Автор Тема: Нютаймери по нашите географски ширини  (Прочетена 179627 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Август 14, 2019, 19:07:11
Отговор #1040

Неактивен USfan

  • Публикации: 7063
Готината Фиеста СТ, и бялата Хонда ЦР-Зет паркират в района на Центъра по Хигиена в София, а 1 Ген. Инсигнията ОПЦ е на мой приятел.

С тая Инсигния, със стандартните 300 и нещо коня шестак турбо бензин мотор, с 6 скоростен автомат, нацепихме оня ден по едни завои в едно полупланинско пътче до Стара Загора, една доста бърза кола- баварка Е60 М5.
Шофиора на Е60-ката си знаеше и той пътя, и яко даваше газ, особено по нанагорнищата на тия завои с 140-180 км/ч.
И хем пътя бе абс. сух, но с пясък тук-там, а и доста тесни завои, и вече по нанадолнището комплекса от тия фактори даде предимство на ОПЦ-то при дуела.
Карача на БМВ-то даде всичко от себе си де, но поизостана по фибите надолу.

Или нещо му са се сбъгясали спорт сетингите на скоростите и мотора, или не е изключил напълно ДееСЦ-то плюс ДеТеЦ-то, плюс еб..м  :)) си още какви ограничители, а и не е усвоил добре изкуството при мощните баварки, при изключени тракшъни, които в случая губят време и убиват скоростта, да преминава успешно без загуба на време при тенденциите на М5 от недозавиване към свръхзавиване, и обратно.
Така или иначе, и с помощта на двойното предаване, ОПЦ Инсигнията, в добавка с новите летни Мишелин Спорт гуми, и новите Брембо спирачки, поне в тоя ден и по тоя маршрут, просто разкости старичкото 10 цил. М5.


Август 14, 2019, 19:53:21
Отговор #1041

Неактивен Cosworth96

  • Публикации: 19
Тази червената Фиеста, ако не се лъжа, по едно време (докато аз си търсех СТ) стоеше в Мото-Пфое Люлин, и аз като служител (тогава) много се наканих да я купя, беше на 5500 обявена, нещо такова. (ако не бъркам колите)
Ама такива суми някак не ми се даваха за Фиеста, тъй като щеше да е компромис, въпреки, че е як хеч, не беше моето. Та в последвие за малко по-малко си купих така исканото и търсенето с месеци СТ170 Фокус. Въпреки, че и с нейните си 150 кончета, тая Фиеста не е за подценяване.
За добро или за лошо, Форд не слага турбо на СТ сериите си от началото на 2000-те, ами VVT.