Благодаря ти много за снимките батко Люси , пиша малко с закъснение . Да още когато се запознах с Пол преди две години когато ходих да купувам един двигател за Рено 25 от него той ми сподели че има Алпин ГТА за продаване тоест сребристия които е тук в темата и след заговаряне и сладки приказки каза че е имал и 3 броя А610 , червен и зелен( последния пройзведен С десен волан ) който е продал , но има все още жълт А610 който е на жена му. Но ние тръгнахме и така и него видях .След това един ден ходих при другият ми приятел Пол който има Рено 25 лимузина да я изпера и полирам. Той ме запозна с Пол със Алпините и многото Рена
. От на по бира , по 2 и се заприказвахме за А610 ката . Тои ми разказа , че е в движение но от 2011та е карана много малко само за годишен преглед и после пак в гаража . От там той ми каза , че ще звънне на Пол собственика да му каже , че аз я искам . Хоп и така и стана !!! Чухме се разказа ми за колата , но ми каза , че нея продава
и е на жена му. Но , че един ден ако обмислят да се разделят с нея аз съм 1ви в списъка и ще кажат 1во на мен . Умрях от кеф
. След като ми каза с кой модел джанти е , че е жълт и я е карал във Франция при Гараж- Хамелин за разни ъпгрейди
и колата е 315 конски сили със голями спирачки отпред е други подобрения. Тогава бях спокоен , че един ден ще е моя . Така и стана . След малко чакане и базици за колата един ден двамата Пол и Пол бяха заедно да карат някаква кола , звънна ми тои ими каза , че е размислил ! Колата НЕСЕ ПРОДАВА, но понеже много я искам и знае , че ще се грижа за нея ще я продаде на мен
, още не бях я виждал на живо освен на тази снимка , но му казах , че я взимам и когато и да пойска да я кара ще му я давам
. След това се разбрахме кога мога да отида да я видя и така и стана . Станах собственик на Алпин А610 . Тук е вечерта когато отидох да го взимам и първото зареждане на бензин. Пол искаше да мия докара с платформа до при мен ,но аз исках да я подкарам. Направих и застраховка , платих пътната такса и газ!!!
.Колата не беше в много добро състояние искаше много внимание, грижа и работа докато стана годна за каране и във състоянието което е сега ! Има още много неща за оправяне , но леко по леко действам . Технически е много здрава . Да разкажа и за нея малко . Алпина е последния модел който слага край на линията през 1995г. Пуснаха чак миналата година и възродиха А110 . От А610 са произведени общо 818 броя , от който 68 със десен волан . Този е номер 35
. Двигателя има доработки и е 315 к.с , оригинално е бил 250 к.с . Катализаторите са премахнати и изпускателните колектори са заменени. Колата я карам около 1 или 2пъти в месеца. Върви доста добре. Колкото е подобна на ГТА, толкова е и различна . Някой хора мислят , че 610 и фейслифт на ГТА, но не е ! Купето и много по различно , самота шаси на А610 има повече метал и е със около 200-300 кг по тежко от това на ГТА .