Останки или цял автомобил искаш да купуваш ? Я, първо го купи и после ще те откажем не от колата , а от живота.

Френско бензин-турбо от бабини времена. Не е важно каква система ползва, а колко дефицитни са му компонентите по тая система и механиката. Знаеш ли, този път няма да се впускам в празни приказки. Щом те кефи колата, взимай я. Само ще ти кажа, че е с бутикови части и цени. На сивото ми 505 Турбо, което по дифолт е 4-цилиндрово, точно такъв мотор хукнах да търся. Подобен има в Рено 25. Със 1 турбина. Здрав двигател такъв не намерих в Пловдив, нито в София, нито в Англия. А, здравите никой не ги продава, защото седят на колите. А, 25-ци, читави, отдавна няма в Белия Свят по моргите на старо. Освен на черния пазар. Там има брилиянтни, перфектни коли.

Тръгнах да купувам не много поломен такъв, де.
Не ме устрои сумата, която трябваше за да стане истински хубав мотор. А, беше по-евтино от колкото да се ремонтира оригиналният N9TE. За който само буталата са 1200-1400 лева 4-те. При това с връзки и компромиси.

За 6-цилидров, изплякал, не знам колко ще струват. Бе, долна работа е Турбото във френска кола. Гадни са. По-добре атмосферен да бъде. А, те са механични инжекциони, масово. Като тези на Ауди и Мерцедес 123.

И отдавна са за бракуване, понеже и масово на газ са карани, което е вреда за тази иначе чудесна система.
Има тук един колега от чужбина със сива 25-ца Турбо, оригинална. Може него да питате, за надеждността на тая електроника. От вървеж няма да се оплаче никога, но от нередности в управлението на горивните процеси/запалване, може да Ви разкаже цял роман. И ще е истина. И това е най-честата причина, тези Турбо ПРВ-та да се трошат. Гадна работа е френско турбо. На механически надежден мотор, вграждат ужасни електрики за управление. На двигатели с ужасяващо лоша мазителна система, които износват разпредвалове за 200 000 км., слагат най-скъпата, качествена и добра електроника за тези времена произвеждана в Германия.