Нека вмъкна нещо, за да не оставате с впечетление, че зимната почивка не се използва правилно.
След като така и не успях да подкарам двигаля както трябва ( Работи на прага на прегряване а налягането на маслото му е все в минимума и всичко това след основен ремонт) реших да ревизирам мотора който бе за друг проект но в последстви е оказа, че тук ще е неговото място. По информация от продавача колата бе на 80 000 - 90 000 км. (Opel Rekord E С мотор 20Е) същия като на мантата само с едни 8 години по нов. След като го отворих ( не вярвах на казаното за неговия пробег) останаг приятно изненадан - хонинга по цилиндрите стои, няма никакъв ръб по цилиндара и почти без нагар. и тъйкато бе отворен смених сегментите и биелнит елагери и го сабрах. Главата е освежих с нови легла на клапаните един вятър и тези дни ще го събера. ето и малко снимки - еее не много качествени но това може гасеницата ми да прави.

Сега остана да си ревизирам диференциала, да сменя спирачките (имам нови тръби, помпа, серво, цилиндри и буталца), един шарнир, маншоните на рейкат да сменя както и семерингите на кутията че това вече не помня кое сваляне на мотора и тези семеринги никога не съм ги сменял.
Накрадко казано имам с какво да се забавлявам.