Привет на всички!
Все не ми остава време да снимам докато работя по колата. Все бързам, или пък нямам фото в мен... Както и да е.
Колата е пребоядисана и си е при мен от Ноември.
От тогава е свършено следното:
- смених предната броня с друга, с перфектен хром и хубава гума;
- сложих фабрично тонирани зелени стъкла навсякъде;
- сложих хромирани ел. огледала;
- сложих оригиналните ел стъкла останали от предишната ми кола;
- рециклирах спирачните апарати;
- сложих оригинален спортен трилъчев волан;
- сложих оригинално централно заключване;
- смених нацепеното табло с хубаво здраво;
- смених електронния часовник с оригинален кварцов със стрелки;
- смених поплавъка в резервоара с такъв от Е28, тъй като Е12ковия от карбураторната кола е с 8мм изходна тръбичка, а инжекциона е с 12мм. Смених я за да си има дебит, а помпата работи по-добре така.
- свалих и гресирах механизма за чистачките;
- монтирах ЕКУ-то в жабката (припомням, че колата оригинално беше карбуратор и нямаше инсталация за инжекцион);
- смених всички патронници и кормилната конзола. КАто взех колата беше с 2 ключа за различните ключалки. От един донор взех здрави ключалки и сега навсякъде съм с един ключ;
- монтирах задна стаб-щанга от Е28 (припомням, че минах на Е28цов мост с шпер). За тая конверсия е необходима стаб-щанга от първите серии Е28 или Е24, при които кривката за дифа е в средата на щангата (не изместен). Намерих такава щанга и мой познат изфабрикува планки на купето за да я закрепим. Стаб-щангите при Е12 (525/528) оригинално се хващат за моста. При Е28 щангата се хваща не за моста, а за купето (защо така са решили , не знам).
- налепих битумна изолация по пода в колата. Отгоре сложих микропореста гума 10мм, като на места я лепих на 2 слоя, тъй като оригинално там си е била по-дебела изолацията. Стана добре и съм благодарен на Момчил (m_g), че ме насочи какво точно да си купя. Налепих също и изолация на предния капак.
От 10 предни седалки избрах 2 горе долу здрави и дадох салона да го претапицират. Седалките вече са готови, колата е застлана с изпрания мокет и идната седмица ще настаня всичко вече вътре. Ще имам малко преправяне и на корите на вратите, заради ел стъклата.
Пускам 2 снимки, които Иво_CSL направи. От тях не се вижда добре цветът на колата, нито какво е свършено по нея, но поне се вижда, че колата е цяла и се работи по нея.
Следващия път се надявам колата да е с по-завършен вид и да има по-добри снимки