Автор Тема: Fiat Uno Turbo mk2 1992 - Rebuild  (Прочетена 8961 пъти)

coupe_gt_, sirion, DpymeB и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Март 25, 2023, 22:07:56
Отговор #80

Неактивен 75 turbodelta

  • Публикации: 181
Браво колега , доста бързо и доста добре се получава Фиата  8))
мирелка написа: кои мухльо ве оня дет е тъп кат клечка за уши ли  \"hahah\"

Март 25, 2023, 22:53:20
Отговор #81

Активен DpymeB

  • Публикации: 76
Браво колега , доста бързо и доста добре се получава Фиата  8))

Благодаря, колега,

Разгледах темата ти с 1978 Datsun 280z, уникална кола. Във варна има една бяла, която засичам по улиците и всеки път и се кефя на макс  O0
Fiat Uno Turbo IE

Март 29, 2023, 23:46:44
Отговор #82

Активен DpymeB

  • Публикации: 76
Здравейте, колеги,

Дойде времето да се почисти и скоростната кутията, която беше истински отврат, благодарение на "хубавата гарнитура на главата". Забравих да направя снимки преди да започна, но имам няколко кадъра от свалянето на мотора с кутията и може да се види колко е мръсна.


Реално съм се занимавал 2 дена след работа по няколко часа, за да я почистя и преведа във вид за монтаж (използвал съм шабър, обезмаслител, кохер, скочбрайт и топла вода). Можеше да стане много бързо с пароструйка, както почистих блока, но кутията е перфектна и не мисля да я разглобявам, а и имаше места, които не трябваше да се мокрят. Кутията на второ поколение Fiat Uno Turbo, не е на Abarth, а от модела Fiat Tipo. Друго интересно е, че лостовата система е преместена върте в купето, а не е като при ранния модел, който ако нямаш един специфичен маншон на лостовата система има много къс живот (втулките заминават и има един ябълковиден болт, който може да се откачи в движение и оставаш без скорости  O0). Тук съм решил да подменя всички семеринги по кутията, феродов диск, притискател и аксиален лагер, които единствено намерих в Германия и очаквам да получа след 10-на дни.
Fiat Uno Turbo IE