3-то или 4-то спортно-луксозно купе.

А и и бяха 4000 франка разлика в цената ми се струваха доста отгоре, за реално едно присадено турбо, и малко Алпина ваденки. ))
Сега обаче, всеки може да види разликите в цената на Алпини В7 купе, спрямо нормални 6-ци.
Та, ако тогава се бях напънал по отн. на събиране на повече пари за тая поредна /реално поредно излишна, хах/ кола, и бях взел онази СН-Алпина /същия син цвят като моята 6-ца/, сега в БГ щеше да има едно оригинална Алпина в повече, а и нямаше да се окепази за части екс-моята 633, просто защото нямаше да съм я купил.

Между 1984 и 1987 години са правени само 110 бройки В7 купета, вкл. базовия за нея 300 коня мотор В7 купе нормалната версия, и 330 коня В7-еС версията.

https://www.auto-motor-und-sport.de/oldtimer/alpina-b7-turbo-coupe-1-auktion/
« Последна редакция: Ноември 15, 2023, 22:08:08 от USfan »

Ноември 23, 2023, 15:28:40
Отговор #274

Неактивен Механджията

 • Публикации: 1608
 • 1995 X300 Sovereign
объркал съм се, не е тази от снимките ти, но има доста сходство -

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11315464825121057&slink=uj33sg

тази е въпросната, която стои от години

иначе тази за около 30к не е лоша покупка:

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11697484689850333&slink=uj33sg
"Jaaaag" - Jeremy Clarkson

Ноември 30, 2023, 22:47:21
Отговор #275

Неактивен USfan

 • Публикации: 10867
Днес Аудито Купе направи съчетание от щастливи цифри в километража.
А именно, успя да навърти доста кръглата сума от 197777 км. Донякъде ми става тъжно от наближаването на тази магическа граница от 200 000 км, и никак не ми се ще да ги минавам.

Преди 18 години като водих баща ми да го купува, и Купето бе внесено преди няколко месеца от СН, пробега му бе под 100 000 км.
Последваха няколко години на активно каране от баща ми, само в периода 2005-2010 год. После каренето на Аудито имаше 5-6 години пауза, и после, след 2016 год, а и досега бе ползвано, пак по-спорадично, от мен. Всъщност и между 2019 и 2022 год, пак не бе карано въобще.

С оглед да се пробвам да отложа максимално минаването на тая магическа граница от 200 бинки на оригинален пробег, ще трябва да наблегна в близките месеци за по-дълги отсечки на разни други мои една идея по-нови, а и по-големи на размери коли, като Ягуара еС-тайп и Волвото С70 Т-5 купе.
А и тези двете /продукти на Форд Премиум дивизията в годините им на производство/ са си доста комфортни за магистрали, и имат мощни двузонови климатици за над 1/4 вековни модели. Които такива климатици за лятно време, и за возене и на хора с различни претенции към температурите, са си удобство.

Пък за каране по завойчета, колкото и да си го харесвам Аудито като прецизност на водене, и то особено предвид за 35 годишен на дебют модел, ще е време да се наблегне през следващата пролет и лято, на някои по-леки на маса мои коли, като Пробата ГТ Турбо, и Миатата МХ-5, и вече и Сааба 900и фастбек.
Последния най-накрая е време и той да се подкара след 6 годишна пауза, откакто му свалих главата за смяна на изпуск. клапани, в края на 2017 год/.

Така или иначе, това Ауди В4 Купе с 4-клапанов мотор си върви безупречно, даже и на зимно време.
Ето го тук в компанията на 2 Бенца, тематично и те купета с 2 врати.
Вишневия 1994 Е220 Купе е на колегата Бурян, а турскосиния 2019 Ц-клас Купе Ц43 АМГ, е на моя първи братовчед.

Понеже това Ц-клас купе вече взе да поостарява, а братовчеда го има от 6 месечно, беше демонстрационно, като го намерихме на някъде 2000 км. пробег, от АМГ-ложата на вътрешното Бенц дилърство, намиращо се на територията на завода в Зинделфинген /което е точно срещу сградата на новия Бенц музей/, навивам братовчеда да го смени с някое АМГ Ц-клас с 63 мотор, все с едно каква каросерия.
Той комби и седан не ще, ама кабрио освен купето, пак би вършило работа.

Лошото напоследък е, че при новите Ц-класи АМГ за 2024 моделна год, доколкото разбирам, дори и 63 версията, при всички бъдещи версии и каросерии, вече е с гаден 4 цил. турбо мотор.
Та вече при Ц-класите няма да има шестаци и осмаци мотори, поне не при АМГ моделите.
Така че ако братовчеда ще го сменя тоя шестак мотор тип прахосмукачка /хаха, така го наричат собствениците на 8 цил Ц63, тоя досегашен все пак 6 цил. Ц43/, ще трябва някое Ц63 от 2022-2023 моделни години да си намери.

https://www.caranddriver.com/mercedes-amg/c43

https://www.caranddriver.com/mercedes-amg/c63

Но падението на Бенц концерна и даунсайзинга на моделните им гами, са други и бая обемни теми, та ме мързи дори да ги започвам за разчепкване.  :))

Ето актуални снимки, вече с понавалялия сняг от последните дни.« Последна редакция: Ноември 30, 2023, 23:01:55 от USfan »

Декември 11, 2023, 12:29:04
Отговор #276

Неактивен USfan

 • Публикации: 10867
Докато си карах устремно Голфа 1-ца кабрио цяла пролет, а и лятото по морето, съм пропуснал момента на един малко тъжен юбилей.
А именно, през м Април тази година, се навършиха точно 30 години, от спиране на производството в Карман фабриката, на тази иконична кошничка за ягоди.

По този случай АутоБилд Класик пуснаха в Декемрийския си брой сега, обстойна статия за началото и развиетето на Голф 1 кабриолет гамата.
Ето я тук сканирах статията.
Има много интересни снимки, още от първи кабриолет прототип от 1976 год, който е още без дъга за безопасност, та чак до последните лимитирани серии на пост-1988 год лифта, от които е и моя 1991 КласикЛайн-Квартет Едишън.
Има статия и за проблемите и техн. особености на Голф-1 кабриото, както и произведен екземпляр, който през Април 1993 год напуска конвейерната линия, и директно след само 25 км пробег, се отправя в музея във Волфсбург.

Интересното е, че този най-последен Голф Кабриолет, е доставен в същата КласикБлау Металик боя като моя 1991 год. Кабриолет, и е със  същите 14 цолови Авус-тип джанти, като моя.
Тези 14-ки многолъчеви Авус джанти, макар да са били по малки на размери на по-късно въведените на продажби 15-ки модели лети джанти, наречени ЛеКастеле /със 7 дебели лъча/ и Есторил /с 5 дебели лъча/, всъщност са били най-скъпите от Фолц произвеждани лети джанти слагани тогава през 80-те и нач. на 90-те години, с цената им от почти 1500 ДМ /код за поръчване- М401/, поради това че са били най-сложни за производство.

За сравенение, ЛеКастеле и Есторил джантите са просто били отляти и обработени с полиране отвън, допълнително при Авус джантите, освен външното полиране и отделно лакиране с безцветен лак, е имало и боядисване със съответния цвят боя /при моя екземпляр- син металик/, като на каросерията, и вътре в спиците, и по главините. Друго то интресно пре тези разни фидове Фолц зджанти е, че тогава концерна почва да ползва за тях изключително имена на разни известни състезателни писти в Европа, докато напр. култовите и по-ранни Пирели джанти, поне в началото, докато са производство на итал. концерн за гуми, са си кръстени на фирмата Пирели.

Така форматирания и виждащ се в края на статията финален Голф 1 кабриолет, който е бил и последната 388 522 бройка от всичките, е с базова цена от 37150 ДМ, а след доокомплектоването му със салон от естествена кожа, еърбег, ел. стъкла, касетофон-радио Гама, кутия за касетки, халогенни фарове за мъгла, и др. екстри, е стигнала финалните 45632 ДМ крайна цена, както се вижда от отделния квадрант с текст и снимки, за този модел от 1993 година.

Ето тук страниците, разбира се, на немски /Класик изданието на Аутобилд не се печата на други езици/.
Декември 17, 2023, 22:05:07
Отговор #277

Неактивен USfan

 • Публикации: 10867
Вторачвах се тия дни да си гледам точните заводски кодове на някои коли, за да може да им се поръчва боя за пръскане на брони например, на тия, дето са надрани.
И покрай другите мои германки стигнах и до Поршето 924 еС.

Та, за него все се чудех какво е точното му заводско има и код на металика, който иначе най-лесно бих го определил, като шампански металик отенък.
Порше имат и едно по-наситено злато металик, нещо като модерния през 80-те год при Бенц Инка Голд, но това моето, което е едно тип поиздухало сребристо-златисто, се чудех как се казва.

Сходен слабо златист цвят преди години имах на един Евро-версия лифтингов пост-1986 500 СЛ р107, но при Мерцедес този цвят се казва- Раухсилбер металик.

И след леко ровене, открих отзад в багажника на 924-ката една лепенка с надпис- Лакфарбе- LY7Y.
Та, този цвят след гледани сега по разните Нет-каталози за заводски Порше бои, се оказа с търговско Име- ЗерматСилбер Металик.
Тоест, кръстен е на китното швейцарско планинско градче Зермат.

Не съм сигурен дали глетчерите в Швейцария имат такива златни отенъци по тях, но името определено звучи хем светски, хем романтично.
Та, това е точно ЗерматСилбера, тук е даден като пример на разни други Порше модели от 80-те и нач. на 90-те години.

https://www.rennbow.org/porsche-colors/ZermattSilverMetallic

Зермат Силбера е слаган на всички серийни Порше модели първо през края на 70-те години, а после и в периода 1983-1988 моделни години.
После, след 1 година пауза, от 199-0год пак го слагат на всички 911, както и новото тогава 968.
Другия му код на Зермат Силбера е, както се вижда и- L92A.

1983-1989   911, 924, 944   ZERMATTSILBER METALLIC
ZERMATT SILVER METALLIC   L92A / LY7Y   M2

В конкретиката на 4. цил Трансасъли модели, рекламния каталог на фирмата за тази гама за 1986 година /който още си го пазя с Поршето, бил е даден на първия собственик, предполагаемо при поръчването на колата/, който включва 924 еС като моето, 944, 944 турбо, и 944 еС, титулна кола в него е една 924-ка еС, именно издържана в ЗерматСилбер металик, като в този цвят е снимано и едно 944 турбо в каталога.
Въобще, бил си е ин-Вог за тогава в 80-те.

Ето сканове на някои страници на този каталог за 4 цил Поршета в 1986 год, като точно тая 924-ка в него, освен по цвят, и по типа на джантите, и по наличието на електр. тарга покрив, салона с тип-Сатин жакард плат, с диагонални повтарящи се бродирани Порше надписи по него, е абс. идентична на Спек, на моето 924 еС.А това е една доста подробна таблица с всички цветове бои и имената с кодовете им, вкл. и сребристите отенъци, слагани на серийните модели през всичките десетилетия на фирмата Порше.

https://www.elferclassic.de/technik/farben/plack-silber.php

Това пък е гамата на цветовете на всички Порше модели в периода 1981-1988 години,

Code Farbbenennung Lacksystem
Modelljahr     1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988

L041 schwarz U1 X X X X X X
Z16A rallyegelb U1 X
L97A diamantsilber-met. M2 X X
L90E alpinweiß U1 X X X X X X X X
LM9V moccaschwarz U1 X X
LM3A indischrot U1 X X X X X X X X
LM5Y minervablau-met M2 X
LA3V indianarot-met. M2 X
LY3B venusrot U1 X
LA5D monacoblau U1 X
LD6V onyx-met. M2 X
L94A inarisilber-met. M2 X
LA1M coloradobeige U1 X
LB6A sundagrün U1 X
LD6A havannabraun U1 X X
LY5A mauritiusblau U1 X X
LM8U platin-met. M2 X X X X
LM9Y schwarz-met. M2 X X
LY4V saturn-met. M2 X
LY7Z meteor-met. M2 X X
LY7A gabungrau U1 X
LA3Y surinam-met. M2 X
LA6V ihasa-met. M2 X
LM5Z hellblau-met. M2 X
LA3B gambiarot U1 X
LY5B kopenhagenblau U1 X X X X
LY1L pasadenagelb U1 X X
LM6V moosgrün-met. M2 X
LM1V hellbronze-met. M2 X X
LY5V saphir-met. M2 X X X X
LY9V montegoschwarz-met. M2 X X
LD3V sienarot-met. M2 X
LZ7Z geminigrau-met. M2 X X

LY7Y zermattsilber-met. M2 X X X X X X

LY8V zobei-met. M2 X X
LM3V rubinrot-met. M2 X
LM1N pastellbeige U1 X X
LB8Z mahagonibraun-met. M2 X X
LM6Y kristallgrün-met. M2 X X
LM3Y granatrot-met. M2  X X
-----------------------------------------------------------------------------------------

Малко като контрапункт, но пак тематично от 80-те, едни скоро правени от някой фен две снимки, на бяла ХР4и в София.
Видимо е абс. същата на спек и цветова гама вън и вътре, като моята бивша 1983 ХР4и.
Чудя се дали е екс-моята, или една намираща се в квартал Хиподрума.

Тази хиподрумската е просто абс. визуално същата като моята, само леко се различава на регистр. номера. Моята бе с номер С-7747, а онази бе с пак с номер с 3 броя еднакви числа, ама някакъв друг.« Последна редакция: Декември 17, 2023, 23:00:01 от USfan »

Декември 26, 2023, 10:28:42
Отговор #278

Неактивен USfan

 • Публикации: 10867
Ето долу в този линк, подробности за правените в периода 1986-1988 години под 17000 броя еС версии на 924, от които е и моята правена в 1986 година бройка.
Специално в първата за модела 1986 год, правят само 3000 и няколкостотин бройки 924 еС Поршета.

--- From model year 1986 to 1988, a total of 16669 units of the 924S were built, of which 3536 units were built in the first year.---

https://philipraby.co.uk/directory-of-porsche-924-944-and-968/porsche-924s

https://www.elferspot.com/en/car/porsche-924-s-1986-1153171/


Януари 02, 2024, 13:05:44
Отговор #279

Неактивен USfan

 • Публикации: 10867
По нагоре в темата бях качил снимки от Нюрбургринг обиколките на една, да кажем, наша фамилна кола- на първия ми братовчед С43 АМГ купето.
Колата е отн. нова като модел, но понеже е иднтресна, и понеже е много интересна и системата за правене на снимки на Нюрбургринг специално, пускам тук още снимки от едно наше ходене от юни 2023 год, и подробности.
Та тая система, за колеги фенове които биха ходили на ринга да карат, и което искат и да си имат снимки от такова интересно събитие, работи по следния начин-
- Всяяка кола която там се пусне дори и само на една обиколка срещу заплащане, се снима от камерите на Ринга, сложени на доста места, както и от разни независими фотографи и зяпачи, седящи отстрани, и снимащи колите.
После файловете от снимките от на Ринга камерите, и от назависите фотографи, се качват ден по ден на сайта на Ринга, групирани в системата им- Рейс тракър.

И така, например в този ден в края на м. Май 2023 год, дето ние ходихме на Ринга, системата е постнала цели 266 снимки, от които в поне 30 има хванат Бенц на братовчеда в разни ракурси.
Снимките са свободни за сваляне в този им брандиран вид с райета.
А ако някой иска да си ги купи чисти като вид, тогава плаща по сметката на Рейс-тракъра, тия 10-15 евро цени на снимка, и получава снимките на И-мейл в пълна резолюция, и свободни от рекламните райета.

Ето и сайта, ето по-долу и примерни снимки от Бенца на братовчеда, от 25 юни 2023 год.

https://www.racetracker.de/cargalerie/c1VibElFSUpzNFVxaHdoc1BlRkFEQT09/22499702

https://www.racetracker.de/cargalerie/c1VibElFSUpzNFVxaHdoc1BlRkFEQT09/22509960

https://www.racetracker.de/kalender?typ=Trackday