Автор Тема: Алфата на Гунди  (Прочетена 152512 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Ноември 11, 2024, 22:16:57
Отговор #130

Неактивен Logrus

• Публикации: 326
Жоре...на снимките са различни камиони. На снимката с ремаркето камионът няма написан с боя номер на задната каната. Отделно че е напреки на пътя. От последните снимки камионът е успоредно на осевата, а и има номер на канатата. А ми се струва че и надстройките на канатите са различни.
И пак - и на снимката от втора страница не се вижда Алфа-та да е забита в ремаркето, а точно в камиона.

Ноември 11, 2024, 22:53:15
Отговор #131

Неактивен joro-120L

• Публикации: 1495
  • Всяко доизкусуряване води до нови кусури
Жоре...на снимките са различни камиони.
Чавдаре, не са. Вижда се пушилка от удара и има нещо под камиона.

Отделно че е напреки на пътя.
И аз това се чудя.

От последните снимки камионът е успоредно на осевата, а и има номер на канатата. А ми се струва че и надстройките на канатите са различни.
Надстройките са еднакви. Другата каната липсва от удара. На тази дребна снимка как видя, че няма номер? :)
Има номер. Едно време беше стандарт, на задния капак да се изписва рег. номер с едър шрифт.

И пак - и на снимката от втора страница не се вижда Алфа-та да е забита в ремаркето, а точно в камиона.
Да. Само бай Илия казва, че е в ремаркето или джурналиста толкова си спомня разказа му.

Гледай малко снимки:

https://www.google.com/search?q=%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B0%D1%82%D0%B0%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%B3%D1%83%D0%BD%D0%B4%D0%B8%20%D0%B8%20%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2&udm=2&tbs=rimg:CSSANbXFjD1xYbSLB5-vimLHsgIAwAIA2AIA4AIA&client=firefox-b-e&hl=en&sa=X&ved=0CBwQuIIBahcKEwj4wrnPjtWJAxUAAAAAHQAAAAAQBw&biw=1219&bih=642&dpr=1
Škoda 120L '90г. 
Simson SR2E '60г. Simson KR50 '64г.

Ноември 11, 2024, 23:04:51
Отговор #132

Неактивен Logrus

• Публикации: 326
На тази дребна снимка как видя, че няма номер? :)

Свалих я и я вдигнах на 600%  :)

Ноември 11, 2024, 23:08:47
Отговор #133

Неактивен niki4

• Публикации: 167
Колеги, разглеждайки всички снимки в темата и статиите и на мен ми се стори, че има несъответствия - разказа, положението на камиона, момента в които гори силен огън вече има доста хора и друг камион, сякаш току що е станала катастрофата. Мисля, че във втората част на филма в началото на темата са отговорите - след десетата минута:
1. Първата снимка показва камион с ремърке напреки на целия път и черен пушек зад камиона - мястото на резервоара. Черния пушек говори за слаб или затихнал огън - вероятно минути след катастрофата, когато е бил овладян
2. Втора снимка, на която е откачено ремъркето - пак с пушек без огън
3. Трета снимка с втори камион, вероятно теглещ перпендикулярно катастрофиралия камион - това обяснява защо катастрофиралия камион е с променена позиция и вече на следващи снимки е успоредно на осевата линия. Това е променило и позицията на Алфата
4. Следващите снимки...показват силен огън отново...според мен преместването е причинило възобновяване на огъня в по-голяма степен и е унищожило всичко.
Не знам дали ви звучи логично, но тази последователност би обяснила защо в началните снимки позицията на камиона е друга и не се вижда силен огън.

Ноември 12, 2024, 08:01:37
Отговор #134

Неактивен bomber

• Публикации: 4536
  • Vauxhall Chevette Estate 1983; Ford Scorpio Mk 1
« Последна редакция: Ноември 12, 2024, 10:14:41 от Speeder »
Everyone can buy a new car...
Real man keeps old ones running!

Ноември 12, 2024, 10:15:22
Отговор #135

Неактивен Speeder

• Администратор
  • Публикации: 5111
Милене, изтрих линка с Ванга... моля ви се, по-млако измишльотини, повече факти :))
145 Boxer, Alfetta GT, Alfasud Sprint Veloce 16v, Lada 1500 S, GT 1300 Junior, Giulietta 2.0

Как да качваме снимки във форума : http://www.classiccar-bg.com/index.php?topic=2631.0
"По един болт на седмица да бяхте завивали, сега щяхте да ги карате тия коли!"

Ноември 12, 2024, 16:01:08
Отговор #136

Неактивен bomber

Ноември 12, 2024, 16:23:59
Отговор #137

Неактивен bomber

От 2,10 до 2,20 минута - на завиващият камион предните гуми сочат направо, не наляво! За мене това си е препречване на пътя, като за дузпа, така да се каже.
    Същото се вижда от 2,30 до 2,35 минута.
    В 2,44 минута - предните колела на ремаркето сочат направо, не наляво!
    И изведнъж , в 2,47 минута, ремаркето го няма, а камионът е нагласен да изглежда, че е завивал наляво!
    В 3,14 минута - преместването на камиона явно премества и колата, та да изглежда, че се е опитвала да заобиколи камиона.
    Нещо не ми харесва цялата история. >:(
    А и фотографката, как пък случайно се е озовала там? Много интересно!

Ноември 12, 2024, 18:11:41
Отговор #138

Неактивен дядо владо

• Публикации: 71
    Нещо не ми харесва цялата история. >:(
    А и фотографката, как пък случайно се е озовала там? Много интересно!
Почти във всяка къща има кутийки с филмчета от онова време, къде порявени къде не и чакащи да се извадят снимки от тях (това беше по-тегаво) Фотоапарати имаше и хората като пътуваха си носеха. Колкото до камиона, откачили са ремаркето и са го дръпнали ( другия камион с каросерията назад най-вероятно) дали да освободят платното дали да освободят заклещената кола. Че горяло от другата страна - тогава мъжете минаваха през казармата имаха някакъв опит а и бяхо по-сърцати.....
Старомоден-няма вайбър, скайп и т.н. 0877 17 07 27

Ноември 12, 2024, 19:31:36
Отговор #139

Неактивен Механджията

• Публикации: 1633
  • 1995 X300 Sovereign
много полемика, много нещо, а според мен си е очевидно:

зилът потегля, мигове по-късно алфата изскача от завоя, още няколко мига (вероятно секунда-секунда и половина общо с потеглянето на зила) и водачът на алфата реагира, като набива спирачки и се опитва да мине в насрещното, може би разчитайки, че зилът ще го види и ще спре.... има няколко очевидни фактора:

- всички знаем колко бързо се изнася пълен зил с ремарке от стоп - според мен за пълна маневра, при която да се е изнесъл изцяло с ремаркето в неговата лента на главния път, са нужни поне 6-7 секунди
- подпийнал водач, дори не пиян на мотика, няма ясна координация и реакциите са забавени значително
- несъобразената скорост е основен фактор - дори при 100км/ч колата изминава почти 30м в секунда, а е възможно да са се движили и с повече... при 140км/ч говорим за почти 40м в секунда.... ако е вярно, че от завоя до кръстовището/отбивката, откъдето излиза зила, са 190м, значи от момента, в който е изскочил от завоя, водачът на алфата е имал под 5 секунди да реагира и да спре, което е невъзможно по ред причини в дадената ситуация