Автор Тема: Нютаймери по нашите географски ширини  (Прочетена 536308 пъти)

0 Потребители и 7 Гости преглежда(т) тази тема.

Август 10, 2024, 19:47:48
Отговор #1450

Неактивен dan4oteto

• Публикации: 19276
  • Йордан Георгиев
Една от най-красивите коли правени някога и в топ 5 по сексапил  :shy:
Мечта, която надявам се един ден да сбъдна, независимо в купе или кабрио, но задължително в MC вариант.
GranCabrio MC

Петрохан

Август 11, 2024, 12:48:00
Отговор #1451

Неактивен bomber

• Публикации: 4537
  • Vauxhall Chevette Estate 1983; Ford Scorpio Mk 1
MC вариант какво значи?
Във Велико Търново си снимал много интересни коли, повече отколкото в София.Как да си го обясня това? :)
Everyone can buy a new car...
Real man keeps old ones running!

Август 11, 2024, 13:29:31
Отговор #1452

Неактивен dan4oteto

• Йордан Георгиев
MC вариант какво значи?
Във Велико Търново си снимал много интересни коли, повече отколкото в София.Как да си го обясня това? :)

Да, аз съм си търновец и живея в Търново. Иначе последните няколко коли са си търновски, макар и с чужди номера. София е несравнима като разнообразие от автопарк, често ходя там по лични причини, но не винаги отделям време или имам възможност да снимам по-интересните коли.
А конкретно около Мазератито GranTurismo и GranCabrio, версията MC Stradale, която при фейслифта около 2016-а става само MC се характеризира с по-мощен двигател и по-олекотено купе спрямо стандартните модели Sport (S). Има съвсем различен спортен пакет почти 1:1 с този от състезателните версии в шампионатите Trofeo и GT4, като идеята е шосейна кола в състезателна визия. Различен преден сплитер, отвори в предният капак, който е карбонов, по-добра аеродинамика и охлаждане на спирачките, по-твърдо и снижено окачване, има и характерни хриле в долната част на предните калници, липове отзад и съвсем различен дифузьор и централно разположени изпускателни тръби, като и те са съвсем различни от стандартните модели S. Звукът също е съвсем различен с опцията за отваряне на клапите, седалките са карбонови и други козметични промени. Някои от по-ранните MC Stradale дори са без задни седалки, само тапицирано с алкантара пространство и предпазен ролкейдж отзад зад седалките, подобно на M3 GTS (E92) и Поршетата 911 GT3.
Дори едно такова двуместно MC Stradale имаше преди години в Търново.
Ето го:

А това е фейслифтът, който бях снимал една зима в Созопол и се води само MC без Stradale, като си е стандартно 4 местно ГТ

Август 11, 2024, 15:06:05
Отговор #1453

Неактивен bomber

• Публикации: 4537
  • Vauxhall Chevette Estate 1983; Ford Scorpio Mk 1
Да , знам че си си търновец.Имам предвид, защо там има такива коли? Защото градът е туристическа дестинация или поради някаква друга причина живеят заможни хора? Защото има коли, които са интересни и на национално ниво, а са в този град.
Everyone can buy a new car...
Real man keeps old ones running!

Август 11, 2024, 15:14:41
Отговор #1454

Неактивен dan4oteto

• Йордан Георгиев
Да , знам че си си търновец.Имам предвид, защо там има такива коли? Защото градът е туристическа дестинация или поради някаква друга причина живеят заможни хора? Защото има коли, които са интересни и на национално ниво, а са в този град.

В Търново си има не малко богати хора, но повечето от тях карат тривиални коли, тук таме нещо по-различно тип неделна кола.
Аз лично не виждам нещо кой знае какво толкова впечатляващо за национално ниво.
Примерно 124-ката от янгтаймерите макар и с габровски номера е търновска, това синьо Ламбо от скоро е търновско. Освен тях има едно Ферари 458 Италия, също тукашно, но не съм го снимал засега, а от скоро има Delta HF Integrale Evo 1 и Ферари Мондиал, които на този етап съм виждал само на снимка от мои познати, които пък са познати със собствениците им.
Алфата Спайдър в ретро раздела пък е собственост на собственика на ресторанти "Щастливеца". Той си е от едно време търновски алфист и назад във времето още с основаване на първият и най-стар Щастливец имаше GTV или Спаидер от 916 серията, а сега пък кара второ Stelvio фейслифт.

Август 16, 2024, 22:05:02
Отговор #1455

Неактивен USfan

• Публикации: 11093
Като контрапункт на сложения от колегата Данчо мегагрозен ) английски кит-кар в съседната тема, ето пък от мен една пак английска днескашна находка от курорта Албена, този не чак толкоз грозен Астон ДБ11 или ДБ12 купе.
Беше в някакъв керемиден мат боядисан или фолиран, и изглеждаше страхотно.

Макар в  последните години, така за по-евтинко на производство и унификация, Астон да слагат АМГ-Бенц мотори, определено още правят изумително красиви коли.
Понеже утре и другиден в Албена ще има някакви международни конни състезания, а тоя ДБ беше паркиран на паркинга заделен за участниците, вероятно е на някой от състезателите, или по вероятно, на собственик на някой от отборите.

https://www.moreto.net/novini-test.php?n=499689&p=25

Ако загледате номера на Астона, се вижда и че неговия собственик, по метода на Данчо  :)) , е лишил някой водач на задномоторно Порше, от полагащата му се стилово табела.

« Последна редакция: Август 16, 2024, 22:24:32 от USfan »

Август 16, 2024, 22:46:17
Отговор #1456

Неактивен Logrus

• Публикации: 326
11-ка е.
Понякога можеш да го засечеш по Симеоновско шосе.
Мисля че е фолиран с прозрачно, защитно, фолио само - т.е. това си му е оригиналният сатенен цвят.
Наистина е прекрасен и на няколко пъти ми е събирал очите  :D

Август 18, 2024, 11:41:25
Отговор #1457

Неактивен dan4oteto

• Йордан Георгиев
Велико Търново

Август 18, 2024, 22:18:06
Отговор #1458

Неактивен USfan

• Публикации: 11093
11-ка е.
Понякога можеш да го засечеш по Симеоновско шосе.
Мисля че е фолиран с прозрачно, защитно, фолио само - т.е. това си му е оригиналният сатенен цвят.

Интересно.
Днеска на конните състезания в Албена, до него беше паркирал един цикламен ГЛС Майбах, пак със същия удачен за Поршисти номер.
Е тук по-ясни снимки на Астона.

« Последна редакция: Август 18, 2024, 22:30:36 от USfan »

Септември 12, 2024, 23:50:56
Отговор #1459

Неактивен dan4oteto

• Йордан Георгиев
Спортната хотхеч MPS версия на второто поколение Mazda 3

Созопол