Автор Тема: Продавам аутомобилия, и части и аксесоари за европейски коли.  (Прочетена 36510 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Януари 29, 2020, 20:35:31
Отговор #90

Неактивен USfan

  • Публикации: 8976
Вземам ги, дайте телефон за данните. Имате ли други рали неща?

Пращам моя тел на лични.
Но напишете на лични и адрес на офис на Еконт за получаване, там с име на получател и телефон.

Януари 30, 2020, 13:19:07
Отговор #91

Неактивен USfan

  • Публикации: 8976
Готово, е сега ги пратих от нашия Еконт 5-те неща.
Утре след 11 часа би трябвало да са вече получени за взимане в дадения Еконт офис.

Февруари 03, 2020, 19:44:50
Отговор #92

Неактивен USfan

  • Публикации: 8976
Петте заявени неща вече са получени, а по запитването на колегата, намерих и комплектовах останалите ми рали-аксесоари.
Може разбира се, и някакви други рали и автоспорт неща в архива да си намеря нататъка след повече ровене, но засега тези са налични.
Описвам ги като типове артикули, а цената им е както преди описаната, същата.
Повече техни снимки има по-назад в темата.

Шапката Марлборо ми е подарък на Рали Златни в 1976 година, лично от Анджей Ярошевич, след победата му в ралито.
Другите три артикула са лични подаръци на баща ми на последващите няколко ралита, от водещи тогава наши и европейски рали-пилоти, участници на Рали Златни.
А именно- якето на Кастрол Рейсинг, е от Рали Златни в 1983 год, подарък от Радослав Петков.
Хавлията на Ротманс Рейсинг тим, е от Рали Златни в 1985 год, подарък от Атила Ферианц.
Шапката на Камел Клуб отбора, е от Рали Златни в 1987 год, подарък от Стоян Колев.

Всички тези 4 неща са в почти ново до ново състояние, официално произведени артикули са на споменатите по-горе спортни клубове, или спонсориращите ги брандове.
Вероятно само по веднъж, или за малко са слагани от посочените пилоти по време на почивки или рекламни евенти между етапите, след което са подарени на баща ми /съотв. шапката Марлборо, на мен/.

Ето ги и по цени-
- Шапка Марлборо, оригинална на Марлборо-Ланча рейсинг тим, спонсори тогава в началото до средата 70-те години, на полския национален рали-отбор. Цена- 30 лева.
- Яке Кастрол, оригинално на Кастрол Рейсинг Тим Европа, спонсори в началото на 80-те години на БФАС, Рали Златни, и на отбора на АСК Автотранспорт, с пилот тогава Р. Петков. Цена- 100 лева.
- Хавлия Ротманс, оригинална на Ротманс Рейсинг Тим, чийто пилот тогава в ЕРС в средата на 80-те е А. Ферианц. Цена- 30 лева.
- Шапка Камел, оригинална на ЕРС Камел Клуб Рали Тим, спонсори в 1987-88 години на пилота ни Стоян Колев. Цена - 30 лева.Разбира се, ако някой колега купи всичките 4 броя артикули наведнъж, ще има отстъпка, и всичките 4 броя неща, вместо за 190 лв, ще има цели 60 лева отстъпка, и пакета ще е само- 130 лева, на обща цена.

Може да се акцентира, че точно такива или подобни артикули, дори да не са носени от такива известни пилоти, се търгуват навън за по-високи от тези цени, и то в Евро, като само Кастрол якето върви между 100 и 200 Евро на платени цени от последните години, по разните Нет търгове.

Ето и снимки на четирите артикули, както и оригинални снимки на рали-пилотите, носили нещата, както и съответно брандираните им коли.

А понеже на хавлиената кърпа Ротманс, шапката Марлборо, и якето Кастрол съм им качвал вече детайлни снимки 2-3 страници назад в темата, ето няколко снимки на Камел шапката. Изключително прецизно и качествено направена е.


« Последна редакция: Февруари 03, 2020, 20:35:58 от USfan »

Февруари 08, 2020, 18:49:18
Отговор #93

Неактивен USfan

  • Публикации: 8976
По запитване за автентичността на артикулите, поствам две снимки, правени от съдията на етап Албена, и старта в Златни- Евтим Евтимов от Варна, и показващи на едната- даването на шапката на мен от Анджей, а на другата, доколкото може да се прецени визуално- наличието на шапката Марлборо, по-рано върху неговата глава.

По мое запитване за евентуалната им наличност на подобни снимки /понеже Евтим Евтимов е правил доста снимки тогава от ралито, и предвид, че момента с подаряването на шапката ми го помнят някои хора от рали средите, присъствали тогава на тоя етапен старт/, г-н Евтимов беше така любезен преди 1-2 години да ги намери от архива си, и ми ги препрати с обяснения за етапите и ситуациите.

Тогава бях малък, на 6-7 години, и не помня аз поне друго освен вида на Ланчата, и че бе стартирала и наградена пред х-л Интернационал.
На снимката с подаряването, вече се вижда че Ярошевич е нахлупил съвсем различна шапка-идиотка, с някакви диагонални райета, вероятно от друга фирма спонсор артикул.
Разбираемо, предвид че в течение на седмицата на ралито ни подари на мен и на баща ми и двете си шапки Марлборо, почнал е да носи за защита от слънцето, каквото друго е имал. 

Другото интересно тогава при него в облеклото е, че на тая снимка с подаряването, Анджей е облечен с тематичната официална фланелка на рали Златни, която има в случая отпред, спортното кормило с три спици- тогавашна характерна неофициална емблема на СБА.
Такава подобна на вид фланелка, но с това три-спицово кормило на СБА емблемата щамповано отзад, за рали Златни с няколко години по-късно издание, вече бе изпратена с другите предишни рали-артикули.

На най-долната снимка, вече след подаряването, съдията г-н Евтимов го е снимал и отпред фронтално Ярошевич. Ясно му се вижда и щампованата фланелка със СБА три-спицовото кормило.

Въобще, размяната на артикули си течеше и двустранно, не само от чужденците към нас. :)) 


« Последна редакция: Февруари 08, 2020, 19:19:12 от USfan »

Февруари 10, 2020, 22:41:10
Отговор #94

Неактивен USfan

  • Публикации: 8976
Пакета с последните Рали-неща е запазен утре за пращане.

А тия дни си изрових в архива едни страхотни и отлично запазени до направо нови на състояние, стари Мерцедес каталози и брошури, от 80-те и 90-те години.
Има и общи на гамите за дадени моделни години, има и такива луксозни и дебели индивидуални на дадени моделне серии, вкл. на еС-класи, купета, кабриолети, и АМГ версии.
Но тия каталози ще ги групирам и снимам чак като имам време, след 2-3 седмици.

Април 22, 2020, 17:06:57
Отговор #95

Неактивен USfan

  • Публикации: 8976
Рали-нещата от тази тема, и Ауди и Мерцедес каталозите от темата ми със списанията и брошурите са купени и изпратени отдавна на новите си собственици /остана само АМГ-модели комплекта брошури/, така че може да разнообразим тук асортимента с едни други не по-малко интересни, и доста по-стари артикули, които също ще са за продаване.

А именно, тези пет броя 40 до 60 годишни Упътвания за експлоатация на Форд и Рено, и един от 1968 год. издание Сервизен Гид на Форд за всичките им европейски модели тогава. Тези упътвания са издания на френски език, и са предназначени за продаваните на територията на Белгия към съотв. им година на издаване, Форд и Рено модели.

Повечето от тези общо 6 броя книжки са в добро до много добро състояние, със снимки вътре, и са отпечатани в хоризонтален или вертикален вид, както се вижда, и във формат подобен на размери на А5. Ето данни и подробности за тях, като ще ги поствам снимките им по-надолу и обясненията тук, подред от най-старите към най-новите брошури.
Към скановета на страниците на всяка брошура, прилагам и по няколко информативни снимки от Нета на точните Форд и Рено модели, за които са предназначени тези Упътвания за експлоатация.

Първи са трите Фордови книжки.
Най–архивна сред тях, и вероятно сега суперрядко и трудно за намиране, е това Упътване за експлоатация, издадено в 1961 год, и с обем- 38 стр. То е предназначено за  първите Транзит модели бусове на Форд, кръстени тогава още- Таунус Транзит. Това е и книжката от този пакет с упътвания с най-много щети по нея, има следи от влага, и закъсвания на корицата и страницата със съдържанието. Разбира се, очакваеми неща, предвид почти 60 год. и възраст на книжката. Но пък тия следи от влага не се интерферират със снимките и схемите вътре, и не пречат на текста. 
Цената на това упътване, предвид на екстремната му рядкост, и все пак напълно комплектния и ползваем вид, е- 30 лева.

Следващото по възраст Упътване /тук комбинирано и с непопълнена сервизна книжка/, е за мен поне,най-ценната от всичките тук 6 броя упътвания.
Тя касае 2-вратите седани/купета на култовия модел- Консул Кортина, и включва снимки, схеми, данни и обслужвания за версиите 1200, 1500, Делукс, и спортната версия  ГТ /на чиято основа се прави Лотус Кортина с 2-валовия 1600 ДОНС мотор/.
Книжката е рядкото издание с тези именно подробности и детайли в оборудването за тази върхова ГТ версия.
Като обем е с 54 стр, от които 36 стр. е Упътването, а останалите 18 стр. са непопълнената още Сервизна книжка. Това Консул Кортина Упътване има леки закъсвания само по корицата, иначе страниците със съдържанието му са отлични, без забележки. Предвид на рядкостта на книжката, ценността на моделите за които е предназначена, и много доброто и състояние, цената и ще е– 40 лева.     
 
Третата и последна книжка на Форд е също 60-ско издание, от 1968 година, и е много интересен Сервизен гид с пълния списък на всички ремонти, обслужвания, и други дейности, правени от сервизите на Форд в Белгия в 1968 година, и които касаят всички модели на Форд продавани в Европа към края на 60-те години. А именно, моделите- Ескорт, Кортина, 12М, 15М, 17М, и 6 цил. 20М. 
Допълнително  към този Сервизен гид има пълен списък с всички официални Форд представителства и сервизи на територията на Белгия, към 1968 година. Състоянието но този Сервизен гид е много добро, без следи или забележки  вътре по страниците, с хубави корици, като само най-отзад на гърба на книжката има леки петна.
Цената на тази нетрадиционна и интересна книжка, ще е само– 20 лева.

Разбира се, ако някой купи и трите Форд книжки наведнъж, ще има намаление, и общата цена на пакета с тези 3 броя литератури, ще е не 90 лева, а само– 60 лева.   


« Последна редакция: Април 22, 2020, 18:09:22 от USfan »

Април 22, 2020, 17:15:08
Отговор #96

Неактивен USfan

  • Публикации: 8976
А тези следващи 3 броя Упътвания зя експлоатация са за модели на Рено, и са отново издания на френски от 70-те години, касаещи моделите 14 и 16.

Най-старата книжка от трите е Упътване за експлоатация  от 1972 год, комбинирано и със Сервизна книжка, и касае Европейската Кола на годината за 1965- авангардното Рено 16. Упътването е много подробно, със схеми, снимки и данни за базовите 16-ки, както и за по-динамичната версия ТС.
На обем е доста дебело, с цели 73 стр, като от тях 63 стр. са Упътването,  и 10 стр. са за Сервизната непопълнена книжка.
Състоянието му е много добро, с минимални следи от огъване само на задната корица, и непокътнати страници вътре. Предвид на почти новото състояние, и историческата значимост и разпространеност на модела Рено 16, дори и в БГ, цената на това упътване, ще е- 40 лева.

Следващата книжка е Упътване за експлоатация на Рено 14 от 1978 год, с 40 стр. обем. Изданието вкл. всички данни, снимки, и схеми за базовите 14 и версията ТЛ, и е луксозно отпечатано с твърди гланцирани цветни корици, и цветни снимки и рисунки вътре. Има леки забележки и разлепвания само по ръбчета на кориците, но вътре страниците са непокътнати и без липси. Цената на това Упътване ще е- 30 лева.

Последната от трите Рено книжки е пак Упътване за експлоатация на модела 14, но този път касае всички негови версии, вкл. луксозната ГТЛ, и спортната ТС.
Издание е от 1979 год. също с дебели цветни гланцирани корици, и с  50 стр. обем.
Вътре има множество подробни снимки, рисунки, схеми, и техн. данни за всичките описани версии на модела 14.
На състояние е много добро, само с мин. подлепване на предна та корица в горния и край, и леки следи от влага по горните ръбчета на някои страници, както се вижда на скановете.
И цената на това Упътване ще е като на предишната от 1978 год. Рено 14 книжка- 30 лева.

Разбира се, както и с Фордовите книжки, ако някой купи трите Упътвания наведнъж, ще има сериозно намаление, и Рено книжките ще са не 100 лeва, а само- 60 лева, за този чудесен Режи Насионал пакет от три книжки. 

За въпроси и запазвания за тези Упътвания, пишете тук или на лични.

О тук постнатите на Рено и по-горе на Форд Упътвания, основно съм снимал страници от Упътванията за 1964 Форд Кортина, и 1972 Рено 16, понеже тези две издания имат приложени и сервизни книжки към Упътванията.
Разбира се, ако някой иска да види повече неща и данни от тях, да пише тук, и ще донаснимам техните страници, както мога да направя и детайлни снимки и на останолите Форд и Рено Упътвания.
Особено Упътването на Рено 14 от 1978 год. е много интересно, понеже има големи и подробни цветни снимки вътре, на всякакви части и компоненти, както и интериора.

По отн на такива Упътвания за експлогтаци на разни янтгаймер и олдтаймер мосели, имим доста налични бройки, така че някой ако търси за някой конкретен модел или моделна серия подобна книжка, да пише, може и да я имам в необятния архив, и да е за продаване или, поне ще може да я сканирам.
Понеже далеч не всички от тези ми налични дето имам Упътвания, ще е за продаване, може да качвам в архива на Форума да ги има, и страници от тия от тях, дето са от по-редки стари коли, като Упътвания на разни Поршета, Астони, и прочее/.
« Последна редакция: Април 22, 2020, 18:16:23 от USfan »

Април 22, 2020, 23:32:36
Отговор #97

Неактивен USfan

  • Публикации: 8976
А ето и няколко страници от Упътването на Рено 14 за 1978 год, където се виждат цветните снимки и илюстрации вътре.
Снимките съм ги свалил от Нета от едно сканирано немски издание.
Наличната тук за продаване книжка е абс. същата, но както и другите Упътвания, е оригиналното издание на френски език.
Януари 31, 2021, 16:05:01
Отговор #98

Неактивен USfan

  • Публикации: 8976
Малко да освежим темата с някои над 30 годишни оригинални ВАГ части.
За продаване ще е този ляв стоп /с жълта част за мигача/ за Купе В3 версия от 1988 до 1990 год. Остана ми резервен от това сребристо В3 Купе 2.0Е, което го имаше баща ми преди години. Слаган е този с чисто жълтия мигач и на първите години на В4 лифта на Купе- 1991 и 1992, ако не греша.
Състоянието му е добро, с минимални драскотини, и няма никакви пукнатини или липсващи парченца. Никога не е шлайфан, боядисван, или лакиран, в ориг. състояние и вид е.
Цената ще му е- 50 лева.
Оглед и взимане в София в центъра, в района на НДК и Мед. Академия.
Само с лично предаване, за да се избегне някоя щета при пращане по куриер.
За контакт- 0898-631676.Февруари 04, 2021, 15:49:01
Отговор #99

Неактивен USfan

  • Публикации: 8976
Покрай ровенето на разни авточасти в къщи, си намерих и тази доста дебела, луксозна, и интересна автокнига- Фаст Карс, разглеждаща развитието на суперкарите в последните десетилетия.
Тя е с обем над 300 стр, с твърди корици и гланцирани страници, издание от 2016 год. на англ. език, в мащаб подобен на А4.
Състоянието и е като ново, разлиствал съм я само по веднъж.

В нея има доста на брой и има интересни снимки, като и подробни техн. данни за всака от разгл. суперколи.
Книгата е и оформена на раздели по постижима макс. скорост на различните суперкари, през 10 мили/ч разлики.
Почва разглеждайки колите, вдигащи 180 до 190 мили в час, после тези от 190 до 200 мили/ч, и така нататък, до Вейроните и сие, вдигащи над 240 мили/ч.

Ето долу снимки на кориците и на някои страници вътре, а детайлни сканове на всичките и страници може да видите в този линк.

https://www.classiccar-bg.com/index.php/topic,2392.180.html

Такова страхотно издание ще е подходящ подарък за всеки запален автофен, или си заслужава който я купи да си я държи в къщи, и да си я разглежда от време на време, наслаждавайки се на колите вътре.
Цената и ще е само-35 лева, за всичките тези 305 страници с красоти.
За подробности за запазване и пращане по Еконт, или лично предаване в района на НДК, пишете тук или на л.с.
« Последна редакция: Февруари 04, 2021, 15:53:39 от USfan »