Туй АБТ е готино на оптика, ама единствения сериозен на динамика мотор за Туарега, е Р50 версията на стария 10 цил. 5 литра дизел.
То и стандартния 313 коня Ве-10 дизел, доколко съм ги пробвал едно време като нови и почти нови, добре вървеше, ама Р50-тката с 350 коня си беше доста бързичка.
А ако става въпрос за чисто нови джипки с класическа компоновка и дизайн, може да споделя едни свежи снимки, понеже днес бях на Тестдрайв на Инеосите, дето Бенц вносителя ги внася.
Имаше и двете бодита за порбаване, и закритото комби, и версията им с пикап боди с дълга база.
Първо и по-хардкор на препятствия, някъде над Кремиковци по горите, карах пикапа, а после на магистрала и закрития, и двата типа много ме впечатлиха.
За такава адекватна на тях проходимост бих посочил, поне съдейки от моя опит в тестдрайви по гори и ливади, и то на по скъпи ценови нива, само Професионал серията на Г-моделите, дето я възстановиха със най-старата черен пластик предница, още май в 2014 год, и стандартните къси Вранглери.
Днеска карането на колоната тест возила бе в екстремно сбъгясан от дъждовете терен, състоящ се от мокри треви, пясък, и дълбоки оврази и коловози.
Тия возила, правят ги в Франция, близо до границата с Германия в стара Бенц фабрика, за стандартни джипки, благодарение на двата си цели моста и на серийния централен диф, и опционалните преден и заден диф, бяха доста добри.
Дългата база пикап успях силово да го заседна 2-3 пъти в едни дълбоки мокри пясъчници де, но не бях включил електрическия преден и заден диф, смо бях на понижаваща предавка и централен диф 50-50.
Така и не ги включих ел. блокажите, че нещо не можах с тия копчета там на покрива дето са за тях, да се оправя, та се наложи да давам на заден.
Като цяло тия Гренадири са адски проходими, а като цени на парите им нищо не може да ги бие.
Стадартно са с БМ редови шестаци 3 литра дизел и бенин с по там 250260 коня и Зет 8 скоростни автомати.
Бяха нови по 160-170 бона в лева в СилвърСтар преди година, сега има яко отстъпки.
Чисто нови ,при това с доста екстри поръчани вече на скрад, като коен салон /им и плат версия9, металици, лети джанти, както и стъклени предни люкчета тарги, ел. дифове, и ролбар отзад на пикапа, са по 130-140 бона цени.
Иначе принципна разлика в цените на пикапи и СУВ боди нямат.
Като цяло, много ми харесаха.
Интересно от ретростил конкуренцията, дали новото Брорнко ще е поне толково проходимо в мегадълбоки оврази, ама се съмнявам.