Здравейте колеги,
Мисля, че е редно да открия нова тема, защото вече влизам във филма, благодарение на Митко, Шкодаджия от Пловдив, който ми подари /за добро или лошо/
един SR 2 в насипно състояние. Установиха се следните липси:
- двигател, багажник, ляв капак над двигателя, предпазител за веригата, седалка, кривка на ауспуха
Ще използвам кривката, която ми я направиха пробно, когато огъвах за KR-а. Става, само трябва да се завари един фланец отпред.
Намерих и двигател, но шлиците на вала на корбелите са износени. Просто не стават.
Оказа се, че на село имаме някои части за такъв двигател. Разрових малко "файловете в харддиска" и си спомних, че през 87г. взех от един приятел такъв, щото карайки на баща ми Симсона се скъса вала на зъбчатката за веригата. И който чупи-купи. Добре, че тати не го е затрил някъде. Шлиците са запазени. Не е комплектен, но каквото може ще се използва. Днес донесе двигателя-донор и ще вземе рамката. През зимата щателно ще я почисти и грундира. Аз пък, ще се занимавам с двигателя и дребните детайли
За сега целта е да се спре ръждата и да се пусне в движение.
Имам мерак и тази моторетка да стане в заводски вид, но все още съм много далече от истината. Нека първо да заприлича на мотор и тогава ще се прецени дали има потенциал за нещо повече.
ето и подаръците, които пристигнаха днес