Автор Тема: Simson SR 2E 1960 г.  (Прочетена 50981 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Август 02, 2018, 22:55:21
Отговор #120

Неактивен joro-120L

  • Публикации: 1375
  • Всяко доизкусуряване води до нови кусури
Никога не съм се съмнявал в крайния резултат, но съвсем друго си е като го видя, дори на снимки. Браво! Страхотен е станал! Особено като направя сравнение с първите снимки, резултата е повече от отличен!

Браво, Жоро!

Ив-Чо, мотора ти харесва, защото е в цвета на твоята Шкода!  :)

Искам да изкажа специални благодарности на Иво, който също има принос тази моторетка да се изправи "на крака". Наложи се импровизация на задната ос, тъй като смених оригиналните лагери, /които се регулират с конуси, като на велосипед/ с по-надеждни такива - Такива, които се набиват :)... и оста дойде тънка. Хлопа в лагерите.
Препоръча ми най-добрия майстор в неговата фирма и резултата беше перфектен! Човека ми запази оригиналната ос и на съществуващата й резба нави втулки с точен размер, които да уплътнят вътрешния размер на лагера. Много интелигентно решение, за което не се бях сетил. Бях минал на вариант - нова ос с два размера.
Дистанцира точно до мм. и капака на спирачката от главината. И всичко това безвъзмездно!

Браво, Жоро! Чудесен интериорен предмет се е получил, а дребните разминавания с оригинала въобще не ме дразнят, понеже се връзват чудесно с общото излъчване на епохата. Интересно ми е все пак мислиш ли да му сипеш масло и бензин, ей така за да му чуеш гласа, пък защо не и да го поразходиш из квартала или поне из двора?

Благодаря Мите. Мотора запали. Има колебания в работата на двигателя, но това е въпрос на фини донастройки. ;)
Баща ми много му се радва и реших да остане при него. Много ги цени тези стари машини и е истинско удоволствие да се човърка с моторетката. Даже ми даваше зор кога ще стане боядисан, та да го сглобява. Пита ме - лепенки на резервоара има ли, капаци над двигателя има ли....Казвам му - и помпа има! :)
Следи да е окомплектован. ;) Това вече си беше моя грижа. Ще му доставя това удоволствие и за сега ще го оставя при него. Да си го подкарва от време на време. Той също много си пази нещата и му имам пълно доверие. Сглобил го е без да му причини драскотинка. Много ми помогна в довършителните работи.
« Последна редакция: Август 02, 2018, 23:14:34 от joro-120L »
Skoda 120L '90г. 
Simson SR2E '60г. Simson KR50 '64г.


Август 06, 2018, 21:06:31
Отговор #121

Неактивен krankenstein

  • Публикации: 6802
Много е хубаво и благородно да зарадваш възрастен човек, като му дадеш интересно занимание... важно е да се чувства полезен и да си припомня младостта, това му дава сили. За съжаление моят баща не доживя да види колата си така добре реставрирана. Той много си я харесваше, макар да не разбираше много от коли и дори нямаше книжка.
Теория - това е, когато знаеш всичко, но нищо не работи.
Практика - това е, когато всичко работи, но не знаеш защо.