Автор Тема: Автомобилите на Стенли  (Прочетена 19964 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Декември 13, 2018, 18:40:55
Отговор #60

Неактивен USfan

  • Публикации: 8795
А миналия месец някои негови американки се снимаха в Рамбо 5 филма.

Декември 13, 2018, 18:44:35
Отговор #61

Неактивен USfan

  • Публикации: 8795
И за десерт малко реставрации.
На финала е доста обемната на кърпене и боядисване каросериЙна въстановка.


Декември 21, 2018, 21:16:07
Отговор #62

Неактивен USfan

  • Публикации: 8795
Под мое давление Стенли прибра на закрито Транса, но, ужас, сега па навънка остави козметично реставрирания миналата година Сааб. :))
Меркурито при все това, продължава да си седи навънка.
Юли 29, 2019, 23:13:43
Отговор #63

Неактивен USfan

  • Публикации: 8795
Вече мина повече от половин година от посл. пост тук, та е време за ъпдейт.
Американките Стенли ги движи от пролетта насам здраво, не на последно място и покрай сниманията му в филми.
днеска се возихме по активно на ТрансАм-а и 1969 Мустанга Гранде, а следващите дни, а утре ще покараме и Мустанга 1965 кабрио, и 1991 Кадилака Девил.
Ето днешни снимки.
Юли 29, 2019, 23:21:08
Отговор #64

Неактивен USfan

  • Публикации: 8795
Да пусна тук и един ъпдейт на Сааба Класик 900 на Стенли, че да не му отварям нова тема в шведските коли.

Та, Сааба в посл. година нещо синееше на газове, ядеше масло, и по тая причина не се караше много.
Моите подозрения бяха за изгорели гумички на клапаните или още по-зле, заминали сегменти.

Но след диагностика при един добър Сааб майстор в София, се оказа износена осичката на турбото, а и спукан корпуса на компресора.
И така, след известно чакане за получаване на рециклирано турбо от Англия, и монтажа му, вече Ссаба върви жестоко, и въобще не синее.

Както е и с Интеркулър версия, при дори не много силни ръчки се набира, да го кажем политнекоректно,  :)) като бит ******, или като ритнато куче, хаха...
Много ме кефи тая кола, днеска и него го покарахме интензивно, та ето актуални снимки.Август 05, 2019, 17:30:55
Отговор #65

Неактивен USfan

  • Публикации: 8795
Още малко снимки на Сааба, и актуални снимки на 1966 Станга кабрио.
Вчера Станга 1 Ген. го разходихме из махалата, върви идеално, не грее въобще мотора, дори и в престои по светофари.

Само проблем му е спирането.
Той няма сервоусилвател на спирачките, и е с барабанни предни спирачки, и въпреки сменянето на предните накладки и спирачната течност преди 3-4 години, спирането, съпоставимо спрямо сегашните модерни коли, си е либаде.

Аз бих го ъпгрейднал това кабрио отн. лесно на предни дискови пост-1968 Мустанги спирачки, както и на двукръгова спирачна система с нормално вакуумно серво, които да се заимстват от 1 и 1/2 серия Станг, които са и директен суап с на 1 Ген главините и цялата система.
Преди няколко години в Германия направих една такава успешна конверсия на 1966 фастбека на братовчедка ми, но на Стенли не му се занимава да си подобри безопасността.  :))


Септември 06, 2019, 20:18:35
Отговор #66

Неактивен USfan

  • Публикации: 8795
Някои американки на Стенли, както и разни други над 30-40 годишни коли, собственост на колеги ретрофенове, се снимаха тия дни в един каратистки, и един египетски филм.
Сюжета на първия филм се върти в Миами в средата на 80-те, така че и колите и облеклата на статистките отговарят на буйните цветове на периода.
Не липсваха и гърли с ролкови кънки, както и труженички на нощта, и всичко това на фона на уж среднощния Флоридски бисер, и на Веро Бийч.

Освен снимки на колите, пускам и някои интересни кадри от атмосферата и декорите...
   
 

Септември 06, 2019, 20:20:28
Отговор #67

Неактивен USfan

  • Публикации: 8795
Септември 17, 2019, 15:04:53
Отговор #68

Неактивен USfan

  • Публикации: 8795
Докато двата Мустанга и Кадилака Девил си седят вече няколко години, а и по принцип, на закрито, Транса и кафявия Кугар ще изкарат поредна зима на студа и снега, въпреки съветите ми към търсене на други варианти.
Това градинстване сред разни други квартални таралясници пред блока на Стенли, ще увеличи още наличните им вече значими ръжди и гнилочи.

Ето актуални снимки от сегашното им местодомуване.


« Последна редакция: Септември 17, 2019, 15:10:46 от USfan »

Април 28, 2020, 22:09:10
Отговор #69

Неактивен USfan

  • Публикации: 8795
След повече от половин година време, и предвид на безметежната вирусна реалност, ето малко пролетни ъпдейти от колите на Стенли.
Та, Сааба си се кара всеки ден и върви екстра, по-стария Кугар с 6 цил. мотор отдавна е при едни бояджии, а ТрансАма, Кадилака Девил, и Мустанга 1 Ген кабрио, са си почти или напълно технически изправни, но пък точно сега се карат отн. рядко.
Това остава в отчета по-новия Кугар с осмак мотор, и Мустанга Гранде Купе, и именно те тия дни и седмици даваха проблеми, най-вече от електр. естество.

Диагностицирането и оправянето на тия проблеми, така по съседски, и през призмата на това /без значение, колко от практическите занятия и теория от часовете ми по авто-електротехника в техникума ми съм проспал щастливо в 80-те )) /, че в район Красно село не се намират под път и над път квалифицирани и с опит по УС-Фордови електрики и електроники майстори, се падна, разбираемо на мен.  O:-)

Смяната на един дефектен сензор за горивото за 1969 Мустанга се отказа лесна работа, ето по надолу снимки от резервоара с багажника, и сменения там нивомер на бензина.
По това зелено 5-литрово Гранде хардтоп, ще ни чака обаче в следв. седмици мен и един приятел на Стенли, камионски по принцип електротехник, доста сложно преправяне на цялата осветителна електр. система на този 1 и 1/2 Ген Мустанг.
Причината освен възрастта на ориг. електроуредба, е и калпавата и ненадеждна от гледна точка на електр. безопасност, конструкция.

Мустанга, по подобие и на други американски сходно кенефни конструкции от 50-те и 60-те, има за абс. всички консуматори в колата, само 4 бушона, и 2 релета. )

Така че с камионджията измислихме една схема, поне да утроим броя на бушоните, и учетворим броя но релетата.
Напълно ще разделим досега сиамизираните бушони на късите от дълги светлини, габарити, стопове, мигачи, и прочее, всеки на отделен кабелен сноп, бушони, и релета.
Допълнително ще праснем и един спомагателен електр. вентилатор за радиатора, плюс и отделни бушони и релета за ъпгейди на музика /Стенли има една чисто нова, но произведена в 80-те ДжБЛ система/, осветление в салон, вентилатор на духалката на парното, и прочее.

Но, докато се хвана тия дни да му измисля на Стенли ново табло с бушони и релета за Мустанга, днес бързичко му диагностицирах един скорошен проблем по запалването та това 1987 Меркури Кугар с 5 литра осмак мотор и електроника, почти същите като на моя Мустанг 5.0 ГТ кабрио.
Разпринтнах си едно копие на виждащия си на някои снимки този оригинален 80-ски , фабрично издание на ФоМоКо, сервизен Бюлетин за диагностика и ремонти на електронна запалителна система- Форд ЕЕС-4.
С помощта на бюлетина, а и на Мултицета на приятеля майстор-камионджия /защото точно часовете по ползване на Мултицет, ги проспах  :)) :)) най-много в Техникума/,
установих, че Хол-сензора понакога изключва като показания, вдигне ли работна темп. мотора.
А и в добавка, потенциометъра на дроселовата клапа, дава грешни данни за положението и на празен ход при топъл мотор, към блока на запалването, и към блока на инжекциона, разбира се.

Та, тия дни и седмици Стенли ще трябва да си поръчва Хол-сензор, и евентуално, нов потенциометър на дроселната клапа.
Аз го съветвам да си се рови по Нета и да си вземе ориг. Фордови НОС /Ню Олд сток/, или поне ориг. амер. производство неща, а не китайски електроники.
Но пък, къде ли още в САЩ ще има запазени в перф. неотваряно състояние 30-35 годишни Форд електроники, кой знае.

Така или иначе, ето малко снимки от ровениците по колите днес.
Първо почваме с гаражната смяна на нивомера на зеления 1969 Станг Гранде, оборудван с 302 инча осмак карбураторен мотор.
Във втория пакет снимки пък минаваме на дворната диагностика на кафявия 1987 Кугар, който е с същия 302 инча осмак мотор, но вече не е карбураторен, а с инжекцион.