Автор Тема: Нютаймери по нашите географски ширини  (Прочетена 528174 пъти)

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Юни 15, 2024, 13:40:37
Отговор #1440

Неактивен USfan

• Публикации: 10999
Готин жълт С6. Особено за С6 кабрио, поне за тия по Европа докараните, си е рядък цвят.

И като сме на вълна коли в Добричка област, ето две на софиянци, дето рано са дошли на море.
Вчера този сребрист с тройни рейсинг ленти друснати отгоре  :)) Крайслер 300 С комби бе в Албена, а този светлосив неметалик, отн. редичък като версия, щото е с 4 литра атмосферка мотор, Бокстер ГТС, пък бе паркиран в подземния гараж на кметството на Балчик.

Крайслера нямаше 5.7 Хеми надписи отзад, та въпреки двата ауспуфа и тия смешни налепени ваденки, сигурно е само с шестак бензин мотор, или още по-зле, с Мерцедес дизеляка от Е320цди.
Бокстерчето обаче е без зебележки, с този модерен в посл. години сега тебеширен светлосив цвят, и с 4.0 мотора от базовото 911.2-992 ГТ3.

Юни 16, 2024, 15:50:42
Отговор #1441

Неактивен dan4oteto

• Публикации: 18936
  • Йордан Георгиев
Един VW Touareg от най-първите с тунинг от ABT

Велико Търново

Юни 27, 2024, 16:25:52
Отговор #1442

Неактивен USfan

Туй АБТ е готино на оптика, ама единствения сериозен на динамика мотор за Туарега, е Р50 версията на стария 10 цил. 5 литра дизел.
То и стандартния 313 коня Ве-10 дизел, доколко съм ги пробвал едно време като нови и почти нови, добре вървеше, ама Р50-тката с 350 коня си беше доста бързичка.

А ако става въпрос за чисто нови джипки с класическа компоновка и дизайн, може да споделя едни свежи снимки, понеже днес бях на Тестдрайв на Инеосите, дето Бенц вносителя ги внася.
Имаше и двете бодита за порбаване, и закритото комби, и версията им с пикап боди с дълга база.
Първо и по-хардкор на препятствия, някъде над Кремиковци по горите, карах пикапа, а после на магистрала и закрития, и двата типа много ме впечатлиха.

За такава адекватна на тях проходимост бих посочил, поне съдейки от моя опит в тестдрайви по гори и ливади, и то на по скъпи ценови нива, само Професионал серията на Г-моделите, дето я възстановиха със най-старата черен пластик предница, още май в 2014 год, и стандартните къси Вранглери.

Днеска карането на колоната тест возила бе в екстремно сбъгясан от дъждовете терен, състоящ се от мокри треви, пясък, и дълбоки оврази и коловози.
Тия возила, правят ги в Франция, близо до границата с Германия в стара Бенц фабрика, за стандартни джипки, благодарение на двата си цели моста и на серийния централен диф, и опционалните преден и заден диф, бяха доста добри.

Дългата база пикап успях силово да го заседна 2-3 пъти в едни дълбоки мокри пясъчници де, но не бях включил електрическия преден и заден диф, смо бях на понижаваща предавка и централен диф 50-50.
Така и не ги включих ел. блокажите, че нещо не можах с тия копчета там на покрива дето са за тях, да се оправя, та се наложи да давам на заден.
Като цяло тия Гренадири са адски проходими, а като цени на парите им нищо не може да ги бие.
Стадартно са с БМ редови шестаци 3 литра дизел и бенин с по там 250260 коня и Зет 8 скоростни автомати.

Бяха нови по 160-170 бона в лева в СилвърСтар преди година, сега има яко отстъпки.
Чисто нови ,при това с доста екстри поръчани вече на скрад, като коен салон /им и плат версия9, металици, лети джанти, както и стъклени предни люкчета тарги, ел. дифове, и ролбар отзад на пикапа, са по 130-140 бона цени.

Иначе принципна разлика в цените на пикапи и СУВ боди нямат.
Като цяло, много ми харесаха.
Интересно от ретростил конкуренцията, дали новото Брорнко ще е поне толково проходимо в мегадълбоки оврази, ама се съмнявам.

Юли 02, 2024, 13:28:09
Отговор #1443

Неактивен dan4oteto

• Йордан Георгиев
Тези Инеоси ме напомнят на това Ивеко, което видях наскоро.

Севлиево

Юли 04, 2024, 00:55:46
Отговор #1444

Неактивен dan4oteto

• Йордан Георгиев
Велико Търново

Юли 13, 2024, 22:26:07
Отговор #1445

Неактивен USfan

Онова Ивеко пикап е много яко. Сигурно е с накой 2.5 литра Д или ТД италиански ВМ-мотор.

Като си рових тия дни стари снимки на компа, си намерих едни от кръга но световния шампионат по Голф от 2013 год, правени на Тракийски скали голф игрището.
На тях се вижда едно супер рядка кола в света, и особено и в БГ, а именно, този Смарт КросБлейд.
Голфа 1-ца до него, е моя 1991 Голф кабриолет.

В периода 2009-2010 год го ползваше Кросблейда епизодично един мой познат автотърговец, който по онова време също, да го кажем, ко-менажираше една известна тогава в Софи колекция от ретроспортни Мерцедеси.
Та тоя Кросблейд, заедно с един къс кабрио-боди Брабус 6.1 литра Г-клас, бяха от малкото нови коли на собственика на колекцията.
Три години по късно, в 2013 год. сигурно вече е бил в някой друг този Смарт, понеже лятото седеше на комплекса къщички на голф игрището. Интересно тази кола дали е още в БГ.

А видимите тогава от последния лифт на 1-ва Ген Волва ХС90, бяха ВИП-шатъли и рекламни коли, по време на тоя Волво спонсориран турнир.

Юли 28, 2024, 23:19:57
Отговор #1446

Неактивен dan4oteto

• Йордан Георгиев
София

Юли 29, 2024, 21:56:13
Отговор #1447

Неактивен dan4oteto

• Йордан Георгиев
София