Автор Тема: Продавам автомобилни рекламни брошури, и каталози, и списания.  (Прочетена 235992 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Юни 27, 2024, 22:48:50
Отговор #530

Активен USfan

• Публикации: 11091
Целия пакет от 162 броя останали ми списания Автокласика и мотоциклети е продаден и изпратен на един колега.

Така че оттук нататък, друга периодична автолитература, каквото имам и вече съм изчел /пък и то постоянно купувам нова и нова, немска основно автолитература, та ми трябва място/ ще напускам и нея на порции. Разбира се, когато имам време да ги оформям на пакети, тогава и ще ги обявявам за продаване.
Такива автосписания и периодика, и то даже без разни останали ми дебели и тематични автокниги, вероятно имам 1-2 тона общо тегло.
Основно са ми като бройки издания на немски и английски най-много, а после по обем следват и български, френски, италианки, испански, руски, и прочее издания.

Болшинството от тия списания съм ги купувал нови в течение на последните над 35 години, а пък наскоро си ги преместих от в къщи и от в офиса, че много взеха да ми пречат, в един друг специален 2-етажен обект с климатик /беше бивш магазин за авточасти, колко тематично/, където са подредени на стелажи, по страни и години на издаване и печатане. Този обект магазин си е големичък, съответно остана още бая място извън редиците и колоните с рафтове, и си оформих и читалня с маси и меки столове.

Та при желание, който иска да купува на място такива списания и автолетуратури, хем ще си спести пари за куриер, хем на спокойствие ще може да ги прегледа, какво то си е харесал за купуване, и то в културна обстановка, в дизайнерски ремонтиран и оформен обект, и специално доста силно неоново и ЛЕД осветление.
Само секретарка още не съм назначил в това помещение с автосписания, да развежда по лавиците и рафтовете, ама и това може да стане.  :))
« Последна редакция: Юни 27, 2024, 22:58:15 от USfan »

Септември 06, 2024, 09:58:13
Отговор #531

Активен USfan

След като вчера се прибрах от дълго отсъствие от София, се хванах да си почиствам разни ненужни списания и книжа, и то пък се намериха в архива ми още дублиращи броеве на Автокласика, а и Ретрокласик списанието.
А мислех, че нямам вече нищо останало, след като големия бпакет от над 160 броя списния ги изпратих преди 1-2 месеца на колега. Та и тия останали 16 броя списания /8 броя Автокласика, и 8 броя Ретрокласик/, ще са за продаване.

Състоянието на почти всички броеве е отлично, само по веднъж разлиствани, даже някои въобще не ги бях и отворил, като само двата тук най-стари броеве на Автокласика, има осезаеми щети по тях /на брой 22 му липсват последните страници, но пък повече статии в него са налични, а на брой 66 му е закъсвана корицата отзад и отстрани, и са вълнообразни страниците/.
Предвид обаче редкостта на тия 2 броя, понеже са от първите 100 броя на издаване на списанието, и са от най-ранните години, от 2005 и 2009 год, и те ща са интресни за четене и колекциониране.
Наличните бройки списания като номера на издаване са, съответно за Автокласика, броеве- 22, 66, 90, 93,108, 164, 167, и 174, а за Ретрокласик, броеве- 1, 2, 3, 5, 6, 7, 10, и 11.

На цени всички бройки и от Автокласика  и Ретрокласик, ще са на единната цена от по 10 лева на брой, като само двата най-стари броя на Автокласика- 22 и 66, заради щетите по тях, ще са на цена от по 5 лева на брой.
Така целия пакет ако се вземе от общо 16-те списания, ще е 150 лева като пакетна цена.

Целия пакет може да се праща по Еконти и Спиди, а специално единични бройки списания не пращам по куриери, може само вземане в София на място, в района на НСА-Басейн Мадара.
Разбира се, както и преди съм уточнявал, с предимство за запазване и пращане на списанията, са тези колеги, които искат целия пакет, спрямо купуване само на отделни бройки.
Ето снимки на кориците им, за евентуални въпроси и подробности по тях, пишете тук.

« Последна редакция: Септември 06, 2024, 10:49:11 от USfan »

Септември 07, 2024, 10:03:31
Отговор #532

Активен USfan

Засега пакета с тия 16 броя списания, плюс и накои допълнителни бонуси са запазени за пращане.
Ако някой друг колега има интерес към тях, да пише на л.с, или тук,за включване за пращане, ако отпадне запазването до понеделник.

Ноември 10, 2024, 11:53:57
Отговор #533

Активен USfan

16-те горни списания отдавна са изпратени, но идва Коледа, та е време да обновим темата с някои подходящи и крайно интересни автомобилни литератури, за подаръци на нас, или на близки и приятели. )

В този аспект за продаване ще е, че вече съм я разгледал, тази луксозно изработена, дебела, доста голяма на размери, и мегаподробна книга за историята на гражданските модели на известната Щутгартска фирма, наречена- Порше, Легендата.
Тя е издание вече на 20 години, и касае правените от Порше модели и генерации в периода 1948 до 2004 год, като автор и е известния италиански автоисторик и журналист Джанкарло Региани. Купувана е чисто нова /ню олд сток/, преди няколко години от Олдтаймер-панаира в Падуа.
Книгата е с махащи се меки отгоре, а отдолу масивни твърди корици, с дебели цветни и гланцирани страници, в мащаб доста над А4, почти А3 на големия и размер, на тегло е сигурно няколко килограма, и е с обем от цели 324 страници.

Това мащабно издание и разделено на глави, включващи отделни разглеждания по модели и версии на генерациите- 356, ранни хром-брони 911, късни Г-модели 911, и подедващите въздухарки 964 и 993, както и 996 моделите. Разгледани са и Поршета с централни мотори, като 550 Спидер и 914-914/6 и Бокстер.
Отделно са разгледани и разин екстремно редки и хомологирани за състезания версии като 4-валовите Фурман мотори Карера 356, РС 2.7 и 3.0 сериите на въздухарките 911, 959, и ГТ2-ГТ3 версиите на 964-993-996, както и дебютиралата в 2003 година 10 цилиндрова Карера ГТ.
Цяла глава има и за дебютиралите след 1975 год. Транкасъли 924-944-968, вкл. редките им версии- Турбо и Карера ГТ/ГТС, както и 8 цил модели 928, вкл. и за пърформанс версиите им 928 ГТ и ГТС.

На състояние книгата е много добра, като има само много малки повърхностни охлузвания и леки закъсвания само на горните и долните ръбчета на меката опаковка, както и супер незабележими подбивания пак на ръбчетата на твърдата корица, а вътре страниците са буквално в чисто ново състояние, само по веднъж разлиствани.
Цената на книгата ще е- 100 лева.

Пращане по Куриер може само на регистрирани и пишещи във Форума колеги, иначе разбира се, може и лично предаване в района на Басейн Мадара в София.
За контакти и запазване, пишете гук или на л.с.

Ето снимки от кориците, и вътре някои страници.

« Последна редакция: Ноември 10, 2024, 12:25:43 от USfan »

Ноември 10, 2024, 16:42:44
Отговор #534

Активен USfan

Засега книгата за леките коли Порше е запазена за пращане, а който иска да види страници с инфо и текст с по-ранните конструкции на гениалните Ф. Порше баща и син, ето тук по този линк, някои сканове на страниците от тази книга, разглеждаща дейността на конструкторското им бюро по проектирането на ГранПри болидите на АутоУнион от 30-те години.

https://www.classiccar-bg.com/index.php/topic,2280.msg184998.html#msg184998

Ноември 25, 2024, 19:32:57
Отговор #535

Активен USfan

Порше книгата и Аутоунион рейсинг история томчето вече отдавна са при щастливия си нов читател, а ще са за продаване /времето за коледни подаръци за близките ни автофенове бързо наближава  :)) / и тези два броя други автокниги, които са доста дебели и тежки, и луксозно голямоформатно в повече от А4 мащаб отпечатани с гланцирани дебели страници, твърди корици и външни меки махащи се опаковки.
И двете, освен че са супермасивни като изработка, са и доста хубави на кондиция, понеже, след като съм ги купувал нови преди 15-20 години, съм ги разлиствал тогава само по веднъж, и оттогава са пазени в библиотека на сянка, и в константна температура и ниска влажност.

По-старата от тях, наречена Коли- ранни години, е издание на Кйонеман от 2000 год, отпечатана на три езика /английски-немски-френски/, в правоъгълен хоризонтално разположен формат, с обем от 364 страници, и е изцяло с черно-бели снимки /повечето от тях никъде другаде публикувани, и взети изцяло от сериозния и мегаобемен фотоархив на Getty Images Holdings, Inc/, които са правени в периода 1885-1960 години, разглeждан от книгата.
Автор на текста е известния в Европа автоисторик Браян Лабан /за съжаление починал преди няколко години/, който е оставил и доста други монументални творби за историята на известни автомобилни марки, състезания, и известни исторически периоди.

Втората книга, която е със заглавие Класически коли- 100 години автомобилни реклами, е издание на Ташен Буукс от 2009 год, като пак е на три езика /английски-немски-френски/, и е още по-масивно отпечатана в по-голям от А4 и вертикално разположен правоъгълен формат, с обем от цели 492 страници.   
Текста и селекцията на публикованите едновремешни реклами са от известния автор на статии и книги за дизайн и култура- Фил Патън, а издател на този том е културния антрополог- Джим Хайман.
Тя разглежда 100-годишния период на автомобилната реклама, от годините 1900-1999, като е разделена на глави по десетилетия, и както се вижда от линковете с някои сканове от нея, съдържанието и от почти 500 страници е основно с публикувани страхотни едновремешни основно рисувани автореклами /вкл. и пълноразмерни такива на две страници/, както и подробни обяснителни текстове към тях.

Както писах и горе, тези две издания съм ги купувал нови в периода 2004-2010 год.
Отварял съм ги тогава само по веднъж, като съм ги прегледал бегло, и затова състоянието им на кориците и вътре на страниците на книгите е отлично, като абс. нови са все още.
Като забележка бих отбелязал най-вече само меката подвижна опаковка на книгата Коли- ранни години, по която има леки закъсвания и мачкания, както има и съвсем минимални деколорации по горното и долно тесни странични ръбчета на дебелата и твърда корица, видимо тук на скановете на кориците и.

Поради хубавото състояние на книгите, и редкостта им като наличност сега /когато излезат на пазара бройки, и то ползвани, от тези книги за продаване, обикновено са в САЩ или Англия/, цената им ще е като горната вече продадена Порше книга, а именно, по- 100 лева на брой.

За запазване и пращане на някоя от тези две чудесни не само за четене, а и за съзерцамане, доста луксозно отпечатани и тежки четива, пишете тук, или на лични.
С предимство за запазване са колеги по Форума, които вече са купували и получавали от мен разни литератури.

Ето тук снимки на кориците им, а разни снимки на страниците вътре, има по линк в този раздел на форума.

https://www.classiccar-bg.com/index.php/topic,1000.msg185235.html#new

« Последна редакция: Ноември 25, 2024, 19:55:52 от USfan »

Ноември 26, 2024, 19:22:14
Отговор #536

Активен USfan

Двете книги /за авторекламите и ранните години на автомобилизма/ са пратени на щастливия си нов читател. Специално за него му пратих и бонус ето тази голямоформатна и доста интересна англоезична книга, издание от 1998 год. на авторитетната Парагон Прес, разглеждаща редките, уникални, и не особено успешни /по мнението на автора/ коли, които времето е забравило.

Използвам случая да уточня, че при наведнъж закупуване и пращане на няколко броя книжни и други артикули в тази тема, освен в повечето случаи и на определяне от мен на по-ниска с отстъпка обща пакетна цена, често ще давам като добавка, и разни такива хубави тематични подаръци, като тази книга например.