Автор Тема: Трактор ХТЗ-7 1953 г.  (Прочетена 26404 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Май 16, 2014, 23:11:21
Отговор #30

Неактивен Staffolino

 • Публикации: 75
Страхотна тема! Много е лесно просто да оставиш една машина да доизгние и да замине на вторични... Малко са хората ,които се захващат с тях,дядо ти би бил възхитен от работата по трактора! Успех и продължавай все така !
И аз често си мисля ,че той гледа и се възхищава отгоре може би... :(

Благодарности колеги  :)

Юни 24, 2014, 01:03:26
Отговор #31

Неактивен Staffolino

 • Публикации: 75
Здравейте колеги.Тези дни ми остана време да снимам и вече прахово боядисаните детайли от радиатора.По него ми остана само самата пита да направим,но не съм готов още финансово за нея така,че спирам за сега по работата с радиатора и продължавам с кормилното управление...тези дни и по него ще имаме развитие.Фланецът на казанчето е изработен от 3мм ламарина заварен само от вътре и шлайфан.От външният край съм го намазал с JB WELD за по -голяма сигурност когато един ден запалим машината.Гърловината си беше запоена с калай и се наложи да ,я извадя и да ,я заварим с сребърен припой както и медната тръба която изработихме.Причината да не ползвам калай никъде по детайлите е,че в последствие пичовете от праховото боядисване споделиха,че калаят създава проблеми от високата температура.В смисъл теква или омеква и реагира с боята и бягаш отново на пясъкоструйка.

Юни 27, 2014, 23:36:36
Отговор #32

Неактивен Staffolino

 • Публикации: 75
Както споменах за сега продължаваме с кормилното управление...
И тук имаме професионално изработен вече нов вал,този който по назад бях снимал като скъсан и дълбоко корозирал.


Август 10, 2014, 00:35:05
Отговор #33

Неактивен Staffolino

 • Публикации: 75
Много е малко времето което мога да отделя за работа по машината,но въпреки това нещата се движат бавно и скоро свършвам детайла от кормилната уредба.Надявам се зимата да има повече време за да работя по следващите детайли които ще изкорубя есента,а те смятам да са : Динамото,колектора с карбуратора и тапициране на седалката която смятам до месец да бластирам и мина с епоксиден грунд заедно с калниците.

А днес пробвах новият ми пистолет ''Auarita'' китайче от което съм доволен за сега и смятам,че в комбинация с епоксиден грунд на R-M нещата се получиха доста добре.


Август 10, 2014, 01:14:56
Отговор #34

Неактивен didotooo

 • Публикации: 2719
 • ☆☆Datsun 300 ZX 50th ANNIVERSARY☆☆
  • Z point Varna
Перфектна работа ! Много добре се получава ! Като има ъпдейт качвай снимките колега  :) Не съм предполагал ,че трактор може да е толкова интересен  :D

Януари 26, 2015, 12:45:03
Отговор #35

Неактивен MarioChalukov

 • Публикации: 61
Невероятна тема , встъпителното мнение направо ме разтопи  O:-) , какво става  със ХТЗто има ли напредък. Успех !!!
Не вярвайте на всичко, което четете в интернет.
                                                                      - Аристотел

Март 03, 2015, 23:53:54
Отговор #36

Неактивен Staffolino

 • Публикации: 75
Здравейте,
ами ,че има развитие има ,но е малко за съжаление,но ще тръгне работата малко по малко ангажиментите си отиват и ще имам повече време за него.Иначе съм свалил динамото и изходящият колектор,карбуратора и магнета,но не съм започнал работа по тях предполагам тези дни ще ги започна с работата и снимките по тези детайли.Кормилното управление е готово сглобено ще го снимам и него и ще публикувам и негови снимки.

Съжалявам за мудното развитие,но пак казвам много съм зает служебно и с други допълнителни задачи и времето по него е ограничено,но ще стане както си му е реда и до край.

Март 15, 2015, 23:33:31
Отговор #37

Неактивен Staffolino

 • Публикации: 75
Започнах с разглобяването на колектора и оправяне на някой резби както и изправяне на челните повърхности където имаше нужда.
Като цяло ще ми отвори  доста работа това желязо...

Дайте идея с какво мога да го боядисам този колектор след всички ремонти по него и пясъкоструй разбира се трябва да му докарам добър завършен вид все пак.


Март 16, 2015, 22:34:28
Отговор #38

Неактивен MarioChalukov

 • Публикации: 61
Колега колкото и странно да звучи , спрей на Cosmos или на Дупли колор . ако се спазят указанието при нанасяне са доста трайни . Ако не се лъжа се повишаваше постепенно температурата и се достига до дадена такава която се поддържа около 30 мин. ( на опаковката най- точно е показано .  Радвам че продължаваш с проекта  . Успех
Не вярвайте на всичко, което четете в интернет.
                                                                      - Аристотел

Март 26, 2015, 23:55:39
Отговор #39

Неактивен Staffolino

 • Публикации: 75
Преди доста време още преди да започна с работата по трактора по сериозно ги бях боядисал с такъв спрей мисля 600 градуса го даваха максимална температура,но реално ги изтърках само с телена четка на дрелката и не издържаха много дълго честно казано,но проблема дойде по скоро,че не бяха добре почистени от ръждата.Сега ще минем през пясък и ще ползвам някакъв друг спрей който видях в бояджийският магазин който го дават до 750 градуса мисля беше та да видим...
Еее как няма да продължа до край ще го изкараме няма да е скоро ,но и не бързам пък и да бързам време няма,но здраве само да има пиши го готов  :))