Автор Тема: Немските автомобили на USfan  (Прочетена 124964 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Декември 26, 2023, 10:28:42
Отговор #270

Неактивен USfan

• Публикации: 11036
Ето долу в този линк, подробности за правените в периода 1986-1988 години под 17000 броя еС версии на 924, от които е и моята правена в 1986 година бройка.
Специално в първата за модела 1986 год, правят само 3000 и няколкостотин бройки 924 еС Поршета.

--- From model year 1986 to 1988, a total of 16669 units of the 924S were built, of which 3536 units were built in the first year.---

https://philipraby.co.uk/directory-of-porsche-924-944-and-968/porsche-924s

https://www.elferspot.com/en/car/porsche-924-s-1986-1153171/

Януари 02, 2024, 13:05:44
Отговор #271

Неактивен USfan

По нагоре в темата бях качил снимки от Нюрбургринг обиколките на една, да кажем, наша фамилна кола- на първия ми братовчед С43 АМГ купето.
Колата е отн. нова като модел, но понеже е иднтресна, и понеже е много интересна и системата за правене на снимки на Нюрбургринг специално, пускам тук още снимки от едно наше ходене от юни 2023 год, и подробности.
Та тая система, за колеги фенове които биха ходили на ринга да карат, и което искат и да си имат снимки от такова интересно събитие, работи по следния начин-
- Всяяка кола която там се пусне дори и само на една обиколка срещу заплащане, се снима от камерите на Ринга, сложени на доста места, както и от разни независими фотографи и зяпачи, седящи отстрани, и снимащи колите.
После файловете от снимките от на Ринга камерите, и от назависите фотографи, се качват ден по ден на сайта на Ринга, групирани в системата им- Рейс тракър.

И така, например в този ден в края на м. Май 2023 год, дето ние ходихме на Ринга, системата е постнала цели 266 снимки, от които в поне 30 има хванат Бенц на братовчеда в разни ракурси.
Снимките са свободни за сваляне в този им брандиран вид с райета.
А ако някой иска да си ги купи чисти като вид, тогава плаща по сметката на Рейс-тракъра, тия 10-15 евро цени на снимка, и получава снимките на И-мейл в пълна резолюция, и свободни от рекламните райета.

Ето и сайта, ето по-долу и примерни снимки от Бенца на братовчеда, от 25 юни 2023 год.

https://www.racetracker.de/cargalerie/c1VibElFSUpzNFVxaHdoc1BlRkFEQT09/22499702

https://www.racetracker.de/cargalerie/c1VibElFSUpzNFVxaHdoc1BlRkFEQT09/22509960

https://www.racetracker.de/kalender?typ=Trackday

Януари 06, 2024, 15:49:10
Отговор #272

Неактивен USfan

Вчера колегата Бурян ми беше на гости, да си разменяме разни автокаталози.
Та, аз му дадох една моя брошура за първия лифт на кабрио версиите на Голф-1, а той пък ми даде една негова за пост-1988 втория лифт с дебелите брони, издание от предпоследната на производство на модела- 1992 година.
Моя Голф 1-ца е от 1991 год, така че тази брошура почти съответства като за него.

Ето страниците и.
Прави впечатление, че освен намаления брой страници /тази е от 12 стр, а предишните бяха по 16 и 20 стр/, всъщност инфото и снимки вътре са доста бегли, например не са упоменати никакви техн. данни, както и няма изброяване и разглеждане на разните лимитирани версии, които в последните 3 години на производство- 1991, 1992, и 1993.

Април 08, 2024, 21:36:40
Отговор #273

Неактивен USfan

Преди няколко дни открих малко рано летния сезон по морето, не с една, ами даже с две открити коли.
Та, раззимих и разходих по Варна и северното крайбрежие, и Маздата Миата, и Голфа 1-ца, след като над половин година бяха прибрани и двете там в едни гаражи, и въобще не мърдани.

МХ5-цата я прибрах в София, но Голфа 1-ца, понеже е 4-местен и една идея по-практичен, ще седи и това лято за каране по крайбрежието.
Тая Мазда, като една идея по-нова кола /сега направи 25 години )) /, и все пак като японка на производство, не извади никакви проблеми на експлоатация нито през мин. година, нито сега. 

За разлика от нея, по Голфа имаше някои дребни неща да се правят.
Най-вече, понеже от разни вкочанени оригинални маркучи понякога прокапваше охл. течност от снадките им към радиатора и цил. блок, на 1-цата още през миналата година му бях подготвил налични за смяна почти всичките маркучи, водещи от мотора към радиатора и парното, и все ги разхождах в колата.
Най-накрая сега ги смених повечето от тях, но без тоя трипътния с 3 различни тръбни диаметра най-сложен маркуч.
Него не успях да го намеря бързо за купуване, поне не в посл. момент преди да тръгна да карам Голфа към морето, през пролетта на 2023 год, така че още го нямам. Ще трябва и той да се смени по някое време през лятото.

« Последна редакция: Април 08, 2024, 22:35:28 от USfan »

Май 24, 2024, 21:54:01
Отговор #274

Неактивен USfan

Голфа вече много активно се кара по морето и тази година.
Толкова си е якичък с неговия 1.8 ГТИ мотор, и с един сложен преди няколко години уякчен Фихтел и Сакс амбриаж, че даже го ползвах тия дни да си извлача Ягуара седан от един подземен гараж в друг, в Албена.
Нещо му се беше сбъгясал акумулатора на Джага, та не палеше, и реших да шкартирам нуждата от пътна помощ, и Голфетата не се посами, хем в Албена има и баирчета.
Въобще 1-цата е железна.
Ето някои актуални снимки от Албена и Балчик, вкл. и от днеска от 24 май.
Ха, все още курорта е почти напълно празен, както се вижда.

Юни 03, 2024, 14:44:12
Отговор #275

Неактивен USfan

Засега май Голфа 1-ца печели класацията ми като моя кола с най-много бройки прекарани летни сезони на нашето крайбрежие.
Тази година му става 20-то лято въобще на открито каране из страната, а и близките чужбини, откакто е придобит /след дълго издирване да е специално със 112 к.с. К-Жетроник ГТИ мотора фабрично произведен, и да е по възможност син металик на цвят и оригинална боя, през ранната пролет на 2005 год. бе купен, внос тогава от Северна Италия/, и 11-то лято на каране специално по Северното Крайбрежие.
Голфетата я гонят по бройки на летни сезони изкарани по морето, от моите коли, синята ми 1999 Мазда МХ-5 Миата, с 9 лета /от 2013 до 2021 год. вкл/, а преди това черния ми 1987 Мустан ми ГТ 5.0 кабрио, той пък с 6 лета по морето /от 2005 до 2010 год. вкл/.

Така че по случай кръглата 20-летна годишнина на щастливи кабрио карания с тази кошничка за ягоди, ето още актуални снимки от Голфа, в случая пред някои от хотелите на Албена.
На тия две снимки, вляво от и зад Голфа, се вижда Маритим Парадайз Блу хотела /той е 5 звезди/, който бе изцяло новопостроен, преди 6-7 години.

На следващите няколко снимки пък се вижда Амелия хотела /и той е 5 звезди, бе основно реновиран преди 2 години, и всъщност наследи бившия хотел Камелия, който вече не съществува/, както и пешеходната улица на Албена, наречена улица на хузожествените занаяти, където обикновето седят рисувачите на портрети на туристи.

На последните 2 снимки пък се вижда закритата спортна зала на Албена, наречена- Албена Хол.
Иначе курорта има и още 3 броя пълноразмерни открити футболни игрища, както и други множестно спортни терени, което се ползват целогодишно от разни клубове и спортисти.

« Последна редакция: Юни 03, 2024, 14:53:24 от USfan »

Юни 11, 2024, 15:52:24
Отговор #276

Неактивен USfan

Малко останали стари снимки, от години 2014-2015, и 2020-2022, като редовно карах тогава и Аудито Купе тия летни тогавашни сезони по морето.
Тоя пакет снимки е от пребиваванията ми през тези години, в хотелите от веригата Грифид на Златните, и най-вече във флагмана им- хотел Вистамар, който от 2022 год. вече е по-ъпгрейднат, и е с 5 звезди категория.

Юли 10, 2024, 23:11:34
Отговор #277

Неактивен USfan

Наскоро мой добър познат, притежаващ наколко ретро спортни и доста интересни БМВ-та, както и 2 броя 911-ки, след като ми изгледа обстойно Аудито Купе, изрази явни съмнения )) , че джантите, ауспусите, а и сигурно и още неща, са оригинални били към колата, към момента на производството и.
Всъщност, както се вижда от огромното количесство назад качени негови снимки, а и е дискутирано доста назад тук в страниците по тази тема, точно това Ауди Купе, в отн. редкия му заводски Циклам Рот перлен металик, е едно от малко налични В4 Купе бройки в БГ в абс. оригинален интериорно и екстериорно вид /известна захабеност на сатин-жакарда плат, и външно на фабричната боя, разбира се, би била очакваема, за кола на 32 години възраст/, и по него няма нищо променяно от спрямо заводския спек, нито технически /извън полиуретан втулките по окачването/, нито оптически.

Ако се вторачим специално в джантите му, точно тези 10 спицови 15-ки лети джанти са стандартното оборудване за повечето световни и европейски пазари за всички слагани 4-клапанови мотори на В4, вкл. и на Купетата.
Имало е разбира се, и други модели 15-ки лети джанти, слагани серийно на 80 В4 16в и 20в моделите /както и опционално на по-малките или слаби мотори/ както са слагани и едни 16-ки джанти, но с 4 отвора, специално педназначени ако не бъркам, на В3 80 Компетъшън 16в версиите.

А тези отн. дълги и отн. дебели двойни ауспуфни накрайници, и въобще изцяло двойната в по-голямата и част генерация, също е серийна и при 16в и 20в моторите, инакрайниците са с един същ диаметър при тези 4-клапанови мотори, без значение дали става въпрос за 2.0-16в, или 2.0-20в мотори, или върховия нетурбо вариант, 2.3-20в моторите.

Разбира се, при турбо версиите еС2 на купе, седан, и комбито Авант, там главините вече са с 5 болта, и джантите са по-големи 16-ки с петолъчки дизайн, а и ауспуфните накрайници, разбираемо, са една идея още по-дебели от тези.
Що се касае за ауспусите на 5 цилиндровите само 2-клапанови мотори при моделите 80 В3 и В4, те са с един голям елипсовиден накайник, а пък базовите 2 литра 2-клапанови мотори са с един малък отн. правоъгълен накрайник.

Та, ето една палитра от снимки от Нета, вкючващи и оригинални рекламни фотоси от Ауди-АГ от нач. на 90-те години, както и и по-късни такива снимки от Купета екземпляри, вече в експлоатация.
Обединяващото на снимките е, че показват само 16в и 20в Купета в оригиналния им вид.

Тези виждащите се 10-спицови джанти, разбира се, са слагани серийно не само при Купета 16в и 20в, а и при 16в и 20в мотори, както ипри 6-цил. 2.6 и 2.8 литра версии, слагани в 80 В4 седани и Аванти бодита.
Слагани са опционално и при В4 кабриолети версии, а също и при седани, Купета, и Аванти, които са бии с по-слабите 2-клапанови мотори.
Заслужава странично да се отбележи, че поне за пазарите в западна и централна Европа, Кабриолети Ауди с 16в и 20в мотори не е имало, но пък ги е имало и с 6 цил 2.6 и 2.8 литра мотори.

« Последна редакция: Юли 10, 2024, 23:22:35 от USfan »

Юли 15, 2024, 20:16:35
Отговор #278

Неактивен USfan

Повечето от тия ракурси са от хартиени снимки от фотоленти, и показват някои мои и на баща ми немски коли, от перидода 2000 до 2010 години.
Тях може да съм ги поствал сканирани, поотделно и разхвърляно, ама ето ги тук по подредени.
От тях някои коли още имам, като 1992 бордо Аудито В4 Купе с 16в мотор, и 1991 Голфа 1-ца кабрио, че даже и 1992 Фронтерата Спорт къса база.
Други от тук сниманите ВАГ-возила, вече от дистанцията на времето може да кажем, за съжаление, аз или баща ми сме ги продали отдавна, като 1989 Голф 2-ката ГТИ, и 1990 Аудито В3 Купе.

Снимките са правени в периода 2002-2010 години, още като не ме мързеше да правя лентови снимки, и да ги проявявам.
Виждат се майка ми и баща ми, и сина ми като съвсем малък, позиращи с тях, и малко периферно, специално при бордо Купето, и мой немски вуйчо, също влезъл в кадрите.

« Последна редакция: Юли 15, 2024, 20:30:58 от USfan »

Август 14, 2024, 23:10:08
Отговор #279

Неактивен USfan

Тия дни карам интензивно 1-цата, и засега си върви почти перфектно, та ето малко снимки днес от едно нейно крайморско паркиране в Албена.

По принцип не обичам да си оставям колите по прашни места, ама от началото на м. Август в Албена си е претъпкано, и специално в глухия и ръкав, който отива покрай резервата Балтата /този от хотел Боряна, та до хотелите Мура, Славуна, и Гергана/, буквално никъде не може да се спре на асвалт, та днес бях принуден Голфа да го изкарам и него на плажа.  :))

Иначе вечерно време Голфа по морето си спи на закрито, а даже от няколко дни, е и в красивата компания на едно съседско друго синйо кабрио, както се вижда.

« Последна редакция: Август 14, 2024, 23:39:06 от USfan »