според мен си струва да се направи тоя мк3 джаг, защото и там бройките с времето намаляват, къде скрапирани от драми с ръжди, къде заради поправими повреди....
при моя х300 също има типичните ръжди в начален етап - задни вежди, ръба на багажника, долна част на предни калници и предна част на външни прагове, но най-рано напролет ще се прави.. поне има чудесна линия и никога не е удрян сериозно.
Ами да, доста бройки от Серия 3 изгниха по пътя към небитието. То и тоя, ако скоро Стенли не се хване да му прави тия шупвания около рамките на предното и задното стъкла, ще се влоши.
Добре, че поне го държи в гараж с работещо парно, и никаква влага.
Интересното при тези пост-ХЖ40 Генерации, почващи с твоя х300 е, че, всъщност от моделния лифт- х308, тоест от следващия след твоя, и успоредно с пуска на изцяло новия на разработка тогава еС-тайп, вече доста антикорозионно почват да ги обработват всички Ягуари.
Аз поне сериозни ръжди не съм виждал по никой х308, освен ако не е бил нещо удрян.
Само че при тия наследниците след твоя, тогава идва проблема с моторите.
Поне на ранните Х308, специално на 4-литровите осмаци, доста бързо им се надира Никасил покритието на цил. стени, и моторите стават фитка.
А твоя, както е с класическите редови оригинални Джаг шестаци мотори, си е непоклатим в това отношение.