Автор Тема: Как се става член на ретро-клуб?  (Прочетена 8397 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Януари 29, 2017, 15:42:59
Отговор #40

Неактивен hydrometalique

 • Публикации: 1726
  • http://www.dsclub-bg.com
Момче, отвори си една тема в немския раздел и лей дитирамби за Голфа там на воля (провери в речника какво са дитирамби,знам , че думичката ти е неизвестна ) , като се постарай да не прибягваш до сравнения с останалия автомобилен свят. Не ти е сила.
Остави тази тема да се развива според заглавието си .

Януари 29, 2017, 16:31:54
Отговор #41

Неактивен dido1903

 • Глобален модератор
 • Публикации: 2740
Готово,Боре!
Събрал съм ги.
Тук в темата имаше друг почитател на Голф 2.
 :)

Януари 29, 2017, 17:15:09
Отговор #42

Неактивен Nik1600GT

 • Публикации: 794
Нещата са пределно прости! Но, както обикновено, става въпрос за пари. Без преглед и за праисторически да ти признаят Голфа - няма как да се движиш по пътната мрежа. Освен ако колата ти не се мести от музей в музей на платформа. За данъците - и преди този закон мисля, че някай клубове бяха издействали за членовете на клубовте да не са плаща данък. Но както винаги всичко е в сферата на добрите пожелания, договорки с кмета и т.н. Освен това може да се окаже, че данъка на Голфа ти и по-малък от членския внос в клуба  ;). За винетките и гражданска - ясно е, че човек и 15 коли да има само с 1 е на пътя в даден момент от времето. Но никой няма сметка винетката и гражданската да са персонални защото колите са доста ииииии пак става въпрос за пари. И сега хора, които не карат целогодишно плащат разсрочено гражданска на 4 тремесечни вноски. Нооо ..плащат 2 тримесечни (примерно) и до там. За винетките това да има 3месечни е ОК, но да видим каква ще е цената на 1 тремесечна винетка  ;). Може да се окаже, че 2 тримесчни са колкото 1 годишна :D. Дано поне нещо с данъците се случи, но не съм голям оптимист.  Всъщност по-скоро съм песимист - няма да се учудя, ако вдигнат данъците на т.нар. стари коли ...екология и т.н. ... нищо, че огромна част от тях наистана се карат малко  ... както, такива като твоя Голф, таки и огрухания москвич на бай Иван от село Долно Наногорнище, който няма претенции да е исторически и нъвърта за 5тилетка по-малко километри от куп съврменна пластмаса за 2-3 месеца.
« Последна редакция: Януари 29, 2017, 17:35:19 от Nik1600GT »

Януари 29, 2017, 18:03:41
Отговор #43

Неактивен krankenstein

 • Публикации: 6734
Е значи Гоуфа си е ретро - прави 30-години и за последните 12-13г от как е в семейството я има навъртени 40 000, я не.
E, значи сам си си отговорил на въпроса - няма причина да не ви регистрират голфа като изторически, стига да не се правени големи промени и побългарявания по него и да е в достатъчно добро състояние... относно статута на движение на така признатите и регистирани возила и аз очаквам с нетърпение подробностите около него, за да преценя заслужават ли си тези усилия и разходи за моите класически коли.

Дано поне нещо с данъците се случи, но не съм голям оптимист.  Всъщност по-скоро съм песимист - няма да се учудя, ако вдигнат данъците на т.нар. стари коли ...екология и т.н. ... нищо, че огромна част от тях наистана се карат малко...
Ето точно тук е важността на факта, че са призанли законово категорията исторически ПС - вече няма под какъв предлог да обложат в бъдеще такива возила с по-големи данъци заедно с огруханите стари "работни добичета". Въпросът е ограниченията в режима на движение да не обезсмислят цялата работа - все пак дори и само по 1000 км. годишно повечето собственци разтъпкват своите исторически антики освен за удоволствие, а и защото е полезно за здравето на машините. А чистите музейни експонати просто не се нуждаят от регистрация, за тях тази законова промяна е безполезна.
Теория - това е, когато знаеш всичко, но нищо не работи.
Практика - това е, когато всичко работи, но не знаеш защо.

Януари 29, 2017, 19:15:14
Отговор #44

Неактивен Велин

 • Публикации: 19
Още има да инвестирам в нея докато стане годна за ретро-клуба.
А за данъка - на 55 коня е 9лв годишно. Да се блъскам с българската администрация колко ще спечеля - 2 лв. годишно?
Струва ли си?
Поради същата причина и не искам да бъде регистриран като исторически и т.н. на този етап. Едва ли ще ми от кой знае каква полза.
Единственото му побългаряване е газовата уредба, но си работи и на бензин - доста бързичка е като за тия коне.

А на тема голф 2 съм болен мозък, не просто фен.
Не съм го писал, но пак ще го напиша - не ме интересува само за моя голф, а конкретно за модела.
Наистина не я бях чувал тая дума "дитирамби". Отначало даже помислих, че става дума за "дебатирам" и в бързината да са объркани местата на буквите.

Януари 29, 2017, 21:36:35
Отговор #45

Неактивен Ikonomov

 • Публикации: 140
Въпросът е ограниченията в режима на движение да не обезсмислят цялата работа - все пак дори и само по 1000 км. годишно повечето собственци разтъпкват своите исторически антики освен за удоволствие, а и защото е полезно за здравето на машините. А чистите музейни експонати просто не се нуждаят от регистрация, за тях тази законова промяна е безполезна.

Ето точно това са правилните опасения и Митко ги е формулирал точно. Най-радикалните т. нар. колекционери нямат много нужда от данъчни облегчения защото и без това имат избора да не плащат граждански въобще, ако нямат намерението да ги карат (има много такива хора тук!). Тези които имат нужда от специални условия са тези които си карат класическите коли и не желаят да плащат същите данъци като този с 5 годишното БМВ.

Януари 30, 2017, 00:42:36
Отговор #46

Неактивен boykoff

 • Публикации: 288
Евала за Голфа, щом е добър, ама и единицата е хечбек, и не е първия в световната история, отделно че французите по-първи пият от  "топлата вода" спрямо немците... И аз карам еври дей 30-годишна лада, в пълна кондиция, която едва ли скоро ще превърна в "исторически автомобил", а пък и имам седем коли, четири от които са с граждански, прегледи и т.н за да си ги карам по "неведомите пътища български". Така че кефи се на колата, поддържай я в кондиция, карай я често, плащай и 9-те лева данък и да не ти пука историческа ли е или не - важно е кеф да има  :) :) Дай да го видиме тоя убавец поне  ;) Поздрави!!!

Януари 30, 2017, 11:42:39
Отговор #47

Неактивен Велин

 • Публикации: 19
Скоро няма да е, че си има за правене де.
Купето и двигателя са си добре, но останалата част има да се прави. В момента не е за покзване, пък и за каране с тая липса на парно.
Даже хидравлика няма. Има обаче шибедах - ръчен, работещ, с оригиналното си уплътнение и след почистване на каналите за отводняване вече не тече с 30-годишното си уплътнение. Нама такова чудо. Надява се на пролет да е вече годен за снимки.

Януари 30, 2017, 18:28:18
Отговор #48

Неактивен РумбатаБс

 • Публикации: 2255
Въпрос:
Това,че не притежавам ретро автомобил изключва ли ме от бройката желаещи да станат членове на някой клуб?
retrobs.com

Януари 30, 2017, 21:59:10
Отговор #49

Неактивен krankenstein

 • Публикации: 6734
Хаха, разбира се че не - ако си платиш членски внос мисля, че във всеки ретро клуб биха те приели, дори да нямаш кола, че и книжка даже :)
Теория - това е, когато знаеш всичко, но нищо не работи.
Практика - това е, когато всичко работи, но не знаеш защо.