Захванах се да събера каквито книги имам на автомобилна тематика, все предвоенни. Някъде трябва да има още 1-2, но ще се появят друг път явно
И така, малко по малко се е получила малка колекция, ето ги:
Първо, една тухла, която е претърпяла май няколко допълнения и издания.
Няколко книжки от едно фронтово списание, конгломерат от политпропаганда, фронтови истории и чисто авто-технически статии копирани от някоя от показаните книги
Едно книжле джобен формат, но доста информативно /поне за тогава/, от 1930 г:
Една книга размер "тухла" - следвоенна, чак от 1954 г., но пак има място сред старите, доколкото е 10-то издание, повечето от предишните са преди войната:
Нещо военно:
Илюстрован рекламен каталог за моята щайга - този е препечатка, но имам и оригинален същия:
И нещо много полезно, списък на резервните части, с рисунки. Едно време май е било предвидено с негова помощ човек да си поръчва нужните части от фирмата, но и в днешно време е много полезен справочник по време на реставрацията!
Книга за Опел. Имам и 2 различни каталога за Опел Блиц, но са потънали някъде в момента:
Интересна пътна карта:
Някакво книжле на представителството на фирмата за лагери SKF
Това е нещо интересно, една доста подробна книга, при това и изключително стара - от 1914! Вероятно едно от най-старите издания от този род в България. Имам някои подозрения, че е и въобще първото!
Три немски книжки, малък формат, но дебели, от една и съща Автотехническа поредица, двете са от 1920 и една от 1939
Някаква диплянка на Семперит и книжле за много старо авторадио Филипс:
Една доста дебела и подробна немска книга от 1939:
И най-накрая, едно ново издание, което обаче е основополагащо за всякаква подобна колекция и интереси, голяма работа е!
Засега е това, надявам се да добавя и други, като намеря още, които имам и най-вече, като ми попаднат някакви нови