Автор Тема: Opel Senator 2.6 1990  (Прочетена 4442 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Март 29, 2013, 15:30:18
Отговор #10

Неактивен GT

  • Публикации: 1085
Тези Сенатори и с тези двигатели, не са конструирани да работят със А86.  :) На Запад винаги са имали хубави, качествени горива. Визирам частта от страната на Берлинската стена, където се карат Мерцедеси, Аудите, БМВ-та, Опели, Фордове и прочие Капиталистически прояви.  :)) Освен, че въобще не върви, започва и твърде много, ама много да гори. Ще работи постоянно в корекция на ъгъла на изпреварване. Този Кнок сензор и управление на предварението (ако действително имат), то далеч не е с цел автоматична приспособимост към различни качества горива. Целта му е коренно различна - да осигури оптимална крива на предварение във всякакви режими и главно да предотвратява възникване на детонации. Ако му сипеш 86/92/95 - възможно най-долнопробните и не за него бензини, ще се движи. Ама.  В момента в който му дадеш газ - веднага ще му се връща аванса назад. А, върнеш ли на един бензинов ДВГ предварението назад - губиш. Определено губиш динамика, след това печелиш продължително (бавно) горене в цилиндъра = повишена температура, която пренагрява челата на буталата, а и ако се кара с масла като тези бензини, лесно може се чупи такъв двигател.  Тези чугунени блокове с чугунени глави, почупват от пробег 2-3 купета. На края отиват на вторични годни и работещи до последно. Или се ползват за донори.  :)   Няма много Сенатори, като твоя. Пък са разкошни автомобили.

Март 30, 2013, 00:02:58
Отговор #11

Неактивен alcoholmeter

  • Публикации: 16
Според книжлето което подробно описа моя автомобил и омегата пише че има такова нещо. Бях предубене докато един приятел с ауди 90 набор на моя опел V6 не ме накара изрично да проверя. Оказа се прав моят приятел. Има такова нещо и на моят автомобил.

Кое от двете действия извършва... това което съм написал аз или ти все тая. Аз несъм усетил честно казано някаква промяна в работата на мотора. Като сипя по висок октан като че ли върви повече ама може и да си въобразявам.. все пак гарам на газ така че..