Този Chrysler също вече ще го гледаме само на снимки. Както и Форда комбито пред него.
И докато Форда наистина не ставаше дори и за декор, то Крайслера имаше доста комплектно и право купе.
Преди 12-13 години се разминава на косъм с нарязването за скрап някъде в Симеоново (град а не квартал). Липсата на челно стъкло, документи, мотор и трансмисия се оказват фатални и колата така и не намира нов собственик, кото да се опита да я направи, въпреки многократните опити да бъде продадена.
Накрая отново заминава за вторични суровини, като този път щипката се е погрижила да унищожи и купето. В България вероятно е била единствения Крайслер 300 от 63/64 г.
Тази тема е добре да се поддържа, за да ни напомня периодично да проверяваме коли, които има вероятност да бъдат унищожени и да държим връзка със собствениците им. Най-големия ми пропуск в това отношение е един Шевролет, който проверявах периодично, но в определен момент поредната ми проверка закъсня с няколко месеца, което се оказа фатално за колата и за мечтата ми да я имам. Колата я знаех от дете и много я харесвах. Бях се запознал с почти цялата рода и нееднократно правих опити да я купя на някаква разумна цена. Накрая замина за вторични суровини.
Поздрави