Привет!
Преди празниците официално се даде старта на най-съществената част от освежаващия процес - работата по купето. Отлагах го този момент няколко години, поради причината, че само боята е в лошо състояние, ръжди почти липсваха. Вече са се появили на места, но гнило няма много, повечето са повърхностни ръжди, общо взето на 3-4 места само. На пода при шофьора, където се захваща конзолата на педала на газта, на левия праг, където е стойката за крика, там явно е отпреди години, защото цялата област е изкривена, а и там всъщност е най-зле положението, другото място е отпред в багажника, и на десните врати отвън има едно задиране от началото на 90-те, спомен от сватбата на чичо ми. Други проблемни точки, поне на пръв поглед няма.
В процеса на разглобяване вече се убедих, че всички уплътнения са в много добро състояние, явно седенето над 30 години в гараж е било доста полезно в случая. Вътрешните уплътнения са меки, не са изгорели, подобно е и положението с тези на стъклата.
Цвета на колата няма да се променя, ще си е оригиналния, който за съжаление вече почти не може да се види по моята кола.
Също така всички добавки към колата, слагани през годините - радио, централна конзола, халогени, аларма - се махат, колата се връща в 99% оригинален вид (оставям 1% да има, понеже прекалено хубаво не е на хубаво

), пък и вече не се ползва за ежедневна толкова често, и смятам, че мога да изкарам по 4-5 дена на месец без музика
И сега ето малко снимки от процеса на разглобяване с проблемните места:
отпред и отзад - никакви проблемни зони, леко разместени брони, но това ще се оправи при монтажа после:

дъната, мисля, че са супер като за 32 години:

ето и проблемните зони по дъната и багажника:

Джантите също ще се боядисват отново. Първия път не уцелихме много цвета, стана няколко нюанса по-тъмен, сега ще се боядисат в по-светло сив тон, пък и вече имам пета джанта за резервната гума, и искам да станат абсолютно еднакви. След това следват нови гуми, и разходки. И една закачка с джантите - чехословашка кола, чехословашка джанта, оказа се, че кенче бира пасва абсолютно точно в централния отвор, без грам луфтове

Поздрави!