Автор Тема: Renault Alpine GTA/A610  (Прочетена 51793 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Септември 19, 2023, 14:16:57
Отговор #70

Активен kaci

  • Публикации: 965
На този човек е очевадно, че му липсва и един Сафран битурбо  :)
Ти като авто хроникьор би трябвало да си спомняш онзи синия ПроСофтски и ПроМобилски дето го караше Юлиян  ;)

Септември 19, 2023, 14:37:14
Отговор #71

Неактивен USfan

  • Публикации: 10944
А, Къци, да, единствения в БГ Сафран битурбо, тъмносин беше, беше на тия двамата братя Генови, вносители с Промобил, едно време на Рено и на Волво.
Точно, те имаха и една компютърна фирма- Про Софт.

Юлиан Генов бе единия от двамата.
Бяха едни брадати братята, или поне той.
Тук пише, че Юлиан е починал в 2018 година, та предполагаемо ще е прехвърлянето йок на битурбото, ако въобще се намери накъде скрито в БГ.

https://pik.bg/%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8A%D1%82-%D1%8E%D0%BB%D0%B8%D1%8F%D0%BD-%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2-news751877.html

Към 2001-2002 год накъде, Сафрана вече го бяха дали братята, или там, Юлиан, на един арендатор на лафката на ОМВ бензиностанцията в жк. Младост, и колата седеше зад бензиностанцията, вече доста поопърцана, за под 10 годишна кола.
Питах го нещо тогава тоя там арендатора-управителя, за продаване, ама поне тогава не я продаваше.
После тоя Ирмшер Сафран рязко изчезна от радара ми )) , и поне от София.

Ноември 02, 2023, 21:26:04
Отговор #72

Неактивен USfan

  • Публикации: 10944
Още малко ъпдейти по темата с Алпина, може снимките на разглобената предница да са интересни на някои.

Та, колегата Жоро вчера и днеска прави по София и в гаража му, климатичната система на Алпина, че не работеше.
Наложи се и ремонт на компресора, и обръщане фреона от стария модел Р12, на уж безвредния за природата- Р134.

Беше си як ремонта в това отношение, та ето и снимки от колата.
За да си сменят и гумените уплътнеия по тръбите и отпред по радиатора, се наложи и сваляне на предната броня.
Вече всичко е готов, климатика духа ледено студено, и отникъде на тече фреон.
Поне не засега.  :))Декември 09, 2023, 19:47:19
Отговор #73

Неактивен USfan

  • Публикации: 10944
Както вече някои колеги са разбрали, сред сериозната и интересна селекция за 12-те месечни коли на изключително луксозния, мащабен на размери, и прецизно отпечатан календар на Соф. Ретроклуб, и след разговор с мен и лична покана от председателя на клуба, някъде в началото на есента /на Соф. парад бях оставил моя телефон за контакти, че Жоро е с англ. ГСМ карта, та аз се оказах посредника за тази чест/, бе включена сред колите снимани на фотосесията, и жълтата А610.

Това избиране за календара, разбира се, бе и напълно разбираемо, предвид на рядкостта и кондицията на конкретния екземпляр А610, а и награждаването му с награда Бест оф Шоу на Соф. парад, месец по-рано.
Всъщност, присъствието на Алпина сред тези интересни коли и среди висеше на магия, понеже на колегата вече му свършваше почивката в БГ, и той беше тръгнал да си лети до Англия, а пък колата и тя се подготвяше да го последва до там, но на автовоз, че да не се въртят излишни километри по пътищата на Европа, особено и на отн. по трудния за каране на континента, такъв екземпляр с десен волан.
Така че Жоро успя да си промени програмата и докара Алпина от Своге до София за снимки, и резултата от тази леко напрегната логистика, видимо си заслужава.
Интересното е, че на тази много добре организирана фотосесия с А610-ката, освен професионални фотографи и осветление, участваха като неотменим и много чаровен акцент пред колите, и момичета от щатния състав на Националната Опера и балет.

Всичкото това организационно усилие си струваше, според мен календара на Соф. клуба е абс. страхотно направен, за първи път аз поне нямам забележки за календар на клуб, издаден в БГ, дето да съм виждал на живо.
Има си големи страници с големи главни снимки, с още малко потпури от допълнителни малки снимки на интериори на коли, или други ракурси, като се вижда.
А и на всеки лист, месечните дни са с достатъчно големи квадратчета на площ и отграничени, че да може да се пише по тях /като аз лично много си предпочитам, каквито ангажименти като график имам, да са ми под носа на някоя стена/.

Ако има колеги дето биха желали да си го купят, има още налични бройки предполагам, на цена от 25 лева на брой, които може да се получат, ако още има останали, от рецепцията на хотела.

Ето по-долу как изглежда корицата на календара, и страницата с Алпина А610, която е колата на месец Април 2024 год.
Една от моите коли, бордо Аудито В4 Купе, съм я снимал днес, като взимах календарите, точно на мястото, където бе правена фотосесията за годишния календар.
Другите 10-12 снимки пък са авторски в суров вид от Жоро, правени от него по време на сесията с Алпина.

Календара толкова стана готски, че освен полагащата му се като собственик на кола, снимана в него, бройка, Жоро си купи още 7 броя календари, които да раздава на приятели, а и един подари и на мен, за което сърдечно му благодаря/. Основно другите бройки ще отидат предполагам, за близки колеги Алпин-колекционери и членове, на неговия чаптър на Алпин-Грейт Бритън клуб.
Което ще е добре, понеже ще видят даже и разни англичани, какви интересни коли има и нас, в по-далечния от тях край на Европа.

Аз пък като насрещен подарък, ще пратя на Жоро нещо Рено-тематично, макар и доста по-малко на размери от този чудесен календар.
А именно, този оригинален, дебел, тапициран с меки кожени корици, и въобще луксозен направен бележник на вече бившия им Ф1 Рено Спорт отбор във Формула 1 /бившия Толеман отбор/.

Този бележник, заедно с други интересни Рено-Ф1 артикули, като постери, писалки, торбички, 
и прочее, ми го дадоха като визитор в Рено-Падока, на Ф1 състезанието в Монако през 2016 год, на което тогава специално ходих до него, както и по-рано през 2012 год, най-вече заради куплираното на всеки 2 години с него- Монако Хисторик Гран При.

Та, трябва да се разровя в шкафовете си тия дни или седмици, и ако намеря останали някои неща от тая Ф1-Рено меморабилия, дето да не съм ги хвърлил или употребил, да ги пратя и тях на колегата, та да си ги има в неговия му Рено-тематичен архив.« Последна редакция: Декември 09, 2023, 20:22:28 от USfan »

Декември 20, 2023, 11:47:33
Отговор #74

Неактивен USfan

  • Публикации: 10944
Календарите и моите малки подаръци- Рено 25 пликчето и Рено Спорт Ф1 Тим бележника, вече са в Англия при колегата Жоро.
Тия седмици и месеци, той, живот и здраве, ще е наред да си купи едно хубаво 25 Ве-6 Турбо.
Така че ако това стане, ще може сиво-черно-жълтата торбичка, тематично да си я ползва за съхранение на документите му.  :)Декември 20, 2023, 16:04:23
Отговор #75

Неактивен DpymeB

  • Публикации: 201
Здравей, колега,

Интересно ми е какви са другите коли, може ли да направиш по една снимка от всеки месец. От чисто любопитство за подбор на колите, не толкова на дамите снимали се  :))

Весело посрещане на празниците!  O0
Fiat Uno Turbo IE
Alfa Romeo Alfetta GT

Декември 20, 2023, 21:54:40
Отговор #76

Неактивен USfan

  • Публикации: 10944
Привети, и благодаря подобно, за пожеланията!   :)

Ами ето тук колегата Иван от Видин, е преснимал всичките страници от неговата бройка от календара им.
Интересно, че една кола от сниманите се е отървала от присъствието на балерина отпред ), вероятно понеже е била паркиранв във фоайето на хотела тогава- оранжевата Алфата Монтреал.

https://www.facebook.com/VintageVehiclesVidin/posts/pfbid0EPyD1CCLhrGiD3r9HGXoR1TTeW3bvyJ4mX6XrCSusRr76C1EouPameN3nayHrTLzl