Автор Тема: С днем Победы!!!  (Прочетена 23124 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Май 13, 2012, 21:36:56
Отговор #20

Неактивен fulcrum

 • Публикации: 3764
 • Уреда показва , пробната лампа доказва.
  • РЕТРО КЛУБ СМОЛЯН
Точно така,ние трябва да си гледаме преди всичко старите железа.
Но все пак в тема отворена за поздрави по случай честването на един абсолютно безспорен ден в целия свят и на може би най-важния, най-ценния резултат на двайсети век - разгрома на хитлерофашистка Германия и на фашистката ос изобщо,да критикуваш точно на този ден страната с най голям принос в тази Победа най малкото е неетично.
Иначе тук е публична конференция,искате да критикувате Русия, нищо по лесно от това,отваряте нова тема и критикувате на воля,но  тази тема не е мястото .
Правилно ,Жоро!
Колеги , не забравяйте от Германия са взели и крали и СССР, и САЩ!
РЕТРО КЛУБ СМОЛЯН
www.facebook.com/retrosmolyan
VW Golf 2 GT 1990
Skoda S 130 GL/A  1987

Май 15, 2012, 11:17:34
Отговор #21

Неактивен USfan

 • Публикации: 7063
И по повод космическата програма, гледайте тези дни ако има повторения по канала Експлорър, един страхотен документален филм за космическата станция Мир, и вече възможността за платени полети до нея като турист с ракетите Союз.
Отблизо са снимани и Звездното градче до Москава, както и космодрума в Казахстан.
Откакто американците спряха изчерпалата се Шатъл програма руснаците са единствените, които могат и пращат в момента хора в космоса, със собствени ракети.  :)

Май 15, 2012, 15:22:38
Отговор #22

Неактивен SIGNALBRAUN

 • Публикации: 24
Пак разделение на фили и фоби. Въобще националният интерес на страната ни какво общо има с великата победа. Ами че, несадихме се от трън , та на глог. Че на всичкото отгоре с 40-50000 жертви бонус. И навсичкото отгоре участието ни във войната на страната на съюзниците  не ни го признават според Парижкия мирен договор от 1947. А и като участваме на страната на "добрите'' е Отечествена война, а нашите войски като влизат в Македония и Тракия не е Отечествена война!
Много е отечествено българи да гинат около Балатон. Така че халал да им е победата, България винаги си е било под някакво робство, най-вече щото някой чужд много ни кефи и си траем!

Май 15, 2012, 22:45:52
Отговор #23

Неактивен Котков

 • Публикации: 658
Единственото смислено мнение в тази тема е на колегата  SIGNALBRAUN
Великите сили отново ни пре*баха,а отгоре на всичкото темата се казва деня на "победата".По-скоро сме винаги под робство,защото ние се кефим на някой,а той просто се възползва.
« Последна редакция: Май 15, 2012, 22:55:27 от Котков »
They call me Polski Fiat 125p 1975r

Май 16, 2012, 18:43:45
Отговор #24

Неактивен победовод

 • Публикации: 808
Тук се зададе въпрос какво общо има националния ни интерес с Великата победа .Нашия интерес е общ на първо място с интереса на извънредно много държави по света включително и Германия,света се оттърва от кафявата чума.
Никакви човешки жертви не са оправдани,но ако не бяхме се включили през 1944г. на страната на съюзниците сега границата ни с Румъния нямаше да е Силистра-Дуранкулак,а щеше да е под линията Тутракан -Балчик.Отделно гарантирано щяха да се удовлетворят и претенциите на Югославия след края на Втората световна война,да и се дадат още територии от България.Това е,България не губи територии и не преживява още една катастрофа без да влизам в подробности чия е заслугата за това,коя от държавите победителки за какво  е настоявала е известно на всички.Отделно нашите жертви през войната не са нито 40,нито 50х. ,а са от порядъка на 8-10 х. и примерно още толкова изчезнали. В Парижкия договор не сме признати за съвоюваща страна,но е посочено  че  България има своя дял на отговорност за тази война  и че взема активно участие във войната срещу Германия.

Сега очаквам някой особено надарен да се изцепи,че фашизъм никога не е имало,че националсоциалистите всъщност са били много хрисими и добродетелни и са започнали войната защото другите са ги предизвикали като редовно са им изяждали десерта.И че думата холокост всъщност е само една обикновена гръцка дума,а Холокоста в Европа е само във въобръжението на евреи и др. подобни.С радост ще приема тази теза,само че поддръжника и първо трябва да ми обясни защо 67г. след капитулацията на Германия,именно в Германия все още съществува "Закон за публичното одобряване, отричане или омаловажаване на действията на националсоциалистическия режим, което може да наруши общественото спокойствие" и всяко одобрение на националсоциалистите се преследва по този закон.
«Волга» — единственный автомобиль, способный передвигаться, будучи неисправным чуть менее, чем полностью.

Май 16, 2012, 18:58:14
Отговор #25

Неактивен krankenstein

 • Публикации: 6734
И по повод космическата програма, гледайте тези дни ако има повторения по канала Експлорър, един страхотен документален филм за космическата станция Мир, и вече възможността за платени полети до нея като турист с ракетите Союз.
Отблизо са снимани и Звездното градче до Москава, както и космодрума в Казахстан.
Откакто американците спряха изчерпалата се Шатъл програма руснаците са единствените, които могат и пращат в момента хора в космоса, със собствени ракети.  :)
Гледах дори по-интересно за един пич, създал оръдие, способно да изстрелва вертикално снаряд, който може да отведе космически спътник в орбита много по-евтино, отколкото всяка една ракета или совалка. НАСА обаче спряла финансирането на проекта и човекът за последно работел за Саддам, преди да го застрелят брутално пред дома му... очаквана развръзка.
Теория - това е, когато знаеш всичко, но нищо не работи.
Практика - това е, когато всичко работи, но не знаеш защо.

Май 16, 2012, 19:05:02
Отговор #26

Неактивен Teodor

 • Публикации: 1010
Прав си за жертвите, около 10-тина хиляди са, броят ги 30 000 заедно с ранените, а май и с пленените. Не, че 10 000 убити млади българи е малко, напротив! Просто да е точно.

Това, за териториите, е безкрайно спорен въпрос. И без България да е била на фронта, пак не е била чак толкова голяма опасността нещо да ни вземат. Но така може да спорим 3 дни и 3 нощи, в историята "какво би станало ако..." е отворен и недоказуем въпрос.

Не, аз поне не бих отрекал случилото се. Нещата са добре документирани, историята се знае! Но от гледна точна на "днем победъй" и тъй като въпросът тук е за СССР, а не за Германия, точно в тази светлина могат да се зададат доста въпроси: защо няма закон срещу публичното одобряване и отричането на престъпленията на комунизма, след като той по брой жертви и териториалния си обхват слага националсоциалистите в малкия си джоб? И какво освобождение е това, за Русия със сигурност е освобождение /е, малко от трън та на глог, но все пак!/, но какво е за държавите, които поробва и чието население тероризира? За Финландия, от която отнема огромна област, за балтийските държави, които прегазва и извършва там огромни безчинства, за Полша, която напада едновременно с нацистите, извършва там зверства и след това й налага комунистически режим? Ами България от какво я освобождават... от свободата й... Иначе да, празник е, нека руснаците да си го празнуват, но е хубаво да се знае, че кафявата и червената са две еднакви чуми.
« Последна редакция: Май 16, 2012, 19:06:36 от Teodor »

Май 16, 2012, 19:41:11
Отговор #27

Неактивен Котков

 • Публикации: 658
Не защитавам Вермахта и тн. но факт след последиците от сталиновото управление и гладоморът,подложил на геноцид милиони украинци,в Украйна немците са посрещнати като освободители.Почти 2 милиона съветски граждани се борят срещу съветската власт и подкрепят немците,всички кавказки и балтийски народи също подкрепят германските завоеватели,защо ли?Дори днес в Талин,столицата на Естония има паметник на естонските войници служили в СС.От Сталин по-голям бич за съветският народ по онова време няма,трудно може да се сравни дори и с немското нахлуване в СССР.СССР става нормална,цивилизована и светска държава,след идването на Хрушчов ;) На конгресите представителите на Украинската ССР и Белоруската ССР номинират България за държава победител,но Сталин отсича.В крайна сметка тук темата бе за подвига на една нация,която не се предаде и огъна дори при  избора между немските куршуми и тези на полит комисарите и началниците си,а не за престъпленията,но за тях няма как да си затворим очите,били те немски,руски и тн.с малката разлика,че за престъпленията на победителите не се обелва и дума.Все пак война без жертви няма.
Никой да не се обижда или да политизира постът,останете със здраве драги колеги!
« Последна редакция: Май 16, 2012, 19:46:26 от Котков »
They call me Polski Fiat 125p 1975r

Май 16, 2012, 19:53:40
Отговор #28

Неактивен победовод

 • Публикации: 808
О,много е изгодно на някой да чете темата както дявола чете евангелието.Въпреки че автора е озаглавил  темата с русккото "с днем Победы" тук въпросът изобщо не е за СССР.Тук въпросът е за Победата във Втората снетовна война на Съюзниците ,разбира се част от които е и СССР над Хитлеристка Германия персонално,защото края на войната е няколко месеца по късно.И този празник не го празнуват само руснаците,отбелязва се в целия свят по един или друг начин.
А да се задава въпрос тук защо няма закон за престъпленията на комунизма ,най малкото е не логично.Това е автомобилен форум май,не е законотворчески.
«Волга» — единственный автомобиль, способный передвигаться, будучи неисправным чуть менее, чем полностью.

Май 16, 2012, 20:02:01
Отговор #29

Неактивен Котков

 • Публикации: 658
Колега,ако визираш мен,не си прав!Въпросът в основната си част се отнася директно за СССР,СССР успя да устиска, с малка помощ от съюзниците най-големите битки в човешката история и даде най-много жертви,изнесе войната на гърба си,за разлика от съюзниците,които немците за 10 дни почти ги изкарват от войната,дори се налага на Чърчил да моли Сталин за масирана атака от съветска страна,за да могат англоамериканците някак да се спасят,и в името на победата руснаците отлагат дългоплануваната отмора за войниците с няколко седмично спиране на настъплението и ремонт на всякаква техника, и отново се хвърлят в кървавата баня.За пореден път изнасят важна част от войната на гърба си,е то това ако не е точно за днем победы,то не знам какво... :D
They call me Polski Fiat 125p 1975r