Хехехе. Ми, така е. С твоите камъни по твоята глава.
Тенов, за пореден път се убеждавам, колко точно гледаш върху ДЕТАЙЛИТЕ. Няма да си кривя душата - прав си за кормилото. Волана и на 504, и на 505 е с малко недомислено разположение. То е и до човека зад волана. Като цяло - много са близо до таблото и далече от шофьора. Баща ми като седне на каквато и да е кола - всичко му идва на място. Той е по-нисък, по-едър. Аз съм дълъг. На мен волана ми идва делече. Това е първата 3-те модификации, които ще направя. Волана ще го оставя оригиналния, понеже 98% от цялата кола е автентично. Обаче. Ще му изработя фланец. С този фланец искам да го издърпам 60-80 мм. КЪМ мен. На височина е точен, само ще го приближа. Заедно с това, той автоматично ще дойде малко по-високо от сегашното си положение спрямо краката на карача. И ще ми застане подобно на Мерцедесовия - отлично. Седалката е връх, има много хубави поцизии, скоростния лост оправих. Този в момента е от предишното ми Турбо - извит горе при ръкохватката. Идва точно под ръка. Педалите са удобно разположени и с позицията на седалката ми идват добре. Ама волана ми идва много напред.
То, ако става за въпрос, имам ел.оглегала за нея, климатик също цялата система и куп щуротии. Ама, ще си седят в хранилището. Кола с климатик имам също. Никога не съм чувствал нужда от това чудо. Нито зима-нито лято.
Та, такова е положението. Виждате на снимките, че имам ръжда. Като нова е била износ за Австрия. :)И за това климатик няма. За сметка на него, има убийствено отопление.

Странно е. Запалваш мотора, след 1 минута вътре е жар. Пък агрегата е студен все още. Доста бързо загрява между другото. Там е купена чисто нова - във Виена. В тази държава е карана 5 години. 90-та година идва в България. Собственикът я купува от първият собственик (жена) и докарва на самоход до София. През времето, когато е карана като семейна ( от 90-та до 2005-6-та) е боядисвана на места в тъмно сивата част под лайстните. Макар, че е имала нейн си гараж, няма как. 28 години/зими са си дали своето отражение. И въпреки, че е австрийка не е брутално изгнила. Няма странични удари, няма челни удари, няма посукани рогове/греди, носещи елементи.
Отзад е права, явно и въпреки теглича, не е била претоварвана с товари. Няма следи от употреба на допълнителен багажник на покрива. А, тия Пежа много лошо го понасят - ожулват се крехките лайстни на водосточните улеи и се дерат рамките на вратите, боядисани в черен мат.
Бе, какво ли говоря само. Това е за сега. Като стане време и започна, лека-полека ще снимам и показвам кое-как съм сдялал.
Важното е едно. При мен, вътреусещането за чужда кола много бързо се изпари. В началото ми беше тегаво, докато свикна с....много неща. Сега, като се кача и потегля - изпитвам САМО вдъхновение и желание със всеки изминал ден. Тая кола е точно мой тип. Не ми се ще да я развалям с газова уредба. Не ми се ще. Вероятно ще го оставя на бензин.
Установих и друго. Като се качим 5 човека, вози по-твърдо и по-малко се накланя. Нарочно минах през разни места, където съм минавал сам. Няма никакви хидравлики или управления на окачването. Освен амортисьорите - собствено производство на Пежо.