Автор Тема: ГАЗ-67 - най-сетне горд собственик  (Прочетена 11558 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Юли 08, 2019, 21:09:20
Отговор #40

Неактивен Емил

  • Публикации: 208
 :) Дано Младен не ми се обиди, но въпреки това с огромно удоволствие бих се опитал да направя темата му по-цветна и детайлизирана, чрез няколко мои кратки клипчета. ::) Силно се надявам да Ви харесат.


Историята на Чапай, споделена от Младен с няколко думи.И разбира се първите слънчеви лъчи , след целият този престой в гаража, огряващи този красавец: ;) Водосвет на Чапай и неговият верен спътник...:

 ;D И изпращане към площада, според традицията...: :o Първи "стъпки" на Чапай: ;D Заснето доказателство, че е много пъргав и по така стръмните Тетевенски баири: :P Атмосферата изпълнена с толкова много емоция, при изчакване на част от другите специални гости:

 ::) Има и още интересни моменти от целият този празник на Младен, Чапай и всички посетители на площада в гр.Тетевен но мисля, че това напълно достатъчно ще визуализира и ще Ви доближи до тази празнична атмосфера...

Юли 08, 2019, 22:17:06
Отговор #41

Неактивен buhalab olimpia

  • Публикации: 83
Радост за окото,найстина е страхотен!

Юли 08, 2019, 22:20:02
Отговор #42

Неактивен тетевен

  • Публикации: 271
Радост за окото,найстина е страхотен!
                                                                                                                                                                                                                                                    Благодаря много-----винаги оценявам обективните оценки.Бъди жив и здрав.

Юли 08, 2019, 22:22:56
Отговор #43

Неактивен РумбатаБс

  • Публикации: 2779
Дълго разглеждах снимките ... хареса ми  :)
retrobs.com

Юли 08, 2019, 23:30:37
Отговор #44

Неактивен Teodor

  • Публикации: 1025
Много добър резултат! Като гледам трикольора - от армията на Власов?  C:-) :)) :))

Юли 09, 2019, 10:21:41
Отговор #45

Неактивен m_g

  • Публикации: 980
  • Warszawa 223, ВАЗ 2101, Š120GLS, 2xГАЗ М21, Nysa
И на мен завършената 67-ца много ми харесва. Цветът е много правилен, гюрукът, платнените врати - всички изглежда много автентично и направено с мерак.
Навремето един познат от квартала доста активно търкаляше такава. Чичо Жоро му беше правил мотора и джипката вървеше доста чевръсто. Тези довоенни двигатели имат много прилична тяга в ниските обороти и работят адски равномерно. Поне за мен, моторът от ГАЗ-69 дава супер близко усещане и вървене до фабричния. Ако можеш, не слагай от М-21. Той пак е бавноходен, но вече е съвсем друга технология - и звук, и работа са други.

Надявам се, няма да ми се разсърдиш, но има някакви дреболии, които не ми се връзват. Руското знаме с имперския орел. Джипът е съветски. Това знаме с имперския орел изобщо не е за кола, имаща ключова роля в победата на СССР във войната. Веещите такова знаме са воювали против СССР - власовци и прочее. А на едно място - петолъчки и знаме с орел - става пълен тюрлюгювеч.

Друг атрибут, който изобщо не е за съветска джипка с петолъчки, е знакът на БАТУК от преди войната. На немска или американска кола този знак би бил в реда на нещата, както би бил знакът БД. Но на комунистически джип да сложиш монархистката емблема... Тия с джипките са гонили на живот и смърт ония с емблемките с корони.
Аз бих махнал и пластмасовата петолъчка от волана - стои много пластмасово и като детска играчка.Юли 09, 2019, 10:38:28
Отговор #46

Неактивен тетевен

  • Публикации: 271
Колега---радвам се първо на оценката на джипа----и след това на забележките.Държа да ти кажа , че същите са напълно уместни и аз изпаднал в еуфория,не се съобразих със всичко това за което ми правиш забележка,така че не се притеснявай----Напротив---ЩЕ се съобразя с твойте забележки.Мотора звучи много автентично-нов е и въобще не си помислям за Газ-21.    За мен е радост когато Някой ми посочва грешките.БЛАГОДАРЯ.И малко минорно-----------Не мога да забравя Жоро Григоров---толкова време мина .Сега като го споменавам сълзите ми напират.Той направи много за мен и бяхме станали по-вече от приятели.До последно пътувах от Тетевен за да го виждам.Когато почина-не ми уважиха от работата искането да отида до София за последно-сбогом   .Избягах от работа и бях там----Владо Топалов е свидетел      .ВЕЧНА МУ ПАМЕТ.      ЕПИЛОГ----жалко ,че тези ЧОВЕЦИ----са на свършване.

Юли 09, 2019, 11:47:40
Отговор #47

Неактивен m_g

  • Публикации: 980
  • Warszawa 223, ВАЗ 2101, Š120GLS, 2xГАЗ М21, Nysa
Може би трябва да говориш със сина на чичо Жоро за неговата ГАЗка. Тя беше в много напреднала фаза, както знаеш.
Аз си оставам с грях пред него. Така и не отидох да го видя - мога да измисля безброй оправдания - след като се роди сина ми, все го отлагах - а сега, а после, говорихме си по телефона и накрая и на погребението не отидох. Може би и не исках да го виждам как си отива. Не ми се искаше да повярвам, че това се случва. Сгреших и досега съжалявам.
И четирите стари коли, които карам, носят частица от него. За всяка ми е помагал.