Автор Тема: Автосервиз за американски автомобили - "Кобра 2"  (Прочетена 66226 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Октомври 12, 2021, 12:51:36
Отговор #170

Неактивен USfan

  • Публикации: 9446
С края на летните ваканции, Автосервиз Кобра 2 ви очаква за есенни ремонти и обслужвания на вашите скъпи и редки, и най-вече неповторими и незаменими, американски, английски, немски, и други ретро и екзотични возила.  )

Октомври 28, 2021, 15:53:03
Отговор #171

Неактивен USfan

  • Публикации: 9446
И в началото на есента дейността на сервиз Кобра 2 си върви регулярно.
Въпреки лабораторното му обслужване и налична документация в СН от 2001 до 2019 год, /когато е внесен в БГ/ на този Лексус купе-кабриолет дето се возя напоследък, вчера му бяха сменени в сервиза масла на мотор и автоматик, вкл. и всички филтри, плюс и на диференциал маслото.

След 1-2 месеца ще ходя пак до сервиза, че да му сменя и масло на сервото, както и ябълковидни болтове на предните носачи, и гумено-металните втулки на стабилизиращата предна щанга, понеже по мнение на главния майстор на сервиза имат леки напуквания и хлабини тия чаркове.

На виждащия се син Кадилак ЦТС с 8 цил. 4.6 л. мотор му бяха сменени някои бобини от 8-те му цилиндъра, и му бе правена диагностика.
А на сребристо-червения бус Форд отвън, нова служебна кола за сервиза, сега ще и се сменя автоматика.
Дойде в сервиза и едно актуално 1-2 годишно Порше 992 Турбо еС /тази версия е с джанти с централна гайка по тертипа на 918 Спидер и Карера ГТ/ собственост на мой познат, който е и голям автоценител и колекционер.
Евентуално и то ще е за бъдеща диагностика и смяна на консумативи, но не му направих снимки, че се разсеях в разговори със собственика за истинските Поршета, и въобще коли от едно време.

На жълтото Рено Клио РС турбо пак ще му се сменят втулки по окачването, понеже то е с плътно метални такива, че ходи на състезания по писти, и се поизносват те по-бързо.Октомври 31, 2021, 10:38:05
Отговор #172

Неактивен USfan

  • Публикации: 9446
Ето и три снимки на Поршето 992 Турбо еС на моя познат.
А виждащото се отстрани запрашено и със спаднали гуми бордо металик купе, е моя 1998 Мустанг 4-Ген 3.8 литра купе, който го закарахме с Веско при сервиза Кобра-2 още преди 2-3 години.
Там чака за смяна на полуоска и слагане обратно на отдавна комплектования с нова бенз. помпа и нивомер резервоар.
Общо взето не бързам да го правя, понеже в гаражите ми има прилично по-интересни от него коли, вкл. и по-стария ми 3 Ген. Фокс-боди Мустанг 1987 ГТ 5.0 кабриолет.
Та да го връщам това купе само с 6 цил. мотор обратно при другите ми янг и олдтаймери, нямам съвсем място.
Може би и ще го напускам за продаване през близките месеци за умерена цена, да не ми седи и той на главата.


Ноември 19, 2021, 02:15:16
Отговор #173

Неактивен USfan

  • Публикации: 9446
Тези хубави есенни дни сервиза Кобра 2 си работи регулярно, като по-интересни коли за правене на разл. неща по тях дойдоха тази ранно 70-ска бежова Буик Ривиера, и сензацията )) на ранно-90-ските Пловдивски есенни панаири.- джипчето Асия Рокщта.

Използвайки още хубавото слънчево време, ние пък с колегата Стенли се повозихме доста последния уикенд на червения 1966 Мустанг 289 кабрио, и не само по София, но и по Шопско. където го оставихме в един гараж да седи сега есента и зимата.
Стигнахме и до сервиза в комплекса Делта Хил, че да му се смени на понито спукан маркуч на хидравликата на волана, за втори път в посл. 2 години.

Иначе Мустанга си върви добре, но си погрява, и то не в градско, но в дадени режими на дълъг път.
Ако се кара по-агресивно, или пък особено от главния майстор на сервиза Сашо  :)) , почва да грее при дълги качвания на баири на извънградско, или при редовно раздаване на кик-дауни на автоматика.
А иначе, видимо този 280 куб. инча осмак е чист вътре в охл. риза, и радиатора му не е затапен визуално, и термостата си отваря навремер
Но при ръчки, почва да издава багажа охладителната му система.
Е , както отбелязва нашия майстор Сашо- Абе те всички стари американски осмаци мотори си бълбукат...  O:-)

Вероятно най-мъдрото решение е да му се сложи на този 1 Ген Станг по-дебел 3 или 4 коров алумин. радиатор, както и евентуално водна помпа с по-голям дебит.


Декември 27, 2021, 14:09:57
Отговор #174

Неактивен USfan

  • Публикации: 9446
Екипа на Автосервиз Кобра 2, както и аз, желаем на приятелите и клиенти на сервиза, и разбира се, и на всички собственици и почитатели на американските автомобили- Честита Коледа, и Весели Новогодишни празници, със специален поздрав- тази тематична Коледна песничка!   :))Работното време по празниците ще е като следва, сутринта от Сряда, 29 Декември, отново.
За договорки за уточняване на час за огледи за диагностики или ремонти, обаждайте се без ограничение на работно време и празници, на тел. на главния майстор Сашо Генов- 0888-323118.
« Последна редакция: Декември 27, 2021, 14:59:33 от USfan »