Когато ми попадна снимката и аз се чудех дали е фотошоп, но предвид, че действително е стара самата снимка, смятам че може би е реална инсталация, искаща да покаже нещо или да иронизира нещо към него момент в Милано ...
Ако е някакъв вид провокативна инсталация, то просто караваната е срязана и подсилена за да стои така, а отстрани е посипано с пръст и някое друго по-голямо парче камък, така че лесно да се почисти накрая
Ами, мен ме съмнява, че на който и да е цървул ще разрешат да прави нещо точно на мозайката там на тази галерия, и то точно на това място, па ако ще и пърформанс звезда от ранга на Банкси да е.
А и по всяко време, от сутринта от 8 или 9 часа, като я отворят, та до вечерта, докато заключат вратите на галерията, това вътрешно закрито пешеходно кръстовище е пълно, и постоянно има хора и туристи там, дето подскачат на един крак )) точно на това място, и такива дето ги снимат.
Е, то това преди Ковида де, и Италия да се изолира в началото до средата на мин. година.
Всъщност, малко обърках спомените в разстояние на 1-2 метра.
Подскачането не е точно върху СПКР надписа и вълчицата, ами върху виждащия се тук лъв, точно дето е изобразен в средата на кръстовището.
Ето снимки от там, от 2019 год, отпреди Ковида.