Ами, изрично в началото на темата съм уточнил, че сервиза на нашия колега Сашо, прави основно механични автоуслуги, като ремонти на мотори, скорости, ходови части, замяна и диагностика на електронни и електрически компоненти, и прочее.
Както и се е извършвал и се извършва активно, всякакъв силов тунинг на американски осмаци мотори, свързан с присаждане и сетъп-ване на компресори, турбота, и управляваща периферия.
Каросерийните и тапицерски ремонти се извършват в доста ограничен вид в този сервиз, или не се извършват въобще вътре на територията на сервиза, нито пък пред него
, от постоянно работещите там лица.
Тоест, така наречените, ол ин-хаус услуги, тук ги няма.
Това разбира се, не е нещо необичайно или за учудване.
Най-скъпия и престижен в момента автосервиз на територията на България, този на Овърдрайв, работи на същия принцип.
Там примерно, основната част от сервиза е шоурум и администрация.
А специализираните ремонти ги правят други хора, контрагенти и специалисти, вън от Овърдрайв, въпреки твърденията в обратното, на управата на сервиза.
При споменатите каросерийни неща, и при желание и уточняване на клиента, обикновено за тези неща колите се карат при партнйорски на Кобра-2 майстори и сервизи, специализирани в тези каросерийни, или респективно, интериорни дейности.
Що се касае за израза- така наречен, бих се радвал на територията на България да има сервиз, правещ повече на обем ремонти и обслужвания специално на амер. коли /вкл. такива скъпи и редки като тук доста от видимо наличните/, от спрямо Кобра-2 сервиза, като би било редно да видим и снимков материал от такива сервизи.
Доколкото обаче съм детайлно запознат с дейността на премиумните сервизи специално на територията на София /вкл. бях вчера и в Овърдрайв сервиза/, надали ще може някой в скоро време да предостави инфо и снимков материал от такива по-обемни на дейност на правене, а и на стойност на клиентските им амер. коли сервизи, от спрямо този намиращ се иначе в луксозното селище Делта Хил, обект.