Автор Тема: Buick Riviera 1985 - най-новата ми американка  (Прочетена 44052 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Април 23, 2020, 16:10:36
Отговор #70

Неактивен galaxie

• Публикации: 1793
Люси, моята къща е в Пловдив, а градчето в което работя е на 30км.  :D

Април 23, 2020, 18:27:12
Отговор #71

Неактивен USfan

• Публикации: 10991
Благодаря ти! )
Ами основната причина, дето исках точно тоя двор да купим фамилията преди време /в 2000 година беше/, че има поне няколко десетилетна израснала гора вътре в мястото, вкл. и с наличното на някои места в България, съчетание на борове и кипариси.
Иначе боровете са гадни за паркиране отдолу, че от пролет до есен капят от тях едни смоли.
Които после, ако се допуснат да изсъхнат, нямат махане от каквато и да е боя на кола.

Затова и направих при строежа на къщата /която само по себе си не е кой знае какво, но става за 1 семейство и гости, ако идват/, и въпреки трудността на дълбаене в отн. скалистия масив под горния слой на почвата, подземен гараж за 2 коли /плюс още един надземен/, че да не трябва да се оставят за постоянно на открито коли, точно под тия по принцип хубави сенки.

Има лесно решение за оставяне под борове де.
Просто кола така седяща, за да не капе директно на боята, а и да не прониква смолата през някое тънко покривало, трябва да е покрита с отн. дебело покривало от плат, или под някакво найлоново покривало да се слага.

Малко ударих леко лирични отклонения в чуждата тема, ама понеже Боби качи тия хубави снимки на конкретно белите му американки на нейния фон, реших с летящ старт )) и на пак подходящ домашен фон, и аз да постна някой янгтаймер.

Люси, моята къща е в Пловдив, а градчето в което работя е на 30 км.

Аха, пардон.  :)
Боби, вярно че сме ти идвали на гости във фирмата, там с моя приятел и наш колега ретрофен Методи, като идвахме да гледаме Севилята с Ролс-задница на твоя приятел, онази черната 6-литрова.
« Последна редакция: Април 23, 2020, 19:23:18 от USfan »

Април 24, 2020, 15:05:33
Отговор #72

Неактивен galaxie

"Превъртях" километража  :)

Април 24, 2020, 15:34:58
Отговор #73

Неактивен dido1903

• Глобален модератор
  • Публикации: 3525
Не се оплаквай после, че няма кола за каране :D

Април 24, 2020, 16:05:00
Отговор #74

Неактивен galaxie

Не се оплаквай после, че няма кола за каране :D

Намира се, и резервоара е пълен с еФтин бензин. :D

Април 29, 2020, 17:21:00
Отговор #75

Неактивен Speeder

• Администратор
  • Публикации: 5096
Защо е толкова пестелив този километраж ?!
Пак някое федерално изискване ли?

Стрелките като кибритени клечки ми напомнят тези на моята Алфета.
145 Boxer, Alfetta GT, Alfasud Sprint Veloce 16v, Lada 1500 S, GT 1300 Junior, Giulietta 2.0

Как да качваме снимки във форума : http://www.classiccar-bg.com/index.php?topic=2631.0
"По един болт на седмица да бяхте завивали, сега щяхте да ги карате тия коли!"

Април 29, 2020, 17:44:59
Отговор #76

Неактивен galaxie

Защо е толкова пестелив този километраж ?!
Пак някое федерално изискване ли?

Стрелките като кибритени клечки ми напомнят тези на моята Алфета.

Да, някаква федерална недомислица  :), не помня какво точно. Люси ако се включи, може да обясни подробно.

Април 29, 2020, 20:01:08
Отговор #77

Неактивен РумбатаБс

• Публикации: 3697
Най високите speed limits са в Тексас
но макар и там, не съм виждал повече от 85

защо ти е спидометер на който ще използваш само пътвата една трета ?
както в този случай:

Е,келешите в Бг си ги снимат като карат със 150 в градски условия  :-\
retrobs.com

Април 29, 2020, 20:14:42
Отговор #78

Неактивен galaxie

Най високите speed limits са в Тексас
но макар и там, не съм виждал повече от 85

защо ти е спидометер на който ще използваш само пътвата една трета ?
както в този случай:

Анатема, това е от мерцедес  :D

Април 29, 2020, 22:48:44
Отговор #79

Неактивен USfan

• Публикации: 10991
Да, някаква федерална недомислица, не помня какво точно. Люси ако се включи, може да обясни подробно.

Благодаря,  :)) а този път ще съм кратък, понеже по Нета има много инфо по темата.

Всичко е свързано с желанието на УС-правителствената администрация на Никсън, и после на  Форд и Картър, след 2-те големи петролни кризи от средата и края на 70-те години, да се ограничи макс. разрешената, и оттам практикуваната скорост, с цел на пестене на гориво.

И разбира се, да се увеличи уж безопасността, с повсеместното въвеждане на 55 мили лимита на макс. скорост по всички пътища тогава.
С тоя 55 мили лимит, даже и показаната макс. скорост във въведения от Септ. 1979 год. ограничен до 85 мили скоростомер, е прекалено много. 

http://classic-car-history.com/85-mph-speedo.htm
« Последна редакция: Април 29, 2020, 23:01:35 от USfan »