И понеже идва сезона за правене на такива колички в хола пред камината, започвам с най- важното,гумите с джантите.Много време търсих такива оригинални гуми,и накрая ми щракна нещо много просто....всеки ден съм го виждал, но не съм се досещал.Гуми с джанти от детска бебешка количка.....колко е просто докато се светна
Отиваш при вносителя на колички еди кой-си,вземаш каталога и започваш да избираш....нооооооо не всички размери съвпадат, трябва да се постараеш.Има опция да си купиш и само външната гума и ако съвпада като диаметър да я нахлузиш.Това за гумите, ако не си намериш оригинални.Минавам на седалката.Моята беше счупена и лепена, само за декорация.Седна едно лапе и тя се счупи.А сега ...
? Добре , че имах останал ми детски картинг на вилата....
Седалката пасна точно, даже с новата тапицерия се заклещва и не мърда.Разпробих я, купих ново болтове и я монтирах.Заспа.Седалката я тапицирах при едно евроромче...Само той се нави да я направи,трудно се тапицира върху гладка пластмаса , с малка подложка.Бях се отчаял.Колко време ще издържи незнам, евроромчето ми даде две години гаранция.Минавам на светлини и стопове.Някога е имала,аз като я взех нямаше нищо.Закарах я при приятели в едно гаражче, и го измислихме, малко скъпо но качествено.На таблото имам два отвора за ЦК ключета.Това дето се пускат фаровете ми е подарък от Свилен с Белия Ягуар ХК 140 -ката.Правехме му таблото , ключето артиса и ми го подари.!
Сега работя по въпроса за музиката в колата и как да свети километража когато Лъчко си кара таратайката.Измислил съм няколко варианта.От стари детски играчки, дето свирят, пеят и пищят, ще им взема електрониката, ще я монтирам под капака или отстрани, дето да не може да я бутне, докато пилотира и ще я изведа на бутон...натиска работи, не натиска не работи.Същото го мисля и за клаксона.Има едно китайско животинче , дето мучи, мяуче,лае,грухти,зяе, абе като тъщата, и ще го монтирам пак на бутонче.
.Дотук с електрониките.Остана боята и волана ! Боята си я правиш както ти харесва на теб.Волана незнам как ще стане, и незнам как се прави, макар , че имам концепция, но не е проверена.Ще я реализирам, ама незнам кога.По окачването няма да имаш проблеми , освен ако не го разрежеш с флекс.
Всички детайли могат да се хромират или никелират при желание, имам човек.Пластмасите на фаровете са от плафони на автобус Кароса, Чавдар, и една стара Сетра с много кръгли фарове отпред.
Ако нещо се сетиш питай, ако мога ще ти отговоря.Поздрави