Най-накрая етап боядисване приключи! И то отлично. Както съм писал по-напред в темата, купето имаше минимални забележки. Всички ръжки, които смятах, че ще ми поднесат изненади, се оказаха повърхностни, и по цялата кола има само една малка кръпка.
След боядисването всикчки фабрични отвори за смазка са напълнени с парафин и подходящи смазки, доста щедро при това, така че смятам успяхме да я запечатаме даже по-добре от заводското.
Голямата сага беше с боята. По каталожен номер 8855, излезе боята, но пък нямаше много общо. Започнахме проби, тестови карти... видяхме се в чудо с майстора. Накрая просто искарахме каталозите с цветове, 3 листа по 45 цвята, все бордо, и все си приличат. Избрах най-близките 9 цвята, от тях отпаднаха 6 и останаха само 3. Направихме им на тях тестови карти на по-голяма площ, и сравнявахме на всякакъв вид осветление. Единодушно и аз, и бояджията, и момчето в магазина избрахме един от тези цветове, но аз въпреки всичко се притеснявах до последно как ще стане, понеже е мнго странен и претенциозен. Е, оказа се, че притесненията ми са били излишни - цвета е убиец!
Джантите още веднъж са освежени и боядисани. Този път станаха много по-хубави от предния, а и вече ще отговарят на цялостната визия на колата.
Пластмасовите детайли по екстериора са боядисани. Предна маска, спойлер, разните решетчици, броните. И тук отново поздравих майстора, станали са перфектни.
Като за финал оставих всички пластмасови елементи от осветителната уредба - стопове, мигачи и страничните мигачи. Обработени и лакирани, да не им влияе слънцето, че и без това са редки и трудно се намират.
И накрая, малко снимков материал. Ето първите снимки, още при бояджията:

Ето ги и джантите, не съм направил много хубава снимка, но занапред ще има повече:

Няколко дни по-късно, на платформата и обратно към Пловдив:

И накрая - паркирана до старейшината, в очакване на сглобяването:

И така, за момента бих казал, че съм повече от доволен. Резултата от боядисването надмина очакванията ми. Остава забавният процес на сглобяване. Общо взето всичко е приготвено и освежено, и 4 нови гуми чакат монтаж.
Поздрави!