Че тия хлапета не са взели някоя паричка ,ако са ученици от Форд,е ясно.Дано поне едно "Благодаря" сте им казали-ей така,за студуването и мерака.
А относно омърлянето от "Хенри Форд"-добре свършената работа става с парици-ако на някой не му се плаща има риск да стане точно така.
Ами всъщност там в Хенри Форд по Мустанга работиха едни подарендатори там на сервиза, бояджийската фирма и сервиз- Лазурит.
Иначе малките момчета не бяха проблема дето са на снимките, те съвестно стъргаха и заваряваха,
контрола и компетентността откум шефовете на Лазурит беше по либаде.
А специлано за това, че в БГ може да се приравни качество само на база на пари, както и донякъде обратното, абс. не съм съгласен.
За германия примерно или за Англия, дори за Турция, може и да е така, ама не и у нас.
Бих казал, че в последните години, определено някои интересни американки ми минаха през ръцете от-до аз да им организирам реставрацията, някои от тях и бая по-премиуми на цени, от примерно баш тоя 1969 Мустанг хардтоп, та имам наблюдения у нас кой какво прави, от уж големите имена в ретрореставраторския бранш.
Та, аз лично, от почти от никой майстор или сервиз, специално в София, не съм напълно доволен.
Нито там Емо-Мемо,
нито тоя сервиз Лазурит, па за Майсторите едно време на Мутафчиеви да не говорим, никой от тия известните имена не ме е инсприрал особено
Единствено имам тотална адмирация и изпитвам възхищение от професионализма и педантичността, от едно физическо лице и един друг сервиз.
За тях бих казал че вероятно сега, са и най скъпите в бранша у нас с ретрореставрациите.
А именно, сервиза е сервиза на Овърдрайв, а каросерийния майстор, е нашия колега и ретроколекционер- Сашо Брадата.
Тия две места за мен са абс Мека в бранша у нас.