Днес мисля да обновим темата с няколко проспекта на Мерцедес, дето си намерих сега от архива, и които мисля ще са интересни за някои от вас.
От тях 3 броя касаят Ц-класата, която тази пролет прави 20 години от премиерата си, и следователно става пълнокръвен Янгтаймер.
А всъщност преди тях поствам снимки от съдържанията на едни от двата най-редки Мерцедес брошури, които имам, а именно, 2 броя на Тунерите Брабус и АМГ.
Този на АМГ е особено рядък с това, че е още от ератата, когато фирмата е независима, и не е била изцяло купена и прикрепена към Бенц.
Каталозите на АМГ от това време са били отпечатванив малко бройки, и по принцип не са били достъпни за разпространение дори и в официалните дилърства на Мерцедес /като нашето Балкан стар например/, а са били доставяни само по индивидуално запитване, от някой евентуален ВИП клиент.
Този конкретен АМГ каталог е от 1998 година, а Брабус брошурата е по-ранна, тя е издадена през 1991 година, и касае гамата на екстериорни и двигателни преработки на новия за тогава модел р129 300-500сл Роадстер.
Ето Брабус брошурата.