По запитване на един колега, малко да освежим темата с детайлни сканове, които предполагам ще са ви интересни,
на последните каталози на Ягуар и Сааб, които са ми останали /колегата Стефчо ми отнесе почти всички досегашни Джаг брошури, та силно намаляха бройките
/.
А именно- 2 каталога на Ягуар годишните гами, и два на Сааб- за модела 900, и един много рядък каталог за самолетната им гама през 1987 година.
На по-стария Джаг каталог, издание от 1990 год, му липсва само корицата, иначе е доста дебел и напълно комплектен, с 44 страници обем със страхотни снимки и детайлно инфо.
Касае абс всичките версии на правоъгълните фарове на седана ХЖ40, вкл. и луксозните Даймлер версии, както и серията 6 и 12 цилиндрови купе и кабрио ХЖ-С, още със старата им версия с хром броните, и само с 2-те места при кабриолета.
Освен това има снимки и текст за продавания тогава само 2-3 моделни години, и правен от Ягуар Спорт съвместно с ТВР, хомологационен рейсингов Туринг модел- лимитираната серия купе ХЖР-С Ве12.
А на по-новия Джаг годишен каталог /касаещ лифтинга на ХЖ40, вече с по ретро изглеждащите кръгли фарове, наречен Х300/, който също е доста обемен, с 30 страници, съм му сканирал само корицата и съдържанието, понеже или тук назад в тая тема, или в Брошурите от време оно, съм му пускал и детайлни сканове на съдържанието.
както се вижда този каталог вече включва, освен 3.2 и 4.0 литровите 6 цил. Джаг и Даймлер модели, и новите вече 6 литрови 12 цил. версии, както и революционния за тогава компресорен шестак мотор в модела ХЖР.
Сааб каталога за модела 900 2-ген също е доста обемен, с 36 страници е.
А най редкия тук каталог, макар и слепен и закъсан по долните ръбчета /което не пречи на снимките и текста/, всъщност е Авиационния каталог за гамата военни и граждански самолети на СААБ, продавани през 80-те години.
А именно изтребителя ЖАС 39 Грипен, и малките гражданските самолети- 340, Виген и 2000.
Заради голямата им рядкост и луксозно изпълнение, а и понеже са ми последни бройки, въпреки закъсването на СААБ Авиешън каталога, и липсата на корица на по-стария Джаг каталог, всеки от тези каталози ще е по 15 лв. на брой цена.
Единствено ако се вземат и 4-те броя каталози накуп, а именно и двата СААБ и двата Джаг брошури, тогава бих направил намаление, и бих ги дал вместо за 60, само за 40 лв, за 4-те броя общо.
Специално СААБ авиационния каталог е екстремно рядък.
Никога не е бил разпространяван за раздаване дори на ВИП автоклиенти по СААБ автокъщи, а са го давали и пращали основно на разни собственици на аеролинии, или на министри на отбраната на разни братски на НАТО държави.
Така че наистина е ценен хартиен къс.
Ето сканове на кориците на 4-те каталога.
Ето и скановете на Джаг каталога по-стария за ХЖ40 серията.
А това е корицата и съдържанието на по-новия ХЖ6/ХЖ12 и ХЖС каталог.