MC вариант какво значи?
Във Велико Търново си снимал много интересни коли, повече отколкото в София.Как да си го обясня това?
Да, аз съм си търновец и живея в Търново. Иначе последните няколко коли са си търновски, макар и с чужди номера. София е несравнима като разнообразие от автопарк, често ходя там по лични причини, но не винаги отделям време или имам възможност да снимам по-интересните коли.
А конкретно около Мазератито GranTurismo и GranCabrio, версията MC Stradale, която при фейслифта около 2016-а става само MC се характеризира с по-мощен двигател и по-олекотено купе спрямо стандартните модели Sport (S). Има съвсем различен спортен пакет почти 1:1 с този от състезателните версии в шампионатите Trofeo и GT4, като идеята е шосейна кола в състезателна визия. Различен преден сплитер, отвори в предният капак, който е карбонов, по-добра аеродинамика и охлаждане на спирачките, по-твърдо и снижено окачване, има и характерни хриле в долната част на предните калници, липове отзад и съвсем различен дифузьор и централно разположени изпускателни тръби, като и те са съвсем различни от стандартните модели S. Звукът също е съвсем различен с опцията за отваряне на клапите, седалките са карбонови и други козметични промени. Някои от по-ранните MC Stradale дори са без задни седалки, само тапицирано с алкантара пространство и предпазен ролкейдж отзад зад седалките, подобно на M3 GTS (E92) и Поршетата 911 GT3.
Дори едно такова двуместно MC Stradale имаше преди години в Търново.
Ето го:
А това е фейслифтът, който бях снимал една зима в Созопол и се води само MC без Stradale, като си е стандартно 4 местно ГТ