Да де, аз затова казвам,че ако не се укрепи бодито, серийно си е голям скрибуцалник

даже и почти или ново Бертоне.
На мен например при не чак толкова яки скоци по фуги и дупки на магистрали, даже и след кърпенията, редовно ми се вадеха винаги десните рогчета на таргите на двете броя по стари Х 1/9, отзад от дупките/гнездата им на напречната дъга.
Много добро разпределение на масите и управляемост имат тия въшки... ама и един сериозен поне за мен недостатък - не са за хора с моя номер обувки, могат да се карат само с балетни цвички 
Е аз мисля, че в случая това не е толкова проблем, не е баш така.
Аз нося номер 43-44, и съм си карал 2 броя от 3-те Бертонета нон стоп и през зимата, с прилично по-дебели обувки.
Не че са чак толкоз тесни педалите и отстоянията до тях, а са прекалени изнесени вдясно.
Това мен лично мен ме е дразнело като стойка за каране.
И също така, прекалено далеч сложеното кормило от облегалката, при дръпната на макс. докрай назад седалка.
Тоест близкото нерегулируемо разстояние между кормилото и педалите, при дългучи е основен проблем.
Един мой приятел и той също собственик на Бертоне преди години, това го беше решил, като си беше сложил кормило от Застава ГТ 55, и по-лесно така се караше колата.
Разбира се, при италианска драйвинг позиция ако се заеме,

а именно- леко приведен напред, няма проблем и по дълъг тип да кара х 1/9.
За сравнение, доколкото съм имал късмета в Германия преди 20+ години да покарам някои тогава актуални мидмотор бегачки като Мондиал и 328 Ферарита, и да седна зад волана на Пантера ДеТомасо и Каунтач, тия изброените коли бяха безкрайно по-дървени и неудобни като стойка от Х1/9 или Тойота МР2 да речем.
Специално абс. най-гадната кола като стойка за каране, в която въобще съм седял през целия ми живот, е Пантерата.

Поне първите и версии от 70-те год.
В по-нови версии от 80-те не съм сядал.
Може при тях, както и напр. при Каунтача Аниверсари от 1988 год, да са преправени седалките към по-ергономично.
Абс. няма никво място къде да си качиш краката, освен на ушите.

А волана е плоско поставен както на някво Ситроен Грозно пате.
Ужас това ДеТомасо, иначе е бесна красавица.