Автор Тема: Автомобилите на Стенли  (Прочетена 29821 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Ноември 05, 2023, 21:46:13
Отговор #90

Неактивен USfan

  • Публикации: 10623
според мен си струва да се направи тоя мк3 джаг, защото и там бройките с времето намаляват, къде скрапирани от драми с ръжди, къде заради поправими повреди....
при моя х300 също има типичните ръжди в начален етап - задни вежди, ръба на багажника, долна част на предни калници и предна част на външни прагове, но най-рано напролет ще се прави.. поне има чудесна линия и никога не е удрян сериозно.

Ами да, доста бройки от Серия 3 изгниха по пътя към небитието. То и тоя, ако скоро Стенли не се хване да му прави тия шупвания около рамките на предното и задното стъкла, ще се влоши.
Добре, че поне го държи в гараж с работещо парно, и никаква влага.

Интересното при тези пост-ХЖ40 Генерации, почващи с твоя х300 е, че, всъщност от моделния лифт- х308, тоест от следващия след твоя, и успоредно с пуска на изцяло новия на разработка тогава еС-тайп, вече доста антикорозионно почват да ги обработват всички Ягуари.
Аз поне сериозни ръжди не съм виждал по никой х308, освен ако не е бил нещо удрян.

Само че при тия наследниците след твоя, тогава идва проблема с моторите.
Поне на ранните Х308, специално на 4-литровите осмаци, доста бързо им се надира Никасил покритието на цил. стени, и моторите стават фитка.
А твоя, както е с класическите редови оригинални Джаг шестаци мотори, си е непоклатим в това отношение.
Ноември 15, 2023, 10:03:16
Отговор #91

Неактивен Механджията

  • Публикации: 1560
  • P38 Autobiography | X300 Sovereign
те линкълн-базираните осмаци страдат от какво ли не, включително ангренаж, заради пластмасовите обтегачи.. иначе там плюсът е съвременната кутия, но не е кой знае каква фрапираща разлика де. там при 308 наистина сякаш има по-малко драми с гнилочите... а следващите поколения като х350 гние само ауспухът, всичко друго е алумин, което освен тази благина има и друга - теглото е незначително за автомобил с подобни размери ..350/358 също са и последните ягуари с класически дизайн, след 2008г нещата с дизайна отиват на майната си, в общи линии