Бре, 6 години нищо не съм писал по тази тема, а междувременно си намерих и сканирах някои стари снимки с бившата ми Алфа.
Нея я продадох на една Пловдивска мацка в 2000 год, но после тя пък, 5 години по-късно, някъде в 2005 год, тя я остави в един Пловдивски салон да се продава.
И чак в 2006 някъде, я продаде във Варна или там региона. После май колата отиде пак В София, после пък в гр. Шабла, и сега финишира пак да догнива, вече не карана, във Варна.
А може да са разл. коли, ама колко па от 3 Ген. Спидери късно 80-ски тициано червени с 1.6 мотор екземпляри ще да има в БГ...
А всъщност преди това, в 1997 год, след почти 2 години преговори, почнали в 1995, я взех заедно с един приятел /така на сплит, както е модерно сега да се вика на шерната собственост/, от една друга мацка.
Ето и тук обявата, докато беше изложена в автокъща Капитолия от първата и собственичка в БГ.
Там стоеше доста време, и накрая разръчках Салех, собственика на къщата, да ми даде тел. на собственичката, да си се пазаря на спокойствие.
Попазарих се, като за една бройка щяхме да им дадем на бартер с моя приятeл едно хубаво 728и от втория лифт на BMW 1 Ген. Седмица, но в крайна сметка я платихме в брой с тоя мой приятел и бивш съученик обща.
С него преди това имахме и един Триумф Хералд общ, а след Алфата, един общ Ягуар ХЖ6 4.2л Серия 3, а сигурно и други коли сме имали, ама не се сещам какви сега.
Та докато я вземем с него, мацката собственичка станала застрахователка на ВИС-2, и вижте какви големи рекламни тапети си беше залепила отпред над емблемата. Е виждат си на някои снимки.
Другата тук моя бивша Италианка- Фиата Бертоне Х1/9, всъщност ми беше второто Бертоне, след като пролетта на 1991 год. в Германия си купих първото.
След няколко години каране и проблеми с разни техн. дефекти не бях фен на още едно, ама не можах на това да му устоя на техн. доброто състояние /и това, и първото ми Х1/9 ги взех на под 100000 Км пробег, и в абс. ориг. вид/, както и на наличието на ултраредкия климатик.
А и това конкретно Х1/9, понеже бе след 1982 правено вече в фабриката на Бертоне, а не на Фиат, както предишното ми 1979 модел Х1/9, вече бе изцяло баджирано със сините кръгли Бертоне емблеми, и нито един от квадратно-ромбовидните Фиат надписи.
Писаното в обявата че е инжекцион, не е вярно, както и това че е уж правено в 1991.
Края на производството е в 1988, и само последните 2 моделни години ги има с инжекцион, ако са поръчвани с катализатор за немския пазар.
А това конкретното бе от СН, и бе с карбурация, защото бе още в 1982 год. правено.
Може да се спомене, че и това Бертоне и Алфата Спидер, собствениците ги дадоха с по 2 чифта джанти, съотв. с летни и зимни гуми, което си е рядкост при открити коли.
Тия две коли бяха доста надеждни и не вадеха особени дефекти, противно на мненията и тогава и сега за 10-15 годишни италианки /Алфата бе само на 8 години като я взех де/, така че бяха отн. безпроблемни за ползване.