Автор Тема: Автомобилите на Стенли  (Прочетена 34094 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Март 02, 2024, 22:22:09
Отговор #100

Неактивен USfan

  • Публикации: 10842
ТрансАма на съседа не бе каран сигурно от година и половина, та го раззимихме и него днес, да се кара пролетта.
Работата на мотора и автоматика е безупречно като те загреят /кюфка мотора само на палене, че не му работи авт. смукач на карба/, но пък ламарините, в следствие на възрастта на колата, и това че го нашока голямата соф. градушка в 2014 год, са си определено за правене.

Стенли за поредна година го е запланувал Транса за тия кърпежи по гнилочите и за изправяния на подбитостите и за боядисване, ама кой знае, може пак да бъде отложен.
Все пак, на линия да им се правят частични или цялостни пребоядисвания са му двете други по-нови придобивки, Джага ХЖ6 и Джипа СЖ-7.


Март 03, 2024, 19:48:52
Отговор #101

Неактивен USfan

  • Публикации: 10842
Днес дойде време и 1987 Муркурито Кугар на Стенли, което е от отн. по-луксозната  версия ЛХ с 5.0 инжекция мотор от Мустанг 3-та Ген, и което има освен серийните премиумна Форд Куадро-саунд система, климатик, ел. стъкла и центр. закл, и автомат, също допълнително ел. седалки и ел. люк, също да го раздвижим, след година и половина хибернация.

Каросерийно като състояние то е леко по-добре от Трансама /който е все пак 10 год. по-стар от него/, понеже, освен че и то е поудряно от градушка, има основно и само гнилочи по предните калници, както и по дъната на вратите му.

Та, засега Стенли го е запланувал и то да ходи на обща каросерийна реставрация като Трансама, така че и двете коли да са готови поне до средата до края на лятото.
Дали това ще стане така, и за колко време ще бъдат оправени след не много сложните кърпежи специално на Кугара /за него за вратите му ще си трябва правене на абкант на новите ламарини/, а и боядисванията после и двете в ориг. им металици отенъци, ще видим.
Март 11, 2024, 12:14:36
Отговор #102

Неактивен USfan

  • Публикации: 10842
Актуални снимки на мотора и интериора на 1978 Понтиака ТрансАм Т-топ.

6.6 литровия 401 инча Пантиак така нар. голам блок мотор, както и 3-скоростния Борг-автоматик са си в доста добра кондиция, и работят почти идеално.
Е, мотора си е добре извън проблема с трудното палене, когато още е студена колата, заради сбъгясалия автоматичен смукач.

Разбира се, и по по окачването има да се сменят ябълковидни болтове отпред, както и всякакви салентови и прочее други гумено-метални втулки, както и да се слагат нови предни и задни амортисйори.

По салона си трябва купуване на нова тип-фабричен спек тапицерия на седалките, или претапициране с такъв същия плюш, както трябва и смяна на все още ориг. му червен мокет.
За сметка но това, както се вижда, таблото и корите на вратите, като и винила по средната конзола са си почти идеални, без нито една цепка по тях, и без деколоризация /с изкл. на капака на средната жабка между седалките, който направо е станала сиво-лилава от слънцето :)) /.
Изсветлявания и изпръхвания на цветно тонирани винили и пластмаси в салоните са често явление, ако такива коли биха били държани на слънце десетилетия наред.
Та, това че този Понтиак по-голямата част от живота му е бил държан в гаражи, определено е плюс по отн. на запазеността на повечето от винилите и ПВЦ-тата в салона.« Последна редакция: Март 11, 2024, 12:25:45 от USfan »

Април 01, 2024, 18:59:34
Отговор #103

Неактивен USfan

  • Публикации: 10842
Мда, реставрациите при някои от автомобилите на колегата напредват славно, но най-вече бавно.  :))
Пример е конкретното сив металик Меркури ХР7, което му е по-старото от двете почти еднакви Кугара на Стенли, и  малко по-старото на години.

След като даде преди още 2-3 години няколко хиляди лева за боядисване, и след и като в една друга фирма изпраха салона и въобще изчистиха детайлно колата за още няколкостотин лева, вече от над година и половина Стенли е хвърлил това горко Меркури на паркинга на Сервиз Кобра 2, оставено със зееща дупка на отвора на задното стъкло.
През която както се вижда, спокойно и освен всякакви прашоляци и други боклуци, и разни котки си влизат вътре на гости, а и да си поживеят че в планината по принцип освен дето е ветровито, има всеки ден и валежи, та на закрито си е гот.

Та, в течение на тия 20 месеца колегата нямаше време да си занесе наличния му и седящ в къщи заден джам, не чак толкова далече в сервиза, че да му го залепят на колата със силикон.
Е, аз най-накрая му го закарах там стъклото /вижда се задното дългичко и лентовидно на форма, тържествено оставено на канапенцето за чакащи клиенти в сервиза, на първата снимка вляво/, така че тия дни Меркурито може и отново да е, ако не с друго, то с вече изцяло закрит салон.
Април 01, 2024, 20:44:34
Отговор #104

Активен РумбатаБс

  • Публикации: 3693
Ами,явно платените "няколко ниляди лв." не са проблем за собственика щом оставя автомобила на природни явления в това състояние  :)
retrobs.com