Автор Тема: Citroen DSuper 1970  (Прочетена 87135 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Октомври 20, 2013, 06:44:46
Отговор #60

Неактивен hydrometalique

 • Публикации: 1912
Да, като ставим настрана факта, че от ДС е останала само външната ламарина, също съм съгласен. Дори само  външната визия е достатъчна, за да носи духа на легендата.

Февруари 19, 2015, 11:31:39
Отговор #61

Неактивен hydrometalique

 • Публикации: 1912
Малко зимни забавления  :)
Понеже с бояджийските въпроси ВСЕ ОЩЕ нямаме много развитие, малко по малко се работи по декорацията , та като стане готова боята да не се моткаме  >:D

Та, заех се с лъскавинките, все пак луд на шарено се радва, та ми щукна да поработим в тази посока.

Преди повече от три години взех та минах на пясък вътрешните дръжки на вратите, за да премахна олюпения хром , та се получи нещо отвратително - язви ,, дупки, отврат ... Мислех да ги хвърлям и да си търся други, но си викам, айде да на правя една проба.
Получи се двудневно търкане на четири дръжки  >:( На ръка, олюпи ми се всичко по ръцете, ама теле, кво да го праиш, то назад не знае.
Заедно с дръжките побарах и декоративните панти на задния капак - те са принципно шлайфан алуминий с лак за защита, но моите бяха просто безумно зле - оксидирани, намазани, пръскани с разни ла%на и взех та ги жулнах и тях, за да ги подготвя за хромиране.

Ето началото :

 

Началото и на пантите :

И така подготвени , до колкото е възможно, нещата се дадоха на хромиране.

Търкането по стандартния начин - от едро към фино, накрая с 1500 , но въпреки това в дръжките останаха доста язвички понеже бяха много дълбоки и ако трябваше да ги залича, щяха да се получат вълнички и ефектът щеше да е много по-неудачен.

На пантите иаше дълбоки язви от корозия, които също не успях да прикрия и да залича с търкане, но за успокоение - те се падат под тромпетите на задните мигачи, така че остават скрити.

Краен резултат :

Хромирането беше направено в Пловдив.

Ще следва серия с броните, където борбата се състои в други мъки .

Февруари 19, 2015, 15:41:25
Отговор #62

Неактивен USfan

 • Публикации: 10919
Браво за хромираните детайли, въобще не е лош резултата.  :)
А за инфо само да те питам, при добре подготвен /там с мед и цинк или пък олово, де да знам/ детайл, по колко лева на квадратен см. взимат тази фирма, дето са ти хромирали нещата?
Или те правят ценова преценка на парче, а не на приблизителна площ?

Февруари 19, 2015, 18:38:30
Отговор #63

Неактивен didotooo

 • Публикации: 2840
 • ☆☆Datsun 300 ZX 50th ANNIVERSARY☆☆
  • Z point Varna
Добра работа ,браво ! И на мен ми е интересно за цените. Поздрави !

Февруари 19, 2015, 18:39:12
Отговор #64

Неактивен pavel.velev

 • Публикации: 926
браво добре са станали , качи още снимки ако можеш. пожелавам ти това да е твоя.
« Последна редакция: Февруари 19, 2015, 18:46:20 от pavel.velev »
 

Февруари 19, 2015, 20:00:53
Отговор #65

Неактивен hydrometalique

 • Публикации: 1912
Радвам се , че ви харесва  :)

За да ви дам отговор за цените, ще дам приблизителна представа от този ми първи опит с тази фирма, а именно - цените за стандартни продукти се формират на кв. дециметър покрита площ, но цената ... така и не я разбрах,което не е трудно да се установи. За нестандартни детайли, каквито са повечето автомобилни джунджурийки цена се прави на око. На мен примерно ми взеха по 10 лв на дръжка / или ако се предлоожи, че има обща площ от горе-долу 10 кв см по 10 -15 микрона покритие ... смятайте колко е - да кажем лев на кв см с дебелина 10 микрона. Истината е , че хората са много отзивчиви, обясняват детайлно какво може и какво не може и освен това не се дърпат да хромират върху цам, алуминий и др. , за разлика от друга пловдивска фирма, да не я цитираме сега тука, не е това въпросът, която не желае да хромира върху алуминий, ако количеството е малко ...
Освен това, ако има човек желание за по-дебело покритие, мочето ти държи детайла по-дълго и съответно покритието става по-дебело и т.н.

Фирмата се казва Галваника - http://www.galvanikabg.com/start.html

Павка, ще кача още малко снимчици, но като приключа с броните. Там се справям сам , със собствени сили, но ще обясня подробно като пусни снимките.
Иначе благодаря, дано и моята стане като тая от снимката  :)

Февруари 20, 2015, 16:20:13
Отговор #66

Неактивен rsk

 • Публикации: 2442
За подобни, наранени детайли с язви бях гледал много добро клипче, в което обясниха, че се най - често ги запълват с мед. Показаха и една дръжка, която наклепаха много стабилно и след това загладиха с пила и разни шкурки, та чак след това никел-хром...
И то не е космическа технология, но да има кой да му се играе. Във въпросната пловдивска фирма не предлагат ли като услуга тази предварителна подготовка или и те искат да им се занесат детайли, които само да потопят във ваничката?

Февруари 20, 2015, 19:19:45
Отговор #67

Неактивен hydrometalique

 • Публикации: 1912
Аз имах намерение да ползвам алуминиев кит и слен това да шлайфам, но бояджията ме отказа ....
Фирмата предлага опция за шлайфане,   но услугата е на друга фирма и доколкото разбрах самото шлайфане е достапо-скъпо от хромирането. Просто всеки си решава колко да похарчи и как да се получи.

Февруари 20, 2015, 19:50:17
Отговор #68

Неактивен РумбатаБс

 • Публикации: 3713
Колеги,няма как да е евтино .... пресъздаването/имитирането на такива детайли и орнаменти граничи с ювелирност и арттенекеджийство.Технологиите са скъпи пък и уменията на колегите-също ;D
retrobs.com

Април 06, 2015, 20:40:21
Отговор #69

Неактивен hydrometalique

 • Публикации: 1912
Работим по двигателя  :shy: