Малко ъпдейт по темата

Прехвърлих от червеното ГТИ макферсоните, директно със спирачните дискове, шенкелите и полуоските. Дисковете скоро ги купувах нови, амортисьорите са на 2г, пружините са boge -30мм, на 2г са и тампоните на макферсоните и лагерите. Общо взето по предницата остава да се сменят носачите и тампоните на реактивната щанга. Рейката и накрайниците са добре.
Откакто взех колата съединителят беше много твърд - направо се натисках назад в седалката за да го натискам. Как издъжаше това жило идея нямам. Та реших да сменя съединителя, понеже ще ми се наложи след 2 дена да отида до Румъния с тая скрап и искам поне съединител да имам

Реших да работя по дългия но по-лесен начин - свалих цялото магаре долу. Нямаше проблеми, нямаше скъсани болтове, всичко мина гладко. Но... ми отне около 7 часа да го свърша сам. В крайна сметка съм доволен от резултата, опознавам колата си с всеки изминал час под нея

Между другото има известни разлики с другото ми ГТИ. Стария съединител се оказа не толкова износен, но адски ръждив. Явно затова е бил толкова твърд. Сега с този новия ЛУК е приказка! Разгледах добре колата отдолу - няма никъде ръжда, нямала е удари, нито сериозни интервенции от БГ майстори.
Малко актуални цени:
жило за съединител от Старс 94- 20.60лв
2те водни съединения от лявата страна на радиатора (от радиатора към блока) - по 9лв (старс 94)
датчик за перките - 16.70лв (евро 07)
съединител LUK - 130лв (от колегата Stanio_205).
Смених също и алтернатора. Ifcho ми даде на заем един негов за да отида до Румъния и да се върна, а моя ще го ремонтирам след това.
В момента нямам време да подредя снимките и затова пускам линк към директорията направо. В скоро време почвам разглобяването
http://www.snimka.bg/?profile,uploadinfo;aid=701437